IT tester

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.7.14 12:16

IT tester

Ahoj, mám vystudovanou vysokou školu humanitního zaměření. Hledám práci a dost často narážím na tuto pozici: IT tester. Kamarád mi říkal, že na tuto pozici nemusím mít technické vzdělání, stačí analytické myšlení a angličtina na úrovni mírně pokročilý. Máte někdo zkušenosti s touto pozicí? Co je potřeba umět? Zda např. je potřeba se doučit základní programovací jazyky? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
24.7.14 12:29

To záleží jak kde. Projeď si inzeráty. Většinou musíš umět aspoň SQL, někde třeba chtějí Linux. S tou AJ taky jak kde. CO já vím, tak AJ všude deklarují, ale ve skutečnosti ji pak použiješ jednou za rok při čtení mejlu :roll: VŠ nemusíš mít dokonce žádnou, stačí maturita, humannitní směr je na tuhle pozici opravdu k prdu, ale když projdeš testy, tak tě vezmou. Někde chtěj praxi, někde tě vezmou jako absolventku. Na inzeráty narážíš, neb dobrých testerů je nedostatek, ne každý na to má schopnosti a není to až tak o vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
24.7.14 12:35

No to se musis mrknout v inzeratu, co pozaduji. Kazda firma to ma jinak. U nas museli testeri umet SQL, HTML, CSS a anglictinu chteji vsude, ale pak v praxi je to jen sem tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
24.7.14 12:39

Jinak jeste me doslo, ze pokud je to treba firma zamerujici se na ucetni programy tak samozrejme budou pozadovat asi zakladni znalost ucetnictvi, takze i podle zamereni firmy, co dela jestli weby, ucetni programy, mobilni aplikece no je to fakt vzdy dle one firmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.14 12:43

Dekuji za odpovědi. Holky ještě by mě zajímalo, zda na naučení programování stačí rekvalifikační kurz? Našla jsem rekvalifikační kurzy programování za cca 20-30tis. zakl.

• Citovat
  • Upravit
23847
24.7.14 12:48

Nauč se to sama, mně by se takový prachy vyhazovat nechtělo. A jestli máš nějakýho kamaráda, tak to s ním jen zkonzultovat…
Jestli už chceš jít do kurzu, tak si zjisti, co tě tam hodlají učit konkrétně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
24.7.14 12:53

Tak programovat se muzes naucit i sama doma pokud chces na zacatek by to mozna chtelo nekoho kdo ti vysvetli zaklady, ale na webu je spousta tutorialu se zaklady, jinak pokud chces programovat tak nejde jen o to naucit se zaklady jazyka, ale musis u toho analyticky myslet a hlavne co ti pomuze je proste sedet a sedet u pc a neco psat. Znam dost programatoru a i jsem potkala takove, co znali zaklady jazyka, ale programovat proste neumeli, protoze jim to analyticky nemyslelo.

Jako na zacatku bych zkusila spis poprosit nekoho, kdo by si s tebou sedl a vysvetlil ti zaklady a ty si to zkusila, aby jsi vubec vedela jestli te to bude bavit, bez toho bych tech 20-30 tisic korun za kurz nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12803
24.7.14 12:54

@Gina108 koukam ze me vzdy predbehnes nez to napisu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.7.14 13:03

@Jane29 ;)
Zakladatelko a fakt jsi analytický typ? Ona tahle práce není pro každého tak úplně zábavná, kor když jsi šla studovat humanitní VŠ. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
24.7.14 13:08

Upřímně bez vzdělání v oboru nebo úžasných referencí z minulé testerské/programátorské práce se ti vysmějou. Většinou se čeká, že se budeš mimo testování podílet minimálně na automatizaci, psát testreporty a občas se angažovat v nějaké technické dokumentaci. Leckde chtějí i hrabání ve zdrojovém kódu. Takže potřebuješ buď technické vzdělání nebo dost zkušeností a slušnou angličtinu. Jako jestli se po nocích hrabeš v kompu a máš pár opensource projektů, kam přicmrdáváš, tak směle do toho. V opačném případě kamarádovi zase nevěř úplně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
24.7.14 13:11

@maminka159 Nevím jak u vás, ale kolem klikači vymírají. Nahrazují je automatické testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
24.7.14 13:17

@maminka159 Však já píšu, že nevim jak u vás :mrgreen: Asi neni moc pravděpodobné, že bychom byly na úplně stejném písečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.14 13:45
@maminka159 píše: Žádnej rekvalifikační kurz tě nenaučí programovat, to budeš muset sama. Na testera to ale nutně nepotřebuješ. Ono není tester jako tester. Na některé testování se berou brigádníci a fakt se po nich skoro nic nechce, na něco je potřeba člověk, co tomu fakt rozumí, je schopen i něco naprogramovat… ono hodně záleží na pozici. Navíc na projektech bývají tihle lidé namíchaní. Ti seniorštější vědí, která bije, ti brigádníci „tupě“ klikají a hlídají, zda se děje to, co je v testovacím scénáři, pokud ne, zadávají chybu.

Co musíš umět? Pracovat s internetem, různými prohlížeči, včetně takových věcí jako zjistit verzi prohlížeče a operačního systému. Anglicky na úrovni, abys byla schopná pracovat s nepočeštěnou aplikací, mluvení po tobě nikdo asi nikdy chtít nebude.

Je pravda, že tohle je taková pozice, kam přijde člověk, co o tom nic neví a pokud umí přemýšlet a je aspoň trochu technicky založen, za dva tři roky může být hodně jinde. Není to úplně špatný nápad, pokud nevoláš na helpdesk, když nemůžeš najít, jak se píše zavináč :lol:, ale počítej s tím, že takhle bez zkušeností a ještě ke všemu s humanitním vzděláním tě jen tak někam nevezmou. Chce to vychytat chvilku, kdy se rozjíždí někde nějaký velký projekt, to pak nabírají všichni, jak vzteklí, a berou opravdu kde koho, s tím, že se to časem protřídí. Máš pak veliký šance.

Děkuji za odpověď:-) Je mi jasny, že to tak jednoduché samořejmě není. Kamarádů-učitelů, kteří pracují v IT mám spoustu… IT tester mě zaujal, protože znám holku, vystudovala humanitní obor a pracuje jako programátorka. Takže to možné je - dostat se z huanitního směru do IT.
Ještě mě napadlo, že praxi bych třeba mohla získat na stáži, pokud by mě tedy někdo zaměstnal 8) No uvidíme:-)Asi si to maluji moc růžově :-)

• Citovat
  • Upravit
3711
24.7.14 18:27
@Anonymní píše:
Dekuji za odpovědi. Holky ještě by mě zajímalo, zda na naučení programování stačí rekvalifikační kurz? Našla jsem rekvalifikační kurzy programování za cca 20-30tis. zakl.

Zbytečnost. Na netu je návodů, případně kniha.

@kotyk píše:
Upřímně bez vzdělání v oboru nebo úžasných referencí z minulé testerské/programátorské práce se ti vysmějou. Většinou se čeká, že se budeš mimo testování podílet minimálně na automatizaci, psát testreporty a občas se angažovat v nějaké technické dokumentaci. Leckde chtějí i hrabání ve zdrojovém kódu. Takže potřebuješ buď technické vzdělání nebo dost zkušeností a slušnou angličtinu. Jako jestli se po nocích hrabeš v kompu a máš pár opensource projektů, kam přicmrdáváš, tak směle do toho. V opačném případě kamarádovi zase nevěř úplně všechno.

Přesně tak, neviděla jsem nikde, že by nebylo třeba žádné technické, programátorské znalosti.

@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď:-) Je mi jasny, že to tak jednoduché samořejmě není. Kamarádů-učitelů, kteří pracují v IT mám spoustu… IT tester mě zaujal, protože znám holku, vystudovala humanitní obor a pracuje jako programátorka. Takže to možné je - dostat se z huanitního směru do IT.
Ještě mě napadlo, že praxi bych třeba mohla získat na stáži, pokud by mě tedy někdo zaměstnal 8) No uvidíme:-)Asi si to maluji moc růžově :-)

IT není úplně o tom, mít vzdělání v oboru, ale mít praxi, prokazatelnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silencia
18.7.21 12:33
@Anonymní píše:
Ještě mě napadlo, že praxi bych třeba mohla získat na stáži, pokud by mě tedy někdo zaměstnal 8) No uvidíme:-)Asi si to maluji moc růžově :-)

Podle mě to není hovadina. Prostě opravdu záleží na firmě, co přesně požaduje a jak je zaměřená. A taky na člověku, protože když to chceš dělat a jsi šikovná, myslím, že ti to půjde.

Najít si někoho, kdo ti to vysvětlí je sice super, ale programování je hodně o cviku, zkušenostech a času, který tomu věnuješ. A nevím kolik by si ten člověk na tebe udělal času.

Nějaké kurzy si koupit můžeš, rekvalifikační jsou docela drahé, Czechitas je taky možnost a nebo si najít nějaké online, je jich spousta.

Edit admin - smazán odkaz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat