IT tester
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To záleží jak kde. Projeď si inzeráty. Většinou musíš umět aspoň SQL, někde třeba chtějí Linux. S tou AJ taky jak kde. CO já vím, tak AJ všude deklarují, ale ve skutečnosti ji pak použiješ jednou za rok při čtení mejlu
VŠ nemusíš mít dokonce žádnou, stačí maturita, humannitní směr je na tuhle pozici opravdu k prdu, ale když projdeš testy, tak tě vezmou. Někde chtěj praxi, někde tě vezmou jako absolventku. Na inzeráty narážíš, neb dobrých testerů je nedostatek, ne každý na to má schopnosti a není to až tak o vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to se musis mrknout v inzeratu, co pozaduji. Kazda firma to ma jinak. U nas museli testeri umet SQL, HTML, CSS a anglictinu chteji vsude, ale pak v praxi je to jen sem tam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jeste me doslo, ze pokud je to treba firma zamerujici se na ucetni programy tak samozrejme budou pozadovat asi zakladni znalost ucetnictvi, takze i podle zamereni firmy, co dela jestli weby, ucetni programy, mobilni aplikece no je to fakt vzdy dle one firmy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za odpovědi. Holky ještě by mě zajímalo, zda na naučení programování stačí rekvalifikační kurz? Našla jsem rekvalifikační kurzy programování za cca 20-30tis. zakl.
- Citovat
- Upravit
Nauč se to sama, mně by se takový prachy vyhazovat nechtělo. A jestli máš nějakýho kamaráda, tak to s ním jen zkonzultovat…
Jestli už chceš jít do kurzu, tak si zjisti, co tě tam hodlají učit konkrétně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak programovat se muzes naucit i sama doma pokud chces na zacatek by to mozna chtelo nekoho kdo ti vysvetli zaklady, ale na webu je spousta tutorialu se zaklady, jinak pokud chces programovat tak nejde jen o to naucit se zaklady jazyka, ale musis u toho analyticky myslet a hlavne co ti pomuze je proste sedet a sedet u pc a neco psat. Znam dost programatoru a i jsem potkala takove, co znali zaklady jazyka, ale programovat proste neumeli, protoze jim to analyticky nemyslelo.
Jako na zacatku bych zkusila spis poprosit nekoho, kdo by si s tebou sedl a vysvetlil ti zaklady a ty si to zkusila, aby jsi vubec vedela jestli te to bude bavit, bez toho bych tech 20-30 tisic korun za kurz nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jane29 ![]()
Zakladatelko a fakt jsi analytický typ? Ona tahle práce není pro každého tak úplně zábavná, kor když jsi šla studovat humanitní VŠ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně bez vzdělání v oboru nebo úžasných referencí z minulé testerské/programátorské práce se ti vysmějou. Většinou se čeká, že se budeš mimo testování podílet minimálně na automatizaci, psát testreporty a občas se angažovat v nějaké technické dokumentaci. Leckde chtějí i hrabání ve zdrojovém kódu. Takže potřebuješ buď technické vzdělání nebo dost zkušeností a slušnou angličtinu. Jako jestli se po nocích hrabeš v kompu a máš pár opensource projektů, kam přicmrdáváš, tak směle do toho. V opačném případě kamarádovi zase nevěř úplně všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminka159 Nevím jak u vás, ale kolem klikači vymírají. Nahrazují je automatické testy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminka159 Však já píšu, že nevim jak u vás
Asi neni moc pravděpodobné, že bychom byly na úplně stejném písečku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminka159 píše: Žádnej rekvalifikační kurz tě nenaučí programovat, to budeš muset sama. Na testera to ale nutně nepotřebuješ. Ono není tester jako tester. Na některé testování se berou brigádníci a fakt se po nich skoro nic nechce, na něco je potřeba člověk, co tomu fakt rozumí, je schopen i něco naprogramovat… ono hodně záleží na pozici. Navíc na projektech bývají tihle lidé namíchaní. Ti seniorštější vědí, která bije, ti brigádníci „tupě“ klikají a hlídají, zda se děje to, co je v testovacím scénáři, pokud ne, zadávají chybu.Co musíš umět? Pracovat s internetem, různými prohlížeči, včetně takových věcí jako zjistit verzi prohlížeče a operačního systému. Anglicky na úrovni, abys byla schopná pracovat s nepočeštěnou aplikací, mluvení po tobě nikdo asi nikdy chtít nebude.
Je pravda, že tohle je taková pozice, kam přijde člověk, co o tom nic neví a pokud umí přemýšlet a je aspoň trochu technicky založen, za dva tři roky může být hodně jinde. Není to úplně špatný nápad, pokud nevoláš na helpdesk, když nemůžeš najít, jak se píše zavináč, ale počítej s tím, že takhle bez zkušeností a ještě ke všemu s humanitním vzděláním tě jen tak někam nevezmou. Chce to vychytat chvilku, kdy se rozjíždí někde nějaký velký projekt, to pak nabírají všichni, jak vzteklí, a berou opravdu kde koho, s tím, že se to časem protřídí. Máš pak veliký šance.
Děkuji za odpověď:-) Je mi jasny, že to tak jednoduché samořejmě není. Kamarádů-učitelů, kteří pracují v IT mám spoustu… IT tester mě zaujal, protože znám holku, vystudovala humanitní obor a pracuje jako programátorka. Takže to možné je - dostat se z huanitního směru do IT.
Ještě mě napadlo, že praxi bych třeba mohla získat na stáži, pokud by mě tedy někdo zaměstnal
No uvidíme:-)Asi si to maluji moc růžově ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dekuji za odpovědi. Holky ještě by mě zajímalo, zda na naučení programování stačí rekvalifikační kurz? Našla jsem rekvalifikační kurzy programování za cca 20-30tis. zakl.
Zbytečnost. Na netu je návodů, případně kniha.
@kotyk píše:
Upřímně bez vzdělání v oboru nebo úžasných referencí z minulé testerské/programátorské práce se ti vysmějou. Většinou se čeká, že se budeš mimo testování podílet minimálně na automatizaci, psát testreporty a občas se angažovat v nějaké technické dokumentaci. Leckde chtějí i hrabání ve zdrojovém kódu. Takže potřebuješ buď technické vzdělání nebo dost zkušeností a slušnou angličtinu. Jako jestli se po nocích hrabeš v kompu a máš pár opensource projektů, kam přicmrdáváš, tak směle do toho. V opačném případě kamarádovi zase nevěř úplně všechno.
Přesně tak, neviděla jsem nikde, že by nebylo třeba žádné technické, programátorské znalosti.
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď:-) Je mi jasny, že to tak jednoduché samořejmě není. Kamarádů-učitelů, kteří pracují v IT mám spoustu… IT tester mě zaujal, protože znám holku, vystudovala humanitní obor a pracuje jako programátorka. Takže to možné je - dostat se z huanitního směru do IT.
Ještě mě napadlo, že praxi bych třeba mohla získat na stáži, pokud by mě tedy někdo zaměstnalNo uvidíme:-)Asi si to maluji moc růžově
IT není úplně o tom, mít vzdělání v oboru, ale mít praxi, prokazatelnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ještě mě napadlo, že praxi bych třeba mohla získat na stáži, pokud by mě tedy někdo zaměstnalNo uvidíme:-)Asi si to maluji moc růžově
Podle mě to není hovadina. Prostě opravdu záleží na firmě, co přesně požaduje a jak je zaměřená. A taky na člověku, protože když to chceš dělat a jsi šikovná, myslím, že ti to půjde.
Najít si někoho, kdo ti to vysvětlí je sice super, ale programování je hodně o cviku, zkušenostech a času, který tomu věnuješ. A nevím kolik by si ten člověk na tebe udělal času.
Nějaké kurzy si koupit můžeš, rekvalifikační jsou docela drahé, Czechitas je taky možnost a nebo si najít nějaké online, je jich spousta.
Edit admin - smazán odkaz
- Citovat
- Upravit
Ahoj, mám vystudovanou vysokou školu humanitního zaměření. Hledám práci a dost často narážím na tuto pozici: IT tester. Kamarád mi říkal, že na tuto pozici nemusím mít technické vzdělání, stačí analytické myšlení a angličtina na úrovni mírně pokročilý. Máte někdo zkušenosti s touto pozicí? Co je potřeba umět? Zda např. je potřeba se doučit základní programovací jazyky? Děkuji