Práce účetní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mě by zavřeli po půl roce. Sečtu dva sloupce a chybí mi tři miliony
A nenávidím papírování. Myslím, že účetní by měl být člověk pečlivý a svědomitý, spíše ne flegmatik
Já bych to dělat nemohla, potřebuju nějakou alespoň trochu tvůrčí činnost, toto by mě zabilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alisa25 v účetnictví nikdy nevíš všechno, protože zákony jsou obsáhlý, výklady nejasný a změny častý. Buď se s tím smíříš, nebo utečeš, nebo se zblázníš.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
dva roky jsou krátká doba. Já dělám účetnictví 20 let a když si uvědomím, co všechno jsem na začátku nebrala v úvahu, jsem ráda, že už je to dávno promlčené…
. Časem se vypracuješ, ale fakt to není hned. Navíc, když máš rozsáhlou agendu, tak je jasné, že spoustu věcí řešíš zatím povrchově a do hloubky se dostaneš časem.
Já sama jsem ocenila, že jsem pracovala v různých oborech - velkoobchod s elektronikou, developerská společnost, teď dělám účetnictví pro státní organizaci. Všude jsem se naučila spoustu nového, mám poměrně široké znalosti. Ale všechno rozhodně neumím. Dobře znám jen to, čím se běžně zabývám.
Takže nevěš hlavu, fakt se to nedá zvládnout hned. Dobrou účetní dělá dlouholetá praxe
.
- Citovat
- Upravit
No musíš být trpělivá, pečlivá, mít trochu logické myšlení a nečekat v práci žádnou akci..
. Zákonů je tolik, že nikdy nebudeš vědět všechno, ale to je myslím i v jiných oborech.
Já nejsem kreativní, takže mi ta práce vyhovuje.. Maximálni kreativita v účetnictví se projeví po otázce „Kolik chcete aby to vyšlo?“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
Mě by zavřeli po půl roce. Sečtu dva sloupce a chybí mi tři milionyA nenávidím papírování. Myslím, že účetní by měl být člověk pečlivý a svědomitý, spíše ne flegmatik
Já bych to dělat nemohla, potřebuju nějakou alespoň trochu tvůrčí činnost, toto by mě zabilo.
Náhodou, když už s eohlásí kontrola a je třeba to dát všechno do rychtyku tak, a by právě seděly ty součty, kde chybí miliony, to je náhodou dost tvůrčí činnost!
![]()
Souhlasím. Musí to být pečlivý člověk, typický ouřada, trochu až suchý, který se věnuje naplno své práci a neuhne, ani když zbytek kolektivu si holdá ulevit při nějakém celokancelářském štěbetání.
PS. Prej mě to taky čeká. Budu si muset ty stvrzenky a tabulky a faktury aspoň vymalovat pastelkama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Účetnictví dělám 12 let, k tomu mám další povinnosti. Platím si přístup k dokumentům na jednu odbornou stránku, kde můžu zadat za rok i několik dotazů, to mi hodně pomáhá, když narazím na nějaký složitější problém. Ale stejně, i když vím, že bych neměla mít chyby jsem před auditem rozklepaná…
Nicméně 2 roky jsou nic, za další 2 do toho vnikneš a pak budeš jen sledovat změny. K nezaplacení je také nějaká známá účetní, ke které se můžeš obrátit pro radu a nebo tě upozorní na nějakou změnu, taky mám jednu takovou zlatou pomáhací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kobea píše:
Ahoj,
dva roky jsou krátká doba. Já dělám účetnictví 20 let a když si uvědomím, co všechno jsem na začátku nebrala v úvahu, jsem ráda, že už je to dávno promlčené…. Časem se vypracuješ, ale fakt to není hned. Navíc, když máš rozsáhlou agendu, tak je jasné, že spoustu věcí řešíš zatím povrchově a do hloubky se dostaneš časem.
Já sama jsem ocenila, že jsem pracovala v různých oborech - velkoobchod s elektronikou, developerská společnost, teď dělám účetnictví pro státní organizaci. Všude jsem se naučila spoustu nového, mám poměrně široké znalosti. Ale všechno rozhodně neumím. Dobře znám jen to, čím se běžně zabývám.
Takže nevěš hlavu, fakt se to nedá zvládnout hned. Dobrou účetní dělá dlouholetá praxe.
Jejda, to vypadá, že jsem to psala já. ![]()
@Alisa25
Myslím si, že na účto musí mít člověk ty správné nervy. Ten, kdo je moc pintlich, a sesype se hned z prvního nestíhání nebo nevědění, asi pro něj nebude účetnictví ta pravá práce. Je nutné se neustále vzdělávat.
A mě účto práce baví, někdy je to až detektivní práce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marcela74 píše:
Jejda, to vypadá, že jsem to psala já.@Alisa25
Myslím si, že na účto musí mít člověk ty správné nervy. Ten, kdo je moc pintlich, a sesype se hned z prvního nestíhání nebo nevědění, asi pro něj nebude účetnictví ta pravá práce. Je nutné se neustále vzdělávat.
A mě účto práce baví, někdy je to až detektivní práce.
Já už jsem před narozením dětí uvažovala, že se na to vybodnu, protože mě to přestalo bavit, ale nakonec jsem zjistila, že nic jiného použitelného neumím
. A jak ráda jsem se od dětí odpoutávala aspoň jednoduchou daňovou evidencí (tedy dřív jednoduchým účetnictvím).
Ale už mě nenaplňuje jen čisté účtování, potřebuji i jinou činnost. Mám výhodu, že teď pracuji ve státním a dělám i věci, které tam umím jen já
.
- Citovat
- Upravit
@Kobea
Taky dělám ve státním
, je to jiné, účto je sice pořád účto, ale mírně složitější, logika je potřeba. A taky mě to baví, hlídat ty miliony, aby se správně utratily, atd atd. Rozpočty, finanční plány, uzávěrky,… Je to sice někdy nářez, ale pak ta úleva, když je po uzávěrce. Navíc jsme ve státním i plátci DPH, takže to taky moc lidí neumí. Přesně jak říkáš, moc lidí to neumí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie tak to ti teda nezávidím
Jak říkám - nejdřív by mě to zabilo a pak by mě zavřeli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mluvíte mi tady z duše. Dělám to už 10.let a každoročně v době uzávěrek mám sto chutí se na to vybodnout a utéct! Ano, kolegové mě kolikrát mají za suchara, protože se „nebavím“ atd, prostě pořád ležím v papírech! Ale jinak to nejde! navím, mám na starosti kompletně všechno, daně, účtu, personální, mzdy, sklad…+ další administrativu! Není to snadná práce, což jsem pochopila až po letech. A také bohužel to není práce, kterou by někdo ocenil, není vidět a lidé ji nechápou, respektive zdá se jim jednoduchá. Jen účetní pochopí účetní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Naomina Já v tom ležím zrovna teď. Už řadu dní. Přišla paní, že asi bude zpětně plátce DPH. Tak jsem jí to dopočítala a dopadla fakt bídně. Akorát to dodělávám. To je tak, když si je každý živnostník sám sobě daňovýma a účetním poradcem
. Níkomu se nechce zaplatit za to, co si myslí, že si v pohodě udělá sám
. No a pak se diví
.
- Citovat
- Upravit
Prosím o pomoc
Ahoj všem.
Mám osvědčení o absolvování kurzu mzdové účetní. Bohužel nemám praxi ani vzdělání k tomu abych získala živnostenský list a mohla se účetnictví věnovat. Na úřadě mi dnes řekli, že bych sebou musela dovést někoho kdo má praxi v daném oboru nebo se práci přímo věnuje. Nevíte o někom, kdo by mi byl ochotný pomoc.?? Děkuju Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce účetní - šly by jste do ní? Jaký musí být podle vás člověk, který ji vykonává?. Já ji dělám 2 roky a pořád mám pocit, že v ní moc dlouho nevydržím. Mám na starosti komplet jednoduché a podvojné účto, personalistiku, mzdy a skladovou evidenci. Už bych měla být dávno zapracovaná ale mám pocit, že se mám pořád co učit a přicházím na věci které moje předchůdkyně vůbec nebrala v potaz což mě trošku děsí. Daňový poradce je hodný a velmi erudovaný odborník ale nemá na nás vůbec čas. Na maily neodpovídá, jak kdy na telefonáty ale většinou řešení problému necháváme do data kdy k nám přijde, jenže tohle datum se sune pořád dál a dál do budoucnosti. Nevím jestli se to takhle dá zvládat nebo hledat někoho jiného. Takže za mě pokud bych mohla vrátit čas bych znovu do účta určitě nešla. Omlouvám se že si takhle stěžuji, ale mám z toho všeho opravdu obavy.