IT tester

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40
24.5.23 06:23
@Anonymní píše:
Ahoj, mám vystudovanou vysokou školu humanitního zaměření. Hledám práci a dost často narážím na tuto pozici: IT tester. Kamarád mi říkal, že na tuto pozici nemusím mít technické vzdělání, stačí analytické myšlení a angličtina na úrovni mírně pokročilý. Máte někdo zkušenosti s touto pozicí? Co je potřeba umět? Zda např. je potřeba se doučit základní programovací jazyky? Děkuji

Ahoj, tak jsem se chtěla zeptat, jak jsi dopadla? Kde za těch par let pracujes??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25005
24.5.23 06:35

@Raketka8 Myslím, že na deset let starou anonymně založenou diskusi ti zakladatelka asi neodpoví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.4.24 10:00

@MartinaIrena škoda i mě by zajímalo jak dopadla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
14.5.25 13:31

Jestli někdo nad tím přemýšlíte, tak to nedoporučuji. Stačí zajít na jakoukoliv konferenci zaměřenou na IT nebo testeřinu, kde se dozvíte, že trh se změnil a kromě obrovské krize už jsou požadavky na testera jinde. Kurzy jsou dobrý lákadla, ale pak přijde střet s realitou. Nyní to vypadá, tak že do 1-2 let přijde o práci 3/4 manuálních testerů, který teď jsou na trhu. Vše už jde do automatizace, kde se vyžaduje znalost programování, přesah do spoustu oblastí mimo testing - vývojáři, DevOps, Cyber Security, Cloud. Takže ve srovnání s dalšími pozicemi v IT tam je obří tlak na vzdělávání, za málo peněz. A bez angličtiny alespoň na úrovni B2 je šance mizivá. Mám teď v okolí plno juniorů a také lidí, který už testery/QA dělají 5-20 let a na trhu si neškrtnou. Všichni hledají práci 6 měsíců, rok nebo také nenajdou. Jinak reálná zkušenost, že pracujete 8-12 hodin denně k tomu se po večerech další 4 hodiny učíte a výsledky nevidíte. Není to o jednom nebo dvou kurzech, je to o celoživotním učení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
14.5.25 13:51

U nás se testing zrušil. Všechno si dělají programátoři sami. Obrovský tlak na automatizaci a obrovský tlak na to ušetřit peníze kde se jen dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat