Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Unnamedm píše:
Nezobu to jak nějaký bonbonky. Občas se prostě stane, že člověk třeba usne nebo přijde později domů a pak už mu to nedojde
@Runina píše:No a pak se nediv, že se občas prostě stane, že otěhotníš
Jako upřímně by bylo lepší, kdybys to už nekomentovala. Člověk je ve stresu a ty si z nej ještě děláš srandu
![]()
@Unnamedm píše:
Zase na druhou stranu.. na příbalovém letáku stojí, že pokud vynechanou pilulku užiju do 12 hodin, tak se nic neděje. Tak nevím..
Tak, odpověď máš. Nicméně není nejlepší, když se to stává pravidlem, že zapomeneš. A místo večer bereš třeba ráno.
Já bych se nebála, do 12 hodin je to v pořádku. Jen ti poradím, dej si pilulky na umyvadlo vedle kartáčku na zuby a ber je ráno při hygieně. Večer se zapomíná snáz.
@Čičorečka píše:
Já bych se nebála, do 12 hodin je to v pořádku. Jen ti poradím, dej si pilulky na umyvadlo vedle kartáčku na zuby a ber je ráno při hygieně. Večer se zapomíná snáz.
Děkuji za rozumnou odpověď.
@Unnamedm píše:
Jako upřímně by bylo lepší, kdybys to už nekomentovala. Člověk je ve stresu a ty si z nej ještě děláš srandu![]()
Nediv se, nejseš schopna jíst pravidelně antikoncepci a jedeta do plna. To je vaše nezodpovědnost. Stačilo použít kondom a nemusela bys být ve stresu. Za blbost se platí.
@arada píše:
Nediv se, nejseš schopna jíst pravidelně antikoncepci a jedeta do plna. To je vaše nezodpovědnost. Stačilo použít kondom a nemusela bys být ve stresu. Za blbost se platí.
Stalo se mi to po 1. v životě a když beru HA, tak proč bych používala kondom. Ještě k tomu se mi to stalo až po styku, takže jsem to nemohla vědět. Takže tyhle řeči jsou opravdu zcestné.
@Unnamedm píše:
Ahoj holky. Minulý týden jsem od středy do středy měla 7 denní pauzu. Ve středu jsem zapomněla užít 1. pilulku po pauze, takže jsem ji brala až ve čtvrtek ráno. Ve čtvrtek jsem měla sex a přítel se do mě udělal(ve čtvrtek večer jsem pilulku užila normálně. V pátek večer jsem na ni zase zapomněla, protože jsem usnula a teď jsem ji vzala až v sobotu ráno..je možné, že jsem nebyla chráněna a mohlo dojít k početí? (Pilulku jsem ráno stihla užit až o 9 hodin později)
HA už užívám dohromady půl roku.Příspěvek upraven 08.06.19 v 08:06
No tak jak to bylo? Spermie vydrží několik dní, ale jo, utěšuj se
.
@arada píše:
No tak jak to bylo? Spermie vydrží několik dní, ale jo, utěšuj se.
Ať si vydrží několik dni. V užívání budu normálně pokračovat.
@Unnamedm píše:
@terynka006No ono to bylo tak, že jsem měla 7 denní pauzu a hned ten první prasek jsem zapomněla.
Tak v tom případě si měl vzít kondom a nebo ty prášek po
mám za to že 3 prášky v půlce cyklu už jsou na hraně
natož takhle na začátku
Edit:proč teda neberes prášky ráno když večer zapominas
dneska je plno aplikací který ti řeknou kdy máš mít ms, plodný dny a i upozorní že si máš vzít prášek ![]()
@Unnamedm píše:
Ať si vydrží několik dni. V užívání budu normálně pokračovat.
To je každého věc. Ale píšeš si o radu do diskuse, tak musíš počítat s tím, že ti někdo napíše něco, co nebudeš chtít slyšet.
Ale řekla bych, že tady najdeš i ty, které otěhotněly i přes používání ha. Ono třeba kamarádka zapomněla jednou a doktor jí řekl, že ta její ha byla slabší, a že někomu stačí málo a ovulace se spustí. Ono každá reagujeme jinak. ![]()
Koukám že jsou diskuse dvě
ještě mě napadá proč kondom když máš prášky, myslím že v tvým věku byste po ruce měli mít i ten kondom ono občas stačí mít střevní virozu-prujem, zvracení nebo antibiotika a pak už bych na antikoncepci nespolehala na 100% a radši měla sex s kondomem. Otěhotněla jsem s praskama a to jsem je poctivě brala ve stejnou dobu ale zapomněli jsme že jsem měla pár dní předtím střevní virozu a otěhotněla jsem
ale my jsme dospělí a dítě stejně bylo v plánu takže u nás žádná tragédie
trochu jsem odbehla od tématu to jen že zase ne vždy je dobrý 100% spoléhat na antikoncepci ![]()