Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ten náš prdík taky kouká na tv
budu pro to dělat vše, díky moc.
Nám teda pomohlo až cvičení, ale malej byl nedonošenej, tak to je asi malinko jiný ![]()
měli jsme 4020g při narození, ted máme 6kg
doufám, že to bude šikula.
Kudrbaby píše:
měli jsme 4020g při narození, ted máme 6kgdoufám, že to bude šikula.
určitě to zvládnete, to má hodně miminek ![]()
Kudrbaby píše:
měli jsme 4020g při narození, ted máme 6kgdoufám, že to bude šikula.
To zvládnete, nebo je docela dobrá pomůcka ten podhlavníček pro miminka http://www.slune-cz.cz/…vnicek-love/ ![]()
musíme to zvládnout
ten podhlavníček vypadá fajn… je to šikula, zvládne to. ![]()
nečetla jsem celou diskuzi takže to tady možná už někdo radil, ale my měli to samý a doktor říkal ať malýho pokládám tak aby měl světlo a hluk v místnosti na levou stranu a on se bude otáčet na levo a prý je to do půl roku normální teprve po půl roce by nás hnal někam na vyšetření. Teď jsou malýmu 4 měsíce a hlavičku krásně drží rovně a je po problému ![]()
Danuška23 píše:
Zkus dát do postýlky kilo mouky,zabal ji do plenky ať to netlačí a polohuj hlavičku,nebo kup polohovací válečky..Náš malej měl taky tendenci dávat hlavičku jen k jedný straně,měl jí i dost slehlou,tak jsme koupili válečky,poctivě polohovali a zlepšilo se to o 100%..Na neurologii jdsme naštěstí nemuseli
Danuško23 - prosím tě, dotaz - spravila se vám ta slehlá hlavička nebo to už tak zůstane??? ![]()
smjlíčeku, to jsi mně potěšila,vše se snažím tak dět,on hlavičku dží krásně,když ho držím,otáčí ji na obě strany. ale když si lehne položí si jí na tu pravou stranu. tak se vše snažím dělat doleva ![]()
U nás to bylo to samé, spinkala jenom s hlavičkou napravo, ale jinak měla držení těla v pořádku, takže se to řešilo opravdu jen tím polohováním. Jen pozor na sležení hlavičky, my ji máme na pravé straně trochu placatější, ale je to naštěstí holčička a vlásky to schovají. Prostě polohovat důkladně, já jsem to ze začátku flinkala ![]()
Kudrbaby píše:
on hlavičku dží krásně,když ho držím,otáčí ji na obě strany. ale když si lehne položí si jí na tu pravou stranu. tak se vše snažím dělat doleva
Ahoj ![]()
Mě malej také stáčel hlavičku k jedné straně. Začal okolo 2 měsíců,ve spánku a trošku mu zplacatěla
Ptala jsem se doktorky a ta mi řekla, že je do 3 měsíců čas, ať se ho snažíme motivovat a občas polohovat tak, aby měl hlavičku k opačné straně. Jak pravila, dělali jsme. Vždy jsem ho jen podepřela smotanou dekou. Nemáme ještě 3 měsíce a už je to v pohodě a hlavička je kulatá ![]()
já ho taky podepírám,ale jak se hýbe,odstrčí se a hlavičku si tam zase otočí. podepírala jsi ho celýho,nebo jen hlavičku?
Kudrbaby píše:
já ho taky podepírám,ale jak se hýbe,odstrčí se a hlavičku si tam zase otočí. podepírala jsi ho celýho,nebo jen hlavičku?
Jo, jsou to kouzelníci
To mi dělal taky
Podepírala jsem celé tělíčko. I tak si občas hlavičku stočil „na svou oblíbenou“, tak jsem mu ji prostě otočila na druhou stranu.
Rozarka stacela hlavicku doleva, nic jsem s tim nedelala a v pohode
Olda ji stacel doprava, a i kvuli jinym vecem jsme skoncili na neurologii a chodime na rehabilitaci
urcite to bude dobre, ale dr to radeji rekni, Olda se pak zacal stacet doprava celym telem a doted musime tu levou stranu tela stale posilovat, protoze to neni OK - pry to ma jeste z briska, asi tam byl zkrouceny s hlavickou k jedne strane a ted mu to holt bude chvilku trvat, tak drzim palce