Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky mám ještě dotaz.budou nám 2 měsíce,to moje škvrně mi otáčí víc hlavičku do prava,spí,leží,někdy jí.do leva jí otočí,ale neusne tak. snažím se ho otáčet v postýlce,dávám mu tam poštář,usne ale v noci se stejně nějak otočí,v kočárku mu to dělám stejně. Nemáte nějakej fígl? díky moc.
Ahojky, meli jsme to same, kdyz jsem ji treba zvedala, tak hlavu okamzite doprava.
Dr nas doporucila na neurologii, coz by jste taky mohli- radeji, ale jinak je to pry normalni- miminka to delaji!
Snaz se levou stranu stimulovat v postylce hrackami, zvukovymi, atd. a kdyz lezi na zemi, tak opet stimulovat na levou stranu, chodte k miminku z leve strany, proste se snazte zatim vse delat z leva ![]()
Drzim palce na srovnani ![]()
já se snažím,ale stejně mi padá na tu pravou stranu.děkuju moc,snad to zvládnem. ![]()
Dojdi si k dr, at Vas posle na tu neurologii a pak mozna budete muset na rehabko!
máš pravdu…ted jsem ho otočila na levo,spal,robral se a zase se natočil doleva.tak snad to zvládnem,hajá dál. ale dr.to řeknu.
já doufám že jo,zatím tak spinká. moc děkujeme a myslete na nás ![]()
Zkus dát do postýlky kilo mouky,zabal ji do plenky ať to netlačí a polohuj hlavičku,nebo kup polohovací válečky..Náš malej měl taky tendenci dávat hlavičku jen k jedný straně,měl jí i dost slehlou,tak jsme koupili válečky,poctivě polohovali a zlepšilo se to o 100%..Na neurologii jdsme naštěstí nemuseli ![]()
jůůů,a kde se ty válečky kupujou? vůbec nic o tom nevim
děkuju za radu.
a tu mouku mu mám dát za hlavičku,když bude mít otočenou hlavičku,jo?potřebuju mít jasno,at neudělám chybu ![]()
Taky máme ten problém, ale už je to o moc lepší. Přistupuj k postýlce z levé strany a mluv na něj, ať má snahu hlavičku otáčet. My přes den ještě podkládali celou pravou stranu tělíčka(ne jen hlavičku, to bylo na nic) srolovanou nebo přehnutou dekou, ale jen trošku, aby tu pravou stranu měl jen o maličko zvedlou a hlavička mu přepadávala na tu levou. Určitě to zvládnete i bez cvičení, držím pěsti! ![]()
tohle dělám taky,někdy to zabere. snad to bude v poho, děkujeme.
Dr. mě taky strašila.. ale zlepšilo se to samo, nezoufej.. Hračky na druhou stranu, v postýlce ho otoč, na telku aby koukalo z druhé strany (telka fakt zabírá, malej je z ní úplně mimo)
![]()