Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám téměř čtyřletého syna, který dochází do státní MŠ v Brně v městské části Komín a má od SPC schváleného asistenta pedagoga na 40 hodin týdně, tedy na 8 hodin každý den. Bezva, ale kde najít nějakého toho asistenta a ještě k tomu kvalitního? Chtěla bych zkusit případného asistenta oslovit touto cestou. Přála bych si pro syna asistenta, který miluje děti, je srdečný a tolerantní a umí to s dětmi. Syn je bezvadný kluk. Je chytrý, veselý a společenský. Má však handicap v podobě expresivní vývojové dysfazie. Nemluví, tedy už začíná říkat a spojovat nějaká ta základní slova. Chtel by mluvit vic, ale nejde mu to. Je flustrovany z toho, že se nemůže vyjádřit, proto se někdy rozčiluje. Komunikovat se snaží hlavně gesty a pantomimou. Možná bude i trochu hyperaktivní nebo je jen temperamentní, těžko říct, kde je ta hranice. Jinak ale úžasný kluk, co má rád legraci, vymyslí lumpárny a rád se směje a rád se mazlí. Potřeboval by k sobě nějakého uvolněného, veselého a láskyplného člověka. Našel by se člověk, který by chtěl pracovat jako asistent pedagoga? Jedná se o práci ve státní MŠ v Brně - Komín. Předpokládám, a bylo nám to na SPC potvrzeno, že až do konce školního roku 2026 ho budeme potřebovat, protože bude mít odklad do ZŠ. Budu vděčná za každou odpověď, dekuji ![]()
@Manett píše:
Ahoj, mám téměř čtyřletého syna, který dochází do státní MŠ v Brně v městské části Komín a má od SPC schváleného asistenta pedagoga na 40 hodin týdně, tedy na 8 hodin každý den. Bezva, ale kde najít nějakého toho asistenta a ještě k tomu kvalitního? Chtěla bych zkusit případného asistenta oslovit touto cestou. Přála bych si pro syna asistenta, který miluje děti, je srdečný a tolerantní a umí to s dětmi. Syn je bezvadný kluk. Je chytrý, veselý a společenský. Má však handicap v podobě expresivní vývojové dysfazie. Nemluví, tedy už začíná říkat a spojovat nějaká ta základní slova. Chtel by mluvit vic, ale nejde mu to. Je flustrovany z toho, že se nemůže vyjádřit, proto se někdy rozčiluje. Komunikovat se snaží hlavně gesty a pantomimou. Možná bude i trochu hyperaktivní nebo je jen temperamentní, těžko říct, kde je ta hranice. Jinak ale úžasný kluk, co má rád legraci, vymyslí lumpárny a rád se směje a rád se mazlí. Potřeboval by k sobě nějakého uvolněného, veselého a láskyplného člověka. Našel by se člověk, který by chtěl pracovat jako asistent pedagoga? Jedná se o práci ve státní MŠ v Brně - Komín. Předpokládám, a bylo nám to na SPC potvrzeno, že až do konce školního roku 2026 ho budeme potřebovat, protože bude mít odklad do ZŠ. Budu vděčná za každou odpověďm dekuji
No, já bych při té příležitosti mohl požádat o asistentku..
Bydlím taky v Brně, tak by se to mohlo sfouknout z jedný vody.
Dobrý den, měla bych obrovský zájem, ale záleží na tom, jak moc spěcháte? Momentálně si plním praxi v Logocentru. Mám Bc. z psychologie, dálkově studuji speciální pedagogiku a nejvíce ze všeho mě baví právě práce s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami.
Pracovala jsem i jako AP 2 roky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.