Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, tady jsou moje zkusenosti a recenze ceskych bot:
Botas66: uz mam asi rok botasky Botas 66 (1990Kc) a jsem fakt spokojena, za tu cenu rozhodne staly, drzi, nepromoknou, moc se mi libi a dostavam na ne pochvaly i od dalsich lidi
https://botas66.com/…black-death/
Baťa: malou cast vyroby ma i v Cechach, takze jsem hledala podle cedulek na krabicich. Mam asi 2 roky kozene sandalky (cca 1300 Kc) a jsem taky spokojena. Je to “modni obuv”, ale s pevnou korkovou podrazkou, nosim je i na delsi chozeni po mestech nebo lesich a drzi. Takze i Baťa umi dobre boty ![]()
Vasky: po dlouhe dobe odhodlala koupit si Vasky (zminoval i nekdo vyse v komentarich) a s temi mam bohuzel uplne opacnou zkusenost…
https://vasky.cz/…brogue-grey/
Boty prodavane jako “zimni” (3250 Kc vcetne zatepleno) po prvnim noseni a namoceni od louzi skoncily s osklivymi tmavymi fleky. Reklamovala jsem a vratilo se mi se zduvodnenim, ze maji specialni voskovou upravu a vyzaduji specialni udrzbu - ovsem to se neda nikde dohledat, neni to napsano v navodu, dokonce ani nelze zjistit, z jakeho typu kuze je bota vyrobena. Opravdu velike zklamani, ze “ceska kvalitni obuv” za 3000 Kc nic nevydrzi a k zakaznikovi pristupuji jako v beznych obchodech s levnou obuvi v nakupnich centrech… Takze Vasky urcite nedoporucuju.
@Cattaclysm - hmm, to jsem byla asi já (nechci to hledat, ale uvažji o Vasky, šetřím na ně
)
tvoje zkušenost mne dost odrazuje, nerada reklamuju věci, uchyluju se k tomu jen když to považuju za fakt chybu k nenošení - chování jako u tvé reklamace by mne od nich dost štvalo - asi by měli investovat do jiného člověka na reklamační oddělení, jinak je to dost poškodí.
Koupi ještě zvážím.
@harpyje píše:
@Cattaclysm - hmm, to jsem byla asi já (nechci to hledat, ale uvažji o Vasky, šetřím na ně)
tvoje zkušenost mne dost odrazuje, nerada reklamuju věci, uchyluju se k tomu jen když to považuju za fakt chybu k nenošení - chování jako u tvé reklamace by mne od nich dost štvalo - asi by měli investovat do jiného člověka na reklamační oddělení, jinak je to dost poškodí.Koupi ještě zvážím.
Jojo, mam to stejne a bohuzel prvni zkusenost s nosenim Vasek uz se neda napravit
Takze za me zklamani, no. Ale je fakt ze jsem cetla i pozitivni zkusenosti od jinych lidi na netu, takze je to asi o stesti nebo o smule…
Obnovuji diskusi, opět hledám české boty a budu ráda za vaše tipy. ![]()
Tentokrát hledám sandále, spíše společenské (ne sportovní), bílé nebo skoro bílé. Zatím jsem našla nějaké docela ucházející od Santé, ale přeci jen nejsou tak prudce elegantní, jak bych si představovala. ![]()
Tak jestli víte o nějakém českém výrobci bot, který dělá i pěkné sandále, sem s ním. Díky! ![]()
P.S.: K minulé diskusi - koupila jsem si tehdy polobotky Flexiko (kožené, šité ve Zlíně) a jsou skvělé, jsem s nimi moc spokojená.
Bata je nas. Jinak mam dobre zkusenosti znacka Botovo je spis slovenska ale eshop maji i pro cz.
Ale Baťa šije v Asii, je už to jenom značka, mně jde o to, aby se u nás vyráběly. ![]()
@Run píše:
Vím o spoustě, ale všichni šíji BF boty.
Tak napiš nějaké příklady, ráda se podívám. ![]()
Jo, ještě upřesním, že ne dětské, ale klasicky pro dospělého. Ta Beda mi přijde, že dělá hlavně dětské, nebo možná jenom, ne? ![]()
edit.: A jde mi teď o ty společensky vypadající sandály, ty jsem u nich žádné neobjevila. ![]()
Z hlavy určitě Ahinsa, Zkama, Luks, Rachell… A spousty dalších co z hlavy nedám a další co ani neznám ![]()