Dojička krav - dělá někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
14.2.13 17:35

hledám práci

Ahoj už rok marně sháním práci, ale zatím nic - jsem z vesnice. Místní soukromý zemědělec mě nabídl místo dojičky v kravíně. Je tady někdo takhle zaměstnán a co to obnáší? Dík moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.2.13 17:45

Zaměstnaná jako dojička nejsem, ale byla jsem na praxi jako dojička. Dojilo se 2× denně, brzy ráno kolem 5-6 hodiny, potom odpoledne kolem 18. Trvalo to podle počtu krav, my tam strávili tak dvě hodiny, takže do 9 jsem byla ráno doma. Co to obnášelo - my dojili v dojírně, takže někdo tam nahnal kravky (po 6ti kusech) a moje práce byla, omýt vemínko, trošku odstříknout, nasadit dojící přístroj, sundat, omočit struky v desinfekci a pořád dokola. Taky se dělal test mléka u určitých krav, ale už nevím proč (myslím byly po léčbě ATB, tak jestli už mají dobré mléko). Nakonec opláchnou celou místnost vodou, aby byla čistá a připravená na další dojení.

• Citovat
  • Upravit
3
16.2.13 13:28

Tady se ještě dojí normálně na stání byla jsme se tam podívat. Tohle co ty popisuješ je asi lepší. tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.13 14:13

Byla jsem na brigádě jako dojička. Stejná práce, jako popisuje první anonymní. Já bych nesnesla ten zápach. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
3
25.2.13 15:07

No jo smrad je tam hrozny, ale na druhou stranu peníze potřebuju tak si snad zvyknu. Pozítří nastupuju tak mi držte palce. Ještě musím sehnat nějaké pracovní oblečení monterky, holinky a šátek na hlavu aby mi nesmrděli vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrunosaurus
18.3.13 11:17

dojička

Ahoj, mám udělaný učňák v oboru chovatelka hospodářských zvířat. Pracovala jsem ve velkokapacitním kravíně cca 1200 krav včetně telat. Vystřídala jsem všechny úseky: porodna, teletník a skončila jsem na kruhové dojírně, kde jsme dojily za směnu cca 600 krav. Byla to pěkná a čistá práce. A ten smrad? Oproti prasečáku či slepičárnay, to bylo žůžo. Já tu práci měla moc ráda. Přeji mnoho štěstí.

• Citovat
  • Upravit
ldv
20
18.3.13 13:26

Ahoj. Dík za info. Už makám v kravíně naučila jsem se dojit. Tady se dojí ještě na stání. Už jsem si docela zvykla. Jenom to vstávání je děsný. Jak dlouho jsi v tom kravíně pracovala a co teď děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
27.4.16 16:12

dojicka

Ahoj obnovujo diskuzi rada bych delala tuto praci mam i nabidku. Co me brzdi je manzel ktery ma strach zr me krava kopne. Primackne pri nahaneni na dojirnu, kdo delate v tomto oboru zazily jste uraz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat