Dojička krav - dělá někdo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
hledám práci
Ahoj už rok marně sháním práci, ale zatím nic - jsem z vesnice. Místní soukromý zemědělec mě nabídl místo dojičky v kravíně. Je tady někdo takhle zaměstnán a co to obnáší? Dík moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zaměstnaná jako dojička nejsem, ale byla jsem na praxi jako dojička. Dojilo se 2× denně, brzy ráno kolem 5-6 hodiny, potom odpoledne kolem 18. Trvalo to podle počtu krav, my tam strávili tak dvě hodiny, takže do 9 jsem byla ráno doma. Co to obnášelo - my dojili v dojírně, takže někdo tam nahnal kravky (po 6ti kusech) a moje práce byla, omýt vemínko, trošku odstříknout, nasadit dojící přístroj, sundat, omočit struky v desinfekci a pořád dokola. Taky se dělal test mléka u určitých krav, ale už nevím proč (myslím byly po léčbě ATB, tak jestli už mají dobré mléko). Nakonec opláchnou celou místnost vodou, aby byla čistá a připravená na další dojení.
- Citovat
- Upravit
Tady se ještě dojí normálně na stání byla jsme se tam podívat. Tohle co ty popisuješ je asi lepší. tak nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem na brigádě jako dojička. Stejná práce, jako popisuje první anonymní. Já bych nesnesla ten zápach. ![]()
- Citovat
- Upravit
No jo smrad je tam hrozny, ale na druhou stranu peníze potřebuju tak si snad zvyknu. Pozítří nastupuju tak mi držte palce. Ještě musím sehnat nějaké pracovní oblečení monterky, holinky a šátek na hlavu aby mi nesmrděli vlasy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dojička
Ahoj, mám udělaný učňák v oboru chovatelka hospodářských zvířat. Pracovala jsem ve velkokapacitním kravíně cca 1200 krav včetně telat. Vystřídala jsem všechny úseky: porodna, teletník a skončila jsem na kruhové dojírně, kde jsme dojily za směnu cca 600 krav. Byla to pěkná a čistá práce. A ten smrad? Oproti prasečáku či slepičárnay, to bylo žůžo. Já tu práci měla moc ráda. Přeji mnoho štěstí.
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Dík za info. Už makám v kravíně naučila jsem se dojit. Tady se dojí ještě na stání. Už jsem si docela zvykla. Jenom to vstávání je děsný. Jak dlouho jsi v tom kravíně pracovala a co teď děláš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dojicka
Ahoj obnovujo diskuzi rada bych delala tuto praci mam i nabidku. Co me brzdi je manzel ktery ma strach zr me krava kopne. Primackne pri nahaneni na dojirnu, kdo delate v tomto oboru zazily jste uraz?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit