Hledání práce po 2 dětech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak já stálou práci s klasickou pracovní smlouvou hledám přes rok a to mám jen jedno dítě, ale doma jsem byla 4 roky. Řeším to brigádama, pracuju prostě jen na DPP u různých zaměstnavatelů a jen tolik hodin denně, abych stihla vodění i vyzvedávání ze školky. Taky nemám nikoho na hlídání a pomoc. Není to vůbec lehké a mám zkušenosti s tím, že při pohovorech se opravdu ptají hlavně na dítě a jak to zařídím v době nemoci, že na nějaké paragrafy se u nich moc nehraje atd. Držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám zase trochu opačný problém, jsem taky bez práce, a mě se zase ptají, zda plánuji rodinu když mi bude „už“ třicet. Takže si člověk moc nevybere…
Ale držím ti palce aby jsi něco našla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, já myslím, že ženská to nemá s prací lehké nikdy, přesně ještě před dětma, se mě pořád ptali, kdy plánuji děti a po dětech ještě větší hrůza. Už jsem koukala i po nějaké práci na živnosťák, ale bojím se, bych nedělala jen na zdrav. a socku.
- Citovat
- Upravit
Když to trošku odlehčím, tak jseš s dvěma dětmi na tom líp než s jedním. To by tě totiž podezřívali, že plánuješ ještě jedno a zdrhneš jim na další mateřskou
Ne, vím jaké to je, taky jsem hledala, taky byly otázky ohledně dítěte (zakázané!!
) skoro první v pořadníku
Nevím co poradit, jenom prostě aktivně hledat, prolézat inzeráty, případně chodit do firem, ptát se (hlavně známých
), zkusit si doplnit vzdělání.. hodně štěstí
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, přidávám se do klubu, jsem po sedmileté pauze v situaci, že sháním práci. Děti mám 7 let a skoro 4. Mladší právě nastoupil do školky a já hledám. Jsem zatím na ÚP, asi 14 dní. Je to mazec. Obvolala jsem a obešla už spoustu míst a všude jen, my se vám ozveme. Taky mám odpoledne vyzvedávám děti a do toho má starší kroužky, do kterých ho vodím já, dnes například už od půl druhé. Zatím nepřipadá v úvahu, aby chodil sám. Strašně bych si přála už něco najít, ta nejistota je hrozná, nehledě na to, že finance chybí. Co se týká těch kroužků (lidovka) tak mě zase trápí, jak to pak zařídit, muž je většinou v práci a babička taky, druhá je z ruky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, mě to čeká za dva roky, ale mám z toho strach už teď. Každopádně to plánujem udělat tak, že ze začátku prostě bude doma s dětma manžel a ne já, když budou nemocný…
![]()
Tak prostě budu muset doufat, že mě někde vezmou a budou mi věřit, že fakt doma bude manžel… (i když tomu teda moc nevěřím, no…
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Tak já jsem mezi dětmi rok pracovala, ale snad nevadí, že taky přispěju a snad přinesu trochu optimismu v tom, že existují i bezva zaměstnavatelé.
Mezi holkami jsem potratila, starší dceři bylo 2,5 roku, je hodně společenská, a já nutně potřebovala do práce (kvůli své psychice). Původní zaměstnavatel neměl místo, dostala jsem výpověď pro nadbytečnost a já hledala nového zaměstanavatele. A měla jsem kliku hned napoprvé - zaměstanavatel mě zaměstnal i přesto, že jsem mu hned narovinu řekla, co se stalo a že mám půlroční pauzu, pak se hned budem snažit o miminko a že je dost pravděpodobné, že budu muset jít na rizikové. A nechali si mě tam i přesto, že jsem ve zkušební době 3× onemocněla a jednou mi onemocněla dcera (hned po 2 dnech po nástupu, kdy dcera začala chodit do jeslí. Hlídání jsem nejdřív řešila babičkou (100km daleko), ale můj zaměstnavatel mi hned řekl, že když bude potřeba, ať zůstanu doma, že to chápe, že oni všichni měli malé děti a vědí, jak to chodí. Je fakt, že v práci se mnou pracovali buď mladí bezdětní nebo starší s odrostlými dětmi. Všem bych vám přála mít takový pocit, že o vás v práci stojí, jako jsem tenkrát měla já. Teď zpětně beru výpověď pro nadbytečnost v původní práci jako jeden z nejpozitivnějších zlomů, které mě potkaly. Tam jsem totiž měla pocit zcela opačný
.
Teď bych měla v únoru nastoupit po druhém rodičáku, ale bohužel nemám školku, tak jsme se domluvili na neplaceném volnu, dokud školka nebude. Možná vyjde alternativa, že bude dcera ve „školce“ jen na dopoledne, ale až od 3 let, tak se poohlížím po nějaké brigádě, než ji přijmou do normální školky (snad od příštího září).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičák mi končí v březnu, již teď aktivně hledám. Sice si zatím vybírám, ale jak se to bude blížit budu odpovídat na všechny možné inzeráty.
Děti mám dvě, naštěstí aktivní babičku, která ráda zastane a vypomůže.
Věřím tomu, že to příjde a práci mít budu. Jen se bojím toho, jak dlouho to bude trvat.
Hodně štěstí všem.
M.
- Citovat
- Upravit
@kate02 píše:
No, mě to čeká za dva roky, ale mám z toho strach už teď. Každopádně to plánujem udělat tak, že ze začátku prostě bude doma s dětma manžel a ne já, když budou nemocný…![]()
Tak prostě budu muset doufat, že mě někde vezmou a budou mi věřit, že fakt doma bude manžel… (i když tomu teda moc nevěřím, no…
)
Mě právě bohužel manžel hlídat nemůže, zatím se moc nestresuji, ale až opravdu budu pobírat 0 kč, budu asi nucena vzít cokoliv
- Citovat
- Upravit
Tak já budu hledat až za tři roky, ale v situaci, kdy jsem v úplně jiném kraji než v mém (žádné známosti), malé dítě, a rodičák při studiu, takže se děsím už teď. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych chtěla takového zaměstnavatele jako khac. ten můj mi dává po 3 leté rodičovské výpověď pro nadbytečnost. Sháním 1/2 roku, opisovala jsem i nějaké firmy které nikoho nehledají a nic
Hlavní problém je v tom, že musím být v místě bydliště v 16,20 abych stíhala školku. Do školky zavede manžel, musím jen vyzvednout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak řešíte představu nebo jak to máte v reálu, i při hledání práce, když budete muset vodit a vyzvedávat děti a nemáte doma zázemí ani babičky? stíháte to časově ráno i odpoledne?
- Citovat
- Upravit
Mě se to teda zatím netýká, ale jelikož máme prarodiče 450km daleko, bude případnou nemoc dětí hlídat manžel nebo chlva a kdyby mi nevycházela pracovní doba a nedala se uzpůsobit, tak místo abych letěla jak splašená z práce pro dítě do školky a bylo tam poslední, tak si raději na ty dvě hodinky najdu paní na hlídání, která mi dítko dovede domů, nakrmí, pohraje si nebo tak…
- Citovat
- Upravit
Ahojky maminy, chtěla bych se zeptat těch mamin, co mají 2 děti po sobě, tudíž doma nejsou poze 3 roky, ale více, jak to mají nebo měly s hledáním práce. Já mám 2 děti 7,5 a 4 roky, když jsem skončila rodičák s prvním, navázala jsem hned na druhou rodičovskou dovolenou, tu mi dali automaticky na 4 roky. Teď mě čeká ÚP, protože mi v práci samozřejmě místo nedrží a docela se děsím, když mám tak velkou pauzu, jak rychle nebo jestli seženu nějakou práci, při rodičáku jsem dělala brigádu, takže jsem se jen tak neflákala, ale potřebuji stálou práci a vím, že se 2 malými dětmi nejsem pro zaměstnavatele asi atraktivní
Jak to máte vy, měly jste štěstí a našly hned, nebo stále hledáte. Já navíc nemám žádnou pomoci s vyzvedáváním a voděním do školky a školy a v případě nemoci je to pouze na mě, manžel jezdí kamionem a babička je nehlídací. Od září mám už po 2 dítě doma-nemocné, to by mě asi hned vylily. Díky, že jsem si mohla postěžovat a za případné názory budu ráda.