Hledání práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hledání práce práce práce
![]()
Zdravím, v září mi dcera nastoupila do školky a od té doby hledám práci.
Nicméně, stále jaksi bez úspěchu. ![]()
Před mateřskou jsem dělala 8 let asistentku ředitele v menší firmě no bohužel, firma během covidu ukončila činnost a já se neměla kam vrátit.
Rozesílám CV ale defakto žádná odpověď natož, pozváni k osobnímu pohovoru.
Přemýšlím i o tom, že bych šla do těch firem osobně bez vyzvání.
Nicméně nechci zase působit zoufale ( tchýně tvrdí že budu vypadat že o místo žebrám) jelikož, finance mě díky manželovi netlačí.
Spíš jde o nudu doma během týdne kdy dítě je v školce a já doma sama
..
Je mi 39 +2 děti jak dlouho jste hledali práci vy je 8 měsíců normální?
Nebo jak hledat když nikdo neodpoví na zaslané CV ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Teď se fakt jen tak do firmy osobně nechodí…
Takže doporučuji lépe zpracovat CV a přidat zkušenosti.
- Citovat
- Upravit
@Janina652 píše: Více
A posilas i motivacni dopisy? Na kazdou pozici je dobre upravit na miru zivotopis i motivacni dopis. To s tim chozenim osobne, tak to zalezi na jake pozice se hlasis. Treba do obchodu mi to prijde v pohode. Jakoze jdes do obchodaku a vyptas se v nekolika obchodech, jestli nekoho nepotrebuji. Ja vzdy cekala az me pozvou na pohovor (ale prodavacku nedelam). Praci jsem hledala cca od kvetna a v zari jsem sla do prace a dite do skolky. Tohle ale zalezi na hodne faktorech-lokalita, co muzes nabidnout, co hledas atd. To bude mit kazdy diametralne jine.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem také dlouho hledala, nechtela jsem se vracet do staré práce. Bohužel máma na RD není žádoucí zaměstnanec a je krize a ve spoustě firmách propouštěli. Já bych ještě chvíli vydržela a pokud Vas netlačí finance, tak si můžete udělat rekvalifikační kurz nebo jazykový kurz, zkoušky.
Když se zamyslím nad administratuvou, tak vesměs je to práce o jednom, dvou lidech a firma podle mě nenajne na takovou pozici ženu s dvěma dětmi, když ve školách řadí nemoci. Nebo bych dopsala do životopisu/motivačního dopisu, že máte zajistene hlídání na případné nemoci dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oriseka píše: Více
Pracuji jako HR consultant, tohle co píšeš mi přijde jako nesmysl.
Upravit CV pro každou firmu vzlašt?
Jak by to měl dotyčný/a nebo dělat jako pokaždé z CV něco vyndavat a psát tak něco jiného? lhát do CV podle toho jak se mu to hodí do krámu?
To teda slyším poprvé, upravovat CV pro každého zaměstnavatele ani já osobně jsem to nikdy při hledání práce nedělala.
A osobně si to nedokážu ani představit.
Jinak pro autorku, pokud hledáš v oblasti administrativy tak bohužel, zde je přetlak zaměstnanců.
Nevím odkud jsi, ale je to tak téměř všude já pracuji Praha Jažlovice v expediční firmě.
Když vypisujeme inzerát na volnou pozici administrativního pracovníka, přijde nám i 50-70 reakcí a to nepřeháním + ještě posílá úřad práce lidí s doporučenkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza759 píše: Více
Tak to jsi dost špatný HR konzultant, pokud toto slyšíš poprvé, sry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To fakt slyšíš porvé o úpravě životopisu na míru dané pozici? ![]()
Nejde tam o to neco vynechat nebo si vymyslet, ale „vypíchnout“ to co je relevantní dané pozici. Třeba já si prošla několika pracemi v různých odvětvíc, pokud bych se hlásila třeba na seniornější pozici, kde bych pod sebou měla mít lidi, vypíchla bych zkušenosti relevantní k pozici, plus třeba z jiné práce zkušenost s vedením týmu.
Za mě je to v dnešní době standard ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hledala jsem 3 měsíce - ty nejdelší v životě
Každý den tak 5 poslaných životopisů (upravených podle pozice a samozřejmě motivační dopis, kopie certifikátů). Odepisovala jsem i na pozice za minimálku s nepříjemnou prac. dobou. Pohovorů bylo dost, ale pokaždé, když jsem zodpovídala otázku, co jsem dělala od 2018 (2 RD), jsem viděla, jak píší poznámku a už mě nevnímají…..
Pak jsem teda do motivačního dopisu začala uvádět i děti a taky výhodu hlídání, že nebudu muset odcházet na očr. Z jedné firmy si mě pozvali na druhé kolo, které bylo v podstatě jen o tom, jestli jsem byla od dětí delší dobu pryč, jestli to zvládnu a tak
(přišlo mi to skoro až drzé, ale byly to dvě teď už kolegyně v mém věku bezdětné, já jsem tam první po RD, tak netušily, jak to chodí. A taky na prvním kole přeskočila jiskra, sedly jsme si
). Naštěstí mám doma podmínky pro 12-ti hodinové směny, kdybych chtěla čistě administrativu (dodělávala jsem si účetnictví), tak hledám ještě teď, kurz bez praxe nestačil ani na pomocnou účetní (taky proč by brali mě, když se na stejnou pozici hlásí i 15 zkušených, které se zaučí během týdne
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vzdy pisu motivacni dopis a zivotopis na miru pozice, kam se hlasim. Neni to administrativa. Nejde o to, ze by clovek lhal, ale pro kazdou pozici je dulezite neco jineho. Takze nekde se treba o tom zamestnani vice rozepisi a nekde treba jen rok a co jsem delala. Nebo treba nejaka brigada, kdyz neni relavantni k nabizene pozici, tak nepisi. Kdyz naopak muzu v nabizene praci vyuzit zkusenosti z brigady, tak to tam vypichnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annonymní_007 píše: Více
Nemyslím si, že 8 měsíců je na hledání práce v administrativě nějak extra moc.
Já byla na úřadě práce rok a půl „Praha východ“ konkrétně Říčany u Prahy, než jsem našla práci v back Office.
V administrativě to opravdu není jen tak jako třeba u dělnických profesí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná má kolem jen menší města. Já jsem se nedávno pro zajímavost dívala na admin. pozice v mém rodném městě a v celém okrese jsem jich napočítala OSM (ok, bylo to jen na stránkách prace.cz, ale ty jsou podle mě největší, pár dalších by asi člověk našel na jiných prac. portálech, vývěsce ÚP nebo přímo na stránkách firem).
Tak mě teda hned přešla chuť se tam vrátit
I když tam bychom zas měli byt…
To jen taková vsuvka, že člověk nemusí mít všude práci nalezenou za měsíc a zvlášť ne po návratu z RD
Taky to budu muset brzo začít řešit ![]()
Příspěvek upraven 04.04.24 v 11:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karca3612 píše: Více
A to jsi hledala práci do 5 minut chůze od baráku? Z Říčan jsi v centru Prahy rychleji, než z Barandova nebo Bohnic.
Administrativa v Praze naopak je přímí ekvivalent dělnické pozice. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marieke píše: Více
U nás je nabídka administrativní pozice bez jazyku nulová, resp. pokud se něco objeví, tak je velký zájem a nebo je tam nějaké ale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli nemusíš řešit peníze, tak si udělej nějaký pořádný kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit