Jak najít flexibilní práci na zkrácený úvazek?

38
2.4.24 15:28

Jak najít flexibilní práci na zkrácený úvazek?

Zdravím všechny! Přicházím možná s takovým naivním dotazem. Přesto doufám, že tu najdu radu či inspiraci.
Jde o to, že sháním práci, ale ne ledajakou. Potom, co jsem si prošla různým obdobím, chci konečně žít život podle svého. Chci mít čas i na koníčky, rodinu atd. A ačkoliv se to v dnešním světě může zdát jako utopie, věřím, že to není nemožné. Časy se mění, lidi se mění, snad i pracovní prostředí se bude měnit.

Vystudovala jsem vysokou školu, ale po necelém roce v praxi jsem ze svého oboru odešla, protože mě to málem zničilo. Našla jsem práci víceméně v administrativě (koordinace, organizace, komunikace s lidmi, papíry…), kde jsem pár let pracovala, hodně šťastná. Hodně jsem se tam naučila. Překazil to až covid, který zastavil veškerou naši práci.
Nyní nejsem zaměstnaná, práci mám příležitostnou, nejistou, ale ohromně mě baví. Nějaké finance (ačkoliv ne ideální) také mám. Ráda bych si ale zase našla zaměstnání, kde by byla finanční jistota opravdu jistá. :) Jenomže nechci pracovat na plný úvazek. Chci mít čas na svou současnou práci, která je mi koníčkem, ale kde musím být hodně flexibilní.
Zaměstnání bych tedy potřebovala ideálně jen na pár dní v týdnu (nejlépe 3 dny, případně 4, ale ten den navíc jako homeoffice, či všechno HO klidně), a to ideálně tak flexibilní, aby bylo možné ty dny podle potřeby posouvat, střídat apod.
Jen chci dodat, že nejsem žádný flákač. Práci dělám svědomitě, jsem celkem perfekcionalista, chci mít ve všem pořádek, jsem rychlá, snadno se učím, administrativa mě baví, jde mi to s čísli (dělám i takové lehčí účetnictví zapsanému spolku), jsem loajální…Takže v práci bych bych byla platným členem, jen bych potřebovala být flexibilní.
Když hledám práci na internetu, většinou si jako zkrácený úvazek představují pár hodin za den, ale denně. A to já nechci. Zároveň nechci ani podnikat apod.

Proto jsem se chtěla s vámi poradit, protože už začínám být trochu zoufalá. Mám pocit, že se mi nikdy nepodaří takovou práci najít. Nesetkali jste se třeba s takovým zaměstnáním? Znáte někoho v okolí, kdo je podobný „případ“?
Budu vám moc vděčná za každou radu a inspiraci. :kytka:

PS.: Pokud máte chuť napsat, že jsem naivní, ať jdu pořádně makat a zapomenu na svůj život, koníčky a tak, prosím zdržte se odpovědi. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38
2.4.24 15:50

@smile_xxx Hledám v Praze. Člověk by řekl, že tam bude možností hodně, ale tohle jsem přeci jen hodně specifické požadavky.
A k penězům - nepotřebuju milión měsíčně (s nadsázkou samozřejmě). Čím víc, tím samozřejmě líp, ale stačí mi poplatit jen základy (nájem, poplatky atd.), takže i 15 000,– (čistého) by stačilo, aby se člověk v Praze uživil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
2.4.24 15:56

Účetní na IČO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.24 15:57

Vlakvedoucí nebo tramvajačka/autobusačka. Já to tak mám. Pracuji na poloviční úvazek, každý měsíc nadiktuji dny kdy mohu přijít do práce. Každý měsíc můžu pracovat víc/míň jak se mi to hodí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.24 15:58

Jenže pokud nemáš vysokou úroveň nějaké specifické dovednosti, kterou můžeš dělat hned z domu, protože budeš vědět, zkrátka nemáš specifické zkušenosti, tak ti nikdo HO hned nedá. Drtivá většina firem bude chtít buď chození zpočátku aspoň na zaučení, případně HO jen částečné. Totální remote práce se dává většinou těm, kteří jsou větší, zkušení odborníci…

• Citovat
  • Upravit
718
2.4.24 16:02

Tak zkus hledat taky práci v administraci, DPP brigádně. Částečné úvazky se všeobecně u nás moc nedávají, je to bídné, tudíž bych kalkulovala spíš s obecnou brigádou, asistentka na DPP, třeba (ale i tam to nebude úplně flexibilní, nějaké desdliny, kdy co udělat tam zkrátka budou). Nebo jakákoliv jiná brigáda, studenti si takto vydělávají běžně, kdy si (často, někdy bohužel ne) určí, kdy mohou a kdy ne.

No každopádně, máš dost požadavků, 3 dny, ideál HO navíc flexibilní čistě podle sebe a bez nějakých velkých zkušeností, +-20 čistého. Navíc píšeš, že tvá současná musí být hodně flexibilní, takže mít dvě flexibilní práce najednou, to teda nevím, jak chceš být z obou stran teda zodpovědná a svědomitá, jak píšeš… Zkus aktivně prohledávat nabídky, ale asi bych si to nemalovala tak růžovo.
Větší logiku mi dává spíš si najít stálou práci na 2-3 dny a domluvit se nějak s tou současnou prací, zkrátka jako flexibilní mít tu druhou, kde to máš jako koníčka, to, co ty zamyslíš není reálné.

Příspěvek upraven 02.04.24 v 16:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
2.4.24 16:14

Takto funguje treba překladatel pro korporat, ja jsem delala korektury pro prekladatelskpu agenturu, po nejake dobe prace v officu jsem mela moznost HO, ale to je na IČO, takže jistota pravidelného výdělku úplně není a i tam se musí dodržovat termíny, takze si nemuzes delat uplne kdy chceš. Dodržovat termíny musíš snad všude, nemyslím, že by existovalo reálně ziskatelny zaměstnání, kde si můžeš dělat kdykoliv, jak si zrovna usmyslis. I ten tramvajak, jak tu někdo psal, nahlásí směny na měsíc a ty pak musí dodržet, ne že si řekne, že zrovna zítra se mi to nehodí.. myslím, že budeš muset z nějakého ze svých požadavků slevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
2.4.24 16:19
@medvidka píše: Více

Na to nemá vzdělání a potřebnou praxi a hlavně zkušenosti aby to mohla dělat komplet účto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
2.4.24 16:32
@JancaS84 píše: Více

Tak holt by musela pár let obětovat, dodělat si kvalifikaci a praxi, a pak už si může do konce života „diktovat podmínky“. Vycházím jen z toho co tady napsala a kromě účta neuvedla nic, čím by vynikla nad ostatními uchazeči o práci v administrativě.
Vždycky mě fascinují lidi, co by chtěli práci snů, ale nejsou ochotni pro to vůbec nic udělat, zvýšit si vzdělání případně udělat rekvalifikaci, naučit se jazyk, vyjít nějakým způsobem ze své komfortní zóny, prostě nic.

Příspěvek upraven 02.04.24 v 16:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.4.24 16:42
@Anonymní píše: Více

To je mi jasné, s tím počítám. Nic není zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
2.4.24 16:42

Napadlo mě občasné hlídání dětí, které by dovezli domů dle rozpisu. Ale to nevím, jestli by tě to uživilo.
Dle popisu neumíš nic specifického, tak víc asi neporadím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
2.4.24 16:43

Ja takovou praci mam, ale nejdriv jsem cca rok stravila naplno v kancelari, abych se poradne zaucila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.4.24 16:43
@Sunnysmile19
@Sunnysmile19 píše: Více

Nakonec to tak asi dopadne, bohužel…Ale chtěla jsem zjistit, jestli už třeba někdo neřešil něco podobného. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.4.24 16:45
@Midaku píše: Více

Rozhodně nepočítám s tím, že bych nemusela dodržovat termíny. To určitě ne. Ale třeba je někde práce, která je potřeba udělat a je jedno kdy. Třeba…někde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat