Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tak se tu hlásím opět s problémem. Moje skoro patnáctiletá dcera trpí už delší dobu zácpou, zkoušíme změnu jídelníčku, ale moc zatím nefunguje. Nedávno mi říkala, že je to tak že má takový ten pocit, že musí, ale když jde tak to z ní nechce ven a když to vyjde, jsou to jen malé kousky - i když jí přijde, že tam ještě něco je, ven to nejde. Dnes se jí dokonce objevil hlen, né moc, ale jen trochu, nevím tedy, zda je rozumné to přisuzovat rýmě, nebo s ní jít okamžitě k doktorce. Nevím si rady, jednou jsme už takhle byly kvůli té zácpě, ale to nám řekla, ať změníme ten jídelníček. Nemáte některá zkušenosti? Nevíte o co by mohlo jít? Nebo je to snad úplná banalita?
Už je mi to blbý jak tu pořád řeším nějaké nemoci a kdesi cosi ![]()
@Anonymni mamca a upravili jste jídelníček? Mléčné kysané výrobky, jogurty, zkusila bych v lékárně rozpustnou vlákninu a Chia semínka, také bych si koupila nějaké probiotika
![]()
@Kalbe píše:
@Anonymni mamca a upravili jste jídelníček? Mléčné kysané výrobky, jogurty, zkusila bych v lékárně rozpustnou vlákninu a Chia semínka, také bych si koupila nějaké probiotika![]()
Biopron bere, zvýšily jsme množství sýra a jogurtů ke svačině, občas si dá i kefír, mléko nedává. Chia semínka by mě nikdy nenapadla.. koupím a uvidíme, horší to už asi být nemůže… Napadla mě potravinová alergie, ale ořechy které má potvrzené vůbec nejí ![]()
@Anonymni mamca je to možný, pokud nic nepomáhá radši si zajděte k doktorovi - praktickému ten napíše doporučení na vyšetření
pokud je dcera i takova unavena, bez energie, bolí ji břicho muže to byt i ta alergie, hlavně at hodně pije obyčejný vodu alespoň 2 litry
@Kalbe Unavená teď je, protože je nachlazená, máme tu chřipkový období, z toho se prd co pozná
Tak počkám ještě až se dá trochu dokupy a pak ji teda asi někam vezmu. V hlavě ty nejhorší scénáře, to zase bude sranda. Děkuju ![]()
Napadá mě, jestli ji nevadí lepek.. zkoušeli jste ho na pár dní úplně vynechat?
@katyna1984 Nezkoušely… Popravdě si mě teď celkem zaskočila. Zkusíme vynechat a jak půjdeme k doktorce, nechám jí udělat testy, na alergologii chodíme. Díky, nenapadlo by mě to ![]()