Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký nový rok ![]()
chci se zeptat, už to teda jednou za sebou mám
, ale tohle si vůbec nepamatuju. Jsem 32+5 (nebo tak nějak) a asi mi odešla zátka. Normální výtok to teda rozhodně nebyl, to jsem si 100% jistá. Krev teda žádná, ale dlouhý to bylo dost ![]()
Mám někam jet nebo ne?
Manžel přijede v pátek z práce, neporodím do tý doby doma?
Asi bych si musela volat sanitku, on to sem má 120km. Nebo to prakticky nic neznamená? Nic ze mne neteče, nic mě nebolí. Včera jsem měla poslíky, ale nic děsnýho, po sprše to přešlo. Jinak je fakt, že včera jsem dvě hodiny uklízela, pak jsme se milovali
a pak jsem taky jela hodinu autem na ohňostroj
a celou noc se mi zdálo, že rodím (jestli jsem si to nevsugerovala
)
Díky za odpovědi, anonymně to radši nedám nebo si budete myslet, že si z vás dělám prču ![]()
@Žirafátko Ahojk, já být tebou tak ještě počkám, pokud tě fakt nic nebolí ani ti jinak nic není asi to nic nebylo…nebo by možná nebylo špatný zavolat do prodnice a zeptat se pro jistotu ![]()
@brumi aby mi neřekli „no tak si preventivně přijeďte“ a já budu víš kde
![]()
@brumi ten tam zrovna dneska není
…
no podle toho co jsem našla mi buď:
zítra mu zavolám, do tý doby se snad nic nestane. Já akorát nevěděla jestli mám někam jezdit nebo co. Mýho chlapa nejvíc zajímalo jestli u toho teče krev (případně objem krve), jak je to dlouhý a jestli je to fakt hustý.
![]()
@Žirafátko tyjo to je jak naschvál teda… však uvidíš co to udělá ale přála by jsem ti aby za 3 nic ještě je zbytečně moc brzy
Já bych asi ještě chvilku počkala a kdybych necítila žádné poslíky, stahy, výtok nebo bolest, tak bych se asi uklidnila a řekla si, že to třeba byl jenom nějaký nezásadní kousíček zátky. Pokud by mi ale začalo tvrdnout břicho nebo tak něco, tak bych si vzala taxíka a jela na pohotovost. Ať se případný hrozící porod co nejvíc oddálí. Ve 33. týdnu už je sice miminko houževnaté, ale radši ho udržet v bříšku co nejdýl. Držím pěsti, ať se nic neděje ![]()
@Žirafátko Mě u druhý princezny odešla asi měsíc před porodem, který mi pak stejně vyvolávali ![]()
Tak držím palce, at se prtě ješty chvilku hřeje u maminky ![]()
Mně taky začala odcházet zátka, na netu jsem si vyčetla, že může odejít i měsíc před porodem a nakonec jsem opravdu za ty tři dny rodila. Nikam jsem nejela, ale možná jsem měla. I když kdo ví, jestli by to něčemu pomohlo, když jsem už pak jela s kontrakcema do porodnice, tak si pořád mysleli, že mám jen poslíčky
Tak se zatím nic neděje, ale pro jistotu jsem zabalila tašku do porodnice ![]()
@Žirafátko mě u prvního porodu zátka odešla asi 3 dny před porodem, nijak bych nekvaltovala, když je ti dobře