Kde rodit v Brně?

8071
1.1.13 10:43

Kde rodit v Brně?

Těhotenství se přehouplo přes půlku a přemýšlím, kde porodit. Naši okresní porodnici jsem zavrhla, kvůli nepříjemné zkušenosti s posledním porodem. Vydám se asi do Brna, ale přemýšlím, kterou porodnici vybrat. Kde vám neseberou mimino hned po porodu? (Zatím se mi to stalo vždycky.) Kde nestříhají jako na běžícím páse? Nejsem si jistá, rodila jsem už v Bohunicích a na Obilňáku (protože jsem tam byla hospitalizovaná), obě porodnice byly OK, nemám vcelku co vytknout, ale už je to dávno a podmínky se mohly změnit. Jaké jsou vaše čerstvé zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
1.1.13 10:49

Já rodila u Milosrdných a byla jsem max. spokojená, stejně jako X dalších kamarádek - je tu i diskuze, kde jsou čerstvé zkušenosti holek, takže můžeš počíst. Mimino po porodu Ti neseberou určitě tam - dávají mimouše na břicho, ošetřují v tvé přítomnosti - mimino nikam nenosí a pořád je s tebou. Po přeložení na šestinedělí se Tě zeptají, jestli chceš mimčo u sebe nebo si chceš odpočnout a dát ho na novorozenecké. Ale o nich se vůbec nezmiňuješ, tak nevím, jestli si uvažovala i o téhle porodnici. Záleží, co od toho očekáváš - Milosrdní jsou malá, rodinná porodnice, jsou naklonění přirozeným porodům, vynikající je tam pomoc s kojením. Zase na druhou stranu, není tam novorozenecká JIPka, takže pokud by se vyskytl nějaký problém, odvezou mimino do dětské nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
1.1.13 10:52
@gabi.design píše:
Já rodila u Milosrdných a byla jsem max. spokojená, stejně jako X dalších kamarádek - je tu i diskuze, kde jsou čerstvé zkušenosti holek, takže můžeš počíst. Mimino po porodu Ti neseberou určitě tam - dávají mimouše na břicho, ošetřují v tvé přítomnosti - mimino nikam nenosí a pořád je s tebou. Po přeložení na šestinedělí se Tě zeptají, jestli chceš mimčo u sebe nebo si chceš odpočnout a dát ho na novorozenecké. Ale o nich se vůbec nezmiňuješ, tak nevím, jestli si uvažovala i o téhle porodnici. Záleží, co od toho očekáváš - Milosrdní jsou malá, rodinná porodnice, jsou naklonění přirozeným porodům, vynikající je tam pomoc s kojením. Zase na druhou stranu, není tam novorozenecká JIPka, takže pokud by se vyskytl nějaký problém, odvezou mimino do dětské nemocnice.

Tam jsem chtěla jít při druhém dítěti. Protože mě doktor poslal ve 30. týdnu ležet do nemocnice. Šla jsem tam, protože jsem musela staršího (dvouletého) dát k tchýni a byla to nejbližší porodnice. Ale odmítli mě, že berou až od 35. týdne, nejsou zařízeni na to, kdyby se mimčo náhodou narodilo dřív. Tak jsem musela na Obilňák. Ano, zvažuju to, v tomto mají dobrou pověst, ale jak píšeš, v případě komplikací, jak na straně miminka, tak na mé straně, by to byl problém. A přeci jen, už jsem starší matka, ta rizika stoupají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.1.13 10:57

@Cuarentena Jojo, já to chápu. Určitě je potřeba probrat, co je pro konkrétního člověka to důležité a pak se nějak rozhodnout. Tak ať se rozhodneš správně. ;) Já zase chtěla jít do Bohunic, ležela jsem tam tenkrát na rizikovém, tak mě ani nějak nenapadlo jít jinam, ale tenkrát měli plno, tak jsem skončila u Milosrdných a byla to správná volba. Ale kdybych měla čekat nějaké komplikace, tak půjdu samozřejmě jinam - jak říkáš, nejsou tam pro to vybavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
1.1.13 11:02

Ahojky :), já jsem byla v Bohunicích v srpnu… no, jak bych to tak shrnula, nakonec to dobře dopadlo… ale o profesionalitě doktorů (až na jednoho, který byl přivolaný málem už v hodině dvanácté) a PA se asi nebudu rozepisovat, nevím ani jestli je to to, co Tě zajíma, každopádně pokud nejsou nějaké potíže, tak mimčo Ti nechají docela dost dlouho a skoro hned přiloží - vím od spolubydlící na pokoji, dokonce i mně ji na chvíli dali. S nástřihem nevím, já bych ho chtěla, i kdybych nakonec nerodila vexem, malá byl velká:), tak abych se zbytečně neroztrhla. Holka, co se mnou byla na pokoji si o nástřih sama řekla a bez diskuzí ji ho udělali, i když podle nich nebyl uplně nutný, takže bych řekla, že jsou docela přístupní diskuzi:). Ale určitě záleží na koho natrefíš, na oddělení šestinedělí jsem byla spokojená, bylo o mě fakt postaráno, na rozdíl od porodu tam všichni věděli, co dělají a proč a i celkový přístup byl fajn. Jinak ještě doporučuji si vzít vlastní oblečení na mimčo a i zavinku, občas nemají dostatek. přeju hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
1.1.13 11:02

Ahojte, chcela by som rodit do vody a vybrala som si obilni trh http://www.gpkbrno.cz/…dni-priprava , tu je pekny fotoserial http://www.babyonline.cz/…al-porodnice ,co poviete? je ina lepsia porodnica v brne kde sa da rodit do vody?,po 30tt tam treba si ist dohonut termin co mam uz o 2 tyzdne, takze silne rozmyslam kde inde by som rodila? dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
1.1.13 11:10

Ahoj, já rodila v březnu 2011 v Bohunicích. Byla jsem spokojená s porodním oddělením. Ale měla jsem štěstí na porodní asistentku, porodníka i v tom, že jsme přijela brzy a mohla si vybrat porodní box. Měla jsem rychlý porod, takže jsem nezažila komplikace. Pravděpodobně bych porodila kdekoliv bez potíží. Horší to bylo na šestinedělí. Ležela jsem na pokoji s holčinou, co měla mimčo na jipce a já na novorozeneckým. A pak nám děti přivezli a za každou z nás chodili jiné sestry. A dost si protiřečili v tom, co máme s mimčem dělat. Jen díky mamce jsem se tam z toho nezbláznila a zvládla kojení. VNeměla jsme štětsí na sestry. Doktorky z gyndy byly dobré. Ale já neměla problémy. Problém jsme měla jen s kojením a v tom mi nepomohli. :-( Měla jsme moc velkou bradavku a nalité prso a dcerka moc malou pusinku. A taky mi ublinkávala nikdo to neřešil. Jen na mě koukali jak na blbá, co furt otravuju s převlékáním malé. Nakonec jsem si na to doma přišla sama. Prostě se přejídala. Ale tam mi nikdo neporadil, jen mi cpali umělé mléko, které taky ublinkla.

No jako prostředí fajn, malé pokoje s blízkým záchodem a sprchou, vše po rekonstrukci. Ale záleží na koho narazíš :-( Pokud jsou problémy s matkou, tak na to jsou tu machři. Což dopředu nevíš. Návštěvy mohou až na pokoj. Pokud není chřipková epidemie, pak je zákaz návštěv všude.

Mě návštěva na pokoji bodla, po porodu jsem měla větší krevní ztrátu a byla jsem malátná a na chodbu bych nedošla a nevydržela tam.

Na nedonošence je super obilňák. Ale zase prostředí nic moc. Pokoje po více ženských a dětí, na pokoje nesmí návštěva. Vše se odehrává na chodbě. Záchody a sprcha dále od pokoje. Porodní boxy nové, pěkné. Personál nevím.

Milosrdné nevím.

Šla bych si porodnic eprohlédnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zac
1.1.13 11:28

Ahoj, zajímalo by mně, jak je to s přístupem k NEkojení v porodnicích v Brně? Zaslechl jsem, že někde jsou do toho ženy dosti nevybíravě nuceny… Jde o to, že přítelkyně je rozhodnutá nekojit, ani s tí nezačínat, tak nechci, aby jí tam nějak stresovali, jistě chápete…

• Citovat
  • Upravit
542
1.1.13 11:33

Bohunice

Ahoj, ja rodila v cervenci 2011 v Bohunicich a byla jsem moc spokojena. Porod jsem mela dost dlouhy a nic moc, vystridaly se na me 3 sluzby…a opravdu vsichni az na jednoho doktora byli uzasni. A na oddeleni sestinedeli jsem si prisla jak v hotelu :) Vse nove, ciste, neustale se nas nekdo chodil ptat, jestli neco nepotrebujeme… Ale je to i o stesti na lidi, kazdy pokoj mel sve sestricky a ta, co chodila na pokoj vedle, byla fakt neprijemna. Zrovna jako personal pri porodu, na vsechny vzpominam v hezkem, ale toho doktora bych uz nechtela. Bohuzel nevim jmeno.
Rada za me: vyber si porodnici, ktera se ti libi a pusobi na tebe nejprijemneji, personal v den porodu ti nikdo nezaruci, zato prostredi budes mit zarucene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
1.1.13 11:36

Zac nevím jak je to v Brně, ale já rodila obě děti v novém městě na moravě a kámoška taky a ta taky byla rozhodnutá nekojit, hned při přijmu to oznámila a daly jí po porodu okamžitě tabletu na zastavení lektace, jen se jí zeptaly zda opravdu kojit nechce, zda je to třeba po porodní skrat nebo nechce od začátku, tak řekla že prostě kojit nechce a nectěla a bylo to, nucena nebyla, ale v brně to nevím, ale pokud kojit nechce nutit by ju neměli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
1.1.13 11:40

@Cuarentena můžu se zeptat, odkud jsi, nebo jakou porodnici jsi myslela tou „okresní“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
1.1.13 12:06

@arcitap
taky bych chtěla rodit na Obilňáku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.13 12:34

Ja rodila na Obilnaku a to z jedineho duvodu…pokud se neco stane s miminkem, prevazi ho z jinych porodnic (i Bohunic) prave na Obilnak. A byla jsem spokojena. Super PA, mile sestricky na poporodnim. Mimi mi hned po porodu dali, ptali se vicemene na vse…jak osetrit pupik, jestli koupat nebo ne… I pred nastrihem se PA ptala, zda-li ho chci. Jediny nedostatek byly pokoje bez WC a sprchy, ale pak jsem zjistila, ze maji i pokoje po dvou maminkach a dva pokoje maji spolecne soc. zarizeni. Ale nevim, jestli byly placene nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
12651
1.1.13 13:31

Byla jsme maximálně spokojená u Milosrdných, viz můj příspěvek v záložce „Porodnice“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.1.13 16:10

@arcitap Porody do vody nabízejí i Milosrdní, ale co vím, tak ve skutečnosti je to pak s tou vodou kolikrát jinak - porodníkům se do toho nechce, porod musí být předpisový… atd. Každopádně ta možnost je tam taky, určitě by Ti víc řekli na těch jejich konzultacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí