Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ty pokoje po dvou se soc. zařízením na obilňáku jsou polonadstandardy a platí se. Ceník je na stránkách nemocnic. Mají i nadstandardy. Taky placené.
Ako slovenka si cely porod musim hradit sama, samozrejme si mienim zaplatit aj samostatny pokoj. co som si pecitala, tak tepla voda tak upokoji ze epidural ani netreba. treba tam ist sa zahlasit po 30tt, cize o 2 tyzdne pojdem si to cele pozriet. nastastie vsetky vysledky do teraz mam uplne v poriadku. pevne verim zemi porod do vody vyjde. s bratislavy najblissie podobna nemocnica s moznostou produ do vody je v topolcanoch a to uz radsej pocestujem do brna. chysta sa aj niektora s vas rodit do vody?
Já jsem to v plánu měla, ale porodní asistentka mi řekla, že se to u nás nedělá, tak jsem po tom pak dál nepátrala. Řekla mi, že mohu se rochnit ve vodě ve vaně, ale potom na závěr, že stejně musím z vany ven. Tak jsem to pak dál nezjišťovala. Ale zaplatila jsme si nadstandard v Bohunicích s vanou a byla jsem spokojená. Vana mi pěkně popohnala porod a pak už to bylo hračka. Akorát jsem z vody málem nevylezla. A trochu mi vadilo, že vana v Bohunicích nemá madla na chytnutí, furt jsem v ní sklouzávala. Ale mohu doporučit, fakt vana super.
@Kote5 koli tomu aby som sa lahsie postavila budem mat silneho manzela pri sebe. viem s popisov ze zeny mozu ist pred tim do vane koli uvolneniu, ale citala som aj pribehy kedy ich pustili az tesne pred porodom do vody a neskor placentu museli porodit uz vonku. rodit do vody mozu iba ak sa caka dieta do 4kg, zdrave, zena nemoze mat ziadne problemy ani vytoky. vela zien popisovalo ze tepla voda pred proodom velmi pomohli, dakujem za zdielanie tvojich pocitov ![]()
Není zač. právě že mi nikdo neřekl, že bych mohla pokračovat rodit ve vodě. Dcerka jela ven jak po tobogánu. Parádně byla nachystaná. Měla 3360 g a 49 cm, žádné problémy apod. Ale asistentka mi řekla, že na tlačení mám vylézt. A musím říct, že mi ta voda pomohla. V noci mi praksla voda, tak se jelo. Při přijmu to na porod nevypadalo. Neotevřená, bez porodních bolestí, prostě nic. Ale kvůli odtoku plodovky si mě tam nechat museli. Ale než jsem došla na pokoj a využila vodu, tak už se to pěkně rozjelo. Vodou se to pěkně uspíšilo. Příště do vany půjdu dřív. Nechala jsem si dát i klistýr a doporučuji. Cľověk pak nemá takové zábrany při tlačení.
Ale o tom, že se u nás smí rodit do vody nic nevím
Takže v tom nepomůžu.
@Cuarentena byla jsem letos u Milosrdných a spokojenost. Sepsala jsem si krátký porodní plán, mimo jiné jsem chtěla i nestříhat, ale nakonec to nevyšlo. (Ale šmikli mě až se to nepodařilo bez toho a po domluvě).
Nesebrání dítěte to nevím, to jsem neřešila. Zvážili a změřili ho a pak mi ho nechali. A kdybych se cítila líp, tak bych ho asi měla už nafurt, bohužel jsem omdlívala a měla problém dojít sama na WC.
Dokonce když mi primářka na dětském dělala propouštěcí vizitu, tak se ptala, jestli z jejich strany byl porodní plán splněn, to jsem docela čučela.
Tipuju, že pokud jsi zkušená matka, tak na Tebe dají víc, než na prvorodičku (Aspoň pokud můžu srovnat moje dva porody v té samé porodnici) tak příště třeba taky zvládnu nestříhání a nesebrání dítěte.
Celkově jsem tam byla spokojená velmi, snad žádná nepříjemná sestra, PA, nebo doktorka tam nebyla. Akorát bych příště chtěla trochu lepší spolumaminky na pokoji
ale to se ovlivnit nedá, leda bych si zaplatila nadstandard ![]()
Já rodila na obilnáku a podle mého názoru je to nejlepší porodnice
milosrdní nejsou tak dobře vybaveni pro všechny případy a Bohunice? nekolika kamaradka sem stalo že z bohunic museli na obilnák ryche protože tam měli plno. Nestříhají tam jak na bežícím páse jsou tam příjemní a ochotní
takže za me obilnák ![]()
@Anonymní píše:
Ja rodila na Obilnaku a to z jedineho duvodu…pokud se neco stane s miminkem, prevazi ho z jinych porodnic (i Bohunic) prave na Obilnak. A byla jsem spokojena. Super PA, mile sestricky na poporodnim. Mimi mi hned po porodu dali, ptali se vicemene na vse…jak osetrit pupik, jestli koupat nebo ne… I pred nastrihem se PA ptala, zda-li ho chci. Jediny nedostatek byly pokoje bez WC a sprchy, ale pak jsem zjistila, ze maji i pokoje po dvou maminkach a dva pokoje maji spolecne soc. zarizeni. Ale nevim, jestli byly placene nebo ne.
Mozna se pletu, ale v Bohunicich maji veskere potrebne zarizeni, rozhodne je tam novorozenecka JIPka. Na predporodnim kurzu nam rikali, ze na Oblinaku se musi rodit, pokud se jedna o hodne predcasny porod, tam jsou na to zarizeni. Ale myslim od 36.tydnu uz je jedno, jestli budes rodit na Obilnaku, nebo v Bohunicich.
Ahoj, ja rodila pred par lety na Obilnaku a opet se rozmyslim, ze zamirim tam. U nas je okresni porodnice v Boskovicich, ale tam ááááni nahodou - to bych si radsi nafackovala.
Já si vybrala Milosrdný, sice jsem ještě nerodila (termín mám 19.1.), ale věřím, že jsem vybrala dobře. Před 14ti dny jsem tam byla na 6 dní hospitalizovaná, takže jsem měla možnost potkat snad většinu personálu. Za mě teda od doktorů, přes PA, sestřičky až po pomocný personál naprostá spokojenost a to je pro mne asi nejdůležitější. Všichni ochotní, příjemní, lékaři svědomití, dostatečně informují. Vybavení je starší, ale to mi nevadí. Jediné čeho se trochu obávám je, že o Milosrdný roste celkem zájem a je to malá porodnice. Takže se občas stane, že je tam přeplněno, jak na porodních boxech, tak i na šestinedělí. Tak uvidím, zda budu mít štěstí.
Hlavně pokud chcete rodit do vody, nelze dát epidurál. Na Obilňáku mají jeden nadstandart s vanou