Hlídací centrum Plzeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.12.12 13:21

@Terinka11 nechci ti nic dokazovat, ale souvisí to s tvým dotazem. Nehodláš do provozu vlastně nic invetsovat - dodržovat normy. Takže za mě, já bych dítě nedala. Jak to budeš řešit s jídlem? živnost 72 je - Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti a JE NUTNÉ SPLŇOVAT HYGIENICKÉ NORMY. Dokonce bys měla mít i rekolaudaci k uvedenému užívání.

• Citovat
  • Upravit
18
3.12.12 13:31

Vím, co je živnost 72. Rekolaudace není nutná, ale doporučená. Hygienické normy není nutné splňovat!!! Jídlo bude dovážené s dětských jídelem, z mateřských školek, popřípadě můžou mít děti svoje. Nebudu se s tebou hádat, nemá to smysl. Já mám informaci od hygieny, která mi dala jasné stanovisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moncakrasno
3.12.12 19:02

Anonimní: Mohu se zeptat kde takové informace dostanu? Abych věděla co má takové dětské centrum splnovat. Ráda bych někam dceru dala, ale nevím z čeho vycházet a na co se zaměřit-jak má školička vypadat. Píšete že tam mohu nechat dítě jen tři hodiny? Ale já to potřebuji pravidelně. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.12 20:11
@moncakrasno píše:
Anonimní: Mohu se zeptat kde takové informace dostanu? Abych věděla co má takové dětské centrum splnovat. Ráda bych někam dceru dala, ale nevím z čeho vycházet a na co se zaměřit-jak má školička vypadat. Píšete že tam mohu nechat dítě jen tři hodiny? Ale já to potřebuji pravidelně. Děkuji

vy můžete dítě dávat dlouho jak chcete, to majitelka zařízení musí zajistit platná povolení a normy. Já jako máma bych se dívala jestli mají toalety a umyvadla. Pak kde a co jedí. A na čem spí. Jestli mají zahradu nebo bezpečné uzavřené hřiště. A především kolik personálu na kolik dětí a jak se k dětem chovají (mmj. denní program)

• Citovat
  • Upravit
50
13.1.13 09:58

Kdyby to bylo v domě bylo by to o něčem jiném. Byla jsem se podívat v jednom takovém centru v Plzni v Tylovce a nic moc.Zkus nad tím ještě popřemýšlet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gama nepřihl.
20.2.13 22:39

Na Skvrňanech bych nedala, protože to mám moc daleko. Ale jinak ano - cena OK, 12 dětí vidím na tyto prostory a 2 tety jako OK, ale je to horní hranice, předpokládám, že do bude pro děti od cca 2 let. Počet umyvadel a záchodů neřeším, tyhle děti ještě nejsou samostatné, takže je to stejně limitované počtem tet, které mohou v 1 okamžik asistovat. A nočníky se snadno koupí. Hlavně bych sledovala chování tet k dětem. Také poskytování informací rodičům a bezpečnost prostředí - aby nešlo utéct, vylézt z okna, z něčeho spadnout.

• Citovat
  • Upravit
1057
3.4.13 23:44

@Terinka11 ahoj,otevrela jsi nakonec? prave ted shanim a zjistuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
3.4.13 23:54

Tohle by mě taky zajímalo.
malýmu je rok a půl, a už teď se mi ježí hrůzou vlasy na hlavě, do práce v listopadu 2014 musím, i kdyby tratary padaly (ale nevydělávám tolik, abych si mohla dovolit soukromou školku)
V křimicích je školka natřískaná, ve škvrňanech je to prý taky naprd.
Takže za rok a půl jsem váš člověk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
4.4.13 00:16

Hlavně že se porušily školky, teď je doslova babyboom a není kam ty děti dávat.

@Terinka11 Já bych se zeptala, jakou kvalifikaci budou mít „tety“ a taky kde se bude byt nacházet, to je myslím taky důležité, a pak v jedné místnosti si budou hrát a jíst a v druhé 12 postýlek? 8o Přijde mi to dost namačkané, takže bych to asi musela vidět a pak bych se rozhodla. A pro dvojčata nebo sourozence budete dávat slevu nebo by to bylo 8.200 měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
4.4.13 09:13

Maleho nevzali ted do skolky a to je narozeny spren 201O. zjistuju i soukrome, protoze do prace nastoupit chci.je to ale sileny, ze pulka platu i vic pujde na soukromou.uz mi i napadlo neco otevrit, ale nejhorsi jsou prostory.mne by ani nevadilo davat ho nekam, kde nekdo hlida treba jenom 5 deti. hlavne, ze by byl u deti.ale neco takoveho nemuzu najit. chuva neni problem sehnat, ale neresi to spolecnost deti :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
4.4.13 22:30

Tak jsem se rozhodla, ze asi zalozim skolku :-) v pondeli pujdu na financak a zjistim vse. prostory jsem nasla.jsem zdr. sestra, tak se zivnosti nebudou problemy.jak jsem ted vse zjistovala, tak soukrome jsou zbytecne drahe a oteviraji v 7.to mi prijde hrozny, kdyz matka musi byt v 6 v praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.13 16:42

Ahoj,
máte tady dost zajímavou diskuzi. Některé maminky doslova kontroloři podobných zařízení. :)
My na hl. centru(školce) pracujeme v Pl. Újezdě a musím říct, že normy jsou naprosto volné. Bohužel, ale je to tak! Nemusí mít ten člověk žádnou specializaci, ani vzdělání.
Může to být klidně dělník 8o 8o 8o
Ano čtete správně. Je jen na mamince, aby si pořádně okoukla prostředí, kde svěří své dítě, protože je to její rozhodnutí. Proto jsou to hlídací centra a né školky.
Samozřejmě, že jsou centra - kluby, kde jsou kvalifikovaní lidé.
Vím o pár v Plzni a v jednom dokonce kamarádky malého sprchovali studenou vodou a dávali klečet do kouta :x Peklo!!!
V jiných fungují nočníčky, místo záchodků (nemusí být malé záchůdky - stačí jeden záchod) - a proč né, alespoň vám odnaučí malé děti z plen a to my třeba u nás chceme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
30.5.13 17:19

To jo no, ja dala maleho dp souk.skolky.ja bych tu skolicku otevrela.ale nemela jsem nikoho spolehliveho k sobe.sama do toho jit nechci.ano,normy skoro zadne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
28.9.19 17:38

Skřítek Újezd

Ahoj holky, zkouším obnovit téma. Nemáte někdo zkušenost s hlídacím centrem Skřítek v Újezdě Plzeň? Koukám po něčem pro malého na dva dny v týdnu. Děkuji, Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin