Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer maminky,
chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, zda jsou na Skvrňanech volné školky? Máme v plánu zařídit si hlídací centrum, fungovalo by to jako školka, ale kvůli zákonům by se to jmenovalo dětské centrum. Celodenní měsíční docházka by byla cca 4 100 Kč + jídlo. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli nevíte, zda tam již něco takového není? Dále, zda byste své dítě svěřili do hlídacího centra? Jednalo by se o hlídání v bytě, který by byl pro tento účel vybaven. Maximální počet dětí by byl zhruba 12. Moc děkuji za odpovědi, pomůže nám to k informacím, zda bysme naplnili počet dětí, zda má tento projekt budoucnost.
@Terinka11 ja bych ted potrebovala hlidaci centrum
,ale na Slovanech ![]()
Ali1988 Na SLovanech bydlím, mohla bych jí vozit sebou rovnou do školky
![]()
@Terinka11 my se stehujeme za 2 tydny na Slovany,malostranska.ale nevim jak to funguje ve skolkach, mala ma 2 roky, a porad nosi pampersy, dudlik ma rada, a pije mliko ![]()
Jedná se o byt 2+1, celkem 68 m, z toho 22 by byla herna, druhý pokoj 20 m, rozděleno na jídelní/tvořící část a relaxační část. Samozřejmě, nevíme přesný počet dětí, muselo by se to vyzkoušet.
Ali1988, tohle bude bohužel asi až od 3 let
Zákon menší zatím neumožnuje, ale chceme to ješttě pořádně zjistit. Mojí malý je 22 měsíců, plíny nemáme, dudlík taky ne, ale zato je to strašněj mamánek, mazlík - takže nevim, jestli by to vydržela… a mlíko milujeme pořád taky ![]()
Ahoj, ja bych maleho (21 mesicu) dala do hlidaciho centra za tuhle cenu hned. Nas chodi do Vesele Zabicky na Bory. Jsem taky ze Slovan a vozim ho tam, takze do Skvrnan bych ho klidne vozila taky. Taky se to oficialne nejmenuje skolka, ale rodinne centrum, tusim.
Jako nevyhodu, a to velkou, vidim vek planovanych deti. Od 3 maji mamky sanci, ze dostanou klasickou skolku, takze se ti dost zuzuje potencialni klientela. Ja treba do Zabicky dala v 1,5 roce a je to jedine zarizeni v Plzni, ktere jsem nasla pro takhle male deti. Jinak ty ostatni ( i soukrome) vetsinou od 2.
I kdyz by to bylo detske centrum, jsou tam vyssi naroky, kdybys tam mela i mensi deti? Kolik planujes „tet“ na 12 deti?
@Terinka11 tak to ne, od 3 let pujdeme do normalni skolky
premyslim ze dam malu do zabicky
nebo jiny soukrome skolky. mozna se nauci neco od tech deti ![]()
Kettlery: Od ledna se má změnit zákon, tak by snad šli už děti od 2 let. Plánujeme zatím 2 tety, protože nevíme počet dětí, samozřejmě, že nad dvanáct dětí, už bysme museli předat tetu ![]()
@Terinka11 píše:
Kettlery: Od ledna se má změnit zákon, tak by snad šli už děti od 2 let. Plánujeme zatím 2 tety, protože nevíme počet dětí, samozřejmě, že nad dvanáct dětí, už bysme museli předat tetu
pro děti mladší tří let jde o vázanou živnost péče o dítě do tří let věku v denním režimu. Tzn. že mimo jiné musíš mít zaměstnance dle zákona (zdravotní sestru a pod.) Také musíš splňovat např. dětské toalety, umyvadla, regulaci teploty, výdejnu jídla - to i v případě starších dětí bez vázané živnosti.
Anonymní. Nebojte se, tohle vše máme zjištěné. Nicméně při hlídání v bytě dle volné živnosti nejsou žádné hygienické požadavky - to je pouze pro školky, to mám ověřené na hygieně. Zákon se má teprve měnit, vázaná živnost by byla jen do roka a půl.
Pises nesmysl. Jakmile hlidas kolektiv deti ofiko tak normy splnovat musis. a vazana zivnost je pro deti mladsi tri let.
Poskytovni sluzeb pro rodinu a domacnost-zadne normy, ale jen kratkodobe hlidani max. 3hod a nesmi se opakovat denne. Mimoskolni je sice volna zivnost ale normy plnit musis. A pak je zivnost vazana. Jina moznost neni.
Takže mi dle tebe na hygieně kecali? Je to živnost 72. Péče o děti od 3 let. Vázaná živnost je skutečně nyní do 3 let, ale má se to změnit, nepsala jsem, že se to mění. Nechci radit od nikoho, co si jak mám zařídit a jaký mám mít normy, tato diskuze byla založená pro maminky s dotazem, jestli by tam dítě dali. Ne pro maminky, kteří si potřebují dokazovat, že mají ve všem pravdu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.