Šance na přijetí do MŠ v Praze

1433
29.11.12 23:32

šance na přijetí do MŠ v Praze

Zdravím :-)
Chtěla jsem se zeptat, jaká je šance, že mi vezmou dcerku od září do školky v Praze (Praha 9), když jí budou v srpnu 3 roky? Jak jste na tom byly se svými dětmi vy?

Už teď chodím do práce na 2 dny v týdnu (hlídá babička), další mimi nečekám.

Kdybych otěhotněla do března, kdy se podávají přihlášky, a byla v 1. trimestru, musím to přiznat nebo byste to zatajily? Já sama nevím, vzhledem ke dvěma mým potratům v prvním trimestru. Abych to nepřiznala a pak to nedopadlo a dcerku mi kvůli tomu nevzali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101641
29.11.12 23:40

Ad Praha 9 nevím, my jsme Praha 14 a tam má srpňátko šanci hodně velkou…
A do těhotenství je jim kulový, nic bych neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.11.12 23:41

My jsme tedy taky Praha 14, ale obecně se bere jako část devítky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.11.12 23:43

A díky za povzbuzení, dost se bojím, že ji nevezmou. Je ráda mezi dětmi, tak by to byla škoda, kdyby nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
29.11.12 23:46

Máš celkem velkou šanci, na P14 se dostaly snad všechny děti co měly do 1.9. 3 roky ;) jinak ráchrana kdyby ne CPD (centrum předškolní péče o děti při DDM prosek a nebo černý most) je to jen dopolední školka bez jídla ;)
ale my jsme listopadový a koncem října nám volali a vzali nás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101641
29.11.12 23:48
@Aknyt píše:
My jsme tedy taky Praha 14, ale obecně se bere jako část devítky :nevim:

Ale ne pro školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
29.11.12 23:48

Těhotenství nesmí brát v potaz - bylo to zavedeno jako diskriminační údaj, takže je ted jedno jestli jsi nebo nejsi na MD s druhým ;) směrodatnej je věk a trvalé bydliště ;) - jinak největší šance je do školek na černém mostě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101641
29.11.12 23:49

@mabis Tak tos mi potěšila, já mám říjňátko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101641
29.11.12 23:50

@mabis A kam chodíte? Jsi spokojená, doporučíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
29.11.12 23:52
@Aknyt píše:
Zdravím :-)
Chtěla jsem se zeptat, jaká je šance, že mi vezmou dcerku od září do školky v Praze (Praha 9), když jí budou v srpnu 3 roky? Jak jste na tom byly se svými dětmi vy?

Už teď chodím do práce na 2 dny v týdnu (hlídá babička), další mimi nečekám.

Kdybych otěhotněla do března, kdy se podávají přihlášky, a byla v 1. trimestru, musím to přiznat nebo byste to zatajily? Já sama nevím, vzhledem ke dvěma mým potratům v prvním trimestru. Abych to nepřiznala a pak to nedopadlo a dcerku mi kvůli tomu nevzali :think:

Praha 9 zřizuje osm mateřských škol - šance, že Ti vezmou čerstvě tříleté dítě, je naprosto minimální.

V letošním roce měly absolutní přednost děti, které mají v oné MŠ staršího sourozence (i čerstvě přijatého). Pro lepší představu situace z letoška: můj syn je listopadový, tři roky mu byly teď… Protože má v MŠ sestřičku předškolačku, byl přijat i přesto, že mu v září ještě tři roky nebyly… Ale nebyly přijaty mnohé o rok starší děti…

Zda pracuješ nebo jsi na RD v letošním roce (na Praze 9) nikoho nezajímalo - a na 90% to tak bude i v příštím roce. Rozhoduje výhradně věk dítěte + fakt, zda má nebo nemá staršího sourozence v MŠ.

Příspěvek upraven 30.11.12 v 00:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
29.11.12 23:54
@Aknyt píše:
My jsme tedy taky Praha 14, ale obecně se bere jako část devítky :nevim:

Praha 14 je samostatná městská část. Pro účely školek je členění „součást Prahy 9“ zcela mimo.

Městská část Praha 9 zřizuje 8 mateřských škol a Praha 14 s nimi nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
29.11.12 23:55
@j.a.n.i1 píše:
@mabis A kam chodíte? Jsi spokojená, doporučíš?

jsme na vybíralové nakonec v duze, je to ta nejblíž IKEA A JSEM MOC spokojená, paní učitelky úžasný, školka starší, ale obnovují, s dětma vyrábí a hlavně mají svou vlastní kuchyň takže žádné ohřívané jídlo ale vše čerstvé - malá se těší hlavně na jídlo a malý záchodky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
29.11.12 23:59

V tom případě mě zajímá šance na Praze 14… Je fakt, že známé vzaly 4letou holčičku i když je známá na MD a právě druhé známé 3letého kluka nevzali a přišla o práci. Takže jsem se docela divila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
30.11.12 00:04

Hlavně at má malá trvalý pobyt na P14 ;) bez toho tě nevezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
30.11.12 00:08

@mabis trvalý pobyt tu má :-) I když teprve rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin