Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jaká je šance, že mi vezmou dcerku od září do školky v Praze (Praha 9), když jí budou v srpnu 3 roky? Jak jste na tom byly se svými dětmi vy?
Už teď chodím do práce na 2 dny v týdnu (hlídá babička), další mimi nečekám.
Kdybych otěhotněla do března, kdy se podávají přihlášky, a byla v 1. trimestru, musím to přiznat nebo byste to zatajily? Já sama nevím, vzhledem ke dvěma mým potratům v prvním trimestru. Abych to nepřiznala a pak to nedopadlo a dcerku mi kvůli tomu nevzali ![]()
Ad Praha 9 nevím, my jsme Praha 14 a tam má srpňátko šanci hodně velkou…
A do těhotenství je jim kulový, nic bych neříkala.
My jsme tedy taky Praha 14, ale obecně se bere jako část devítky ![]()
A díky za povzbuzení, dost se bojím, že ji nevezmou. Je ráda mezi dětmi, tak by to byla škoda, kdyby nešla.
Máš celkem velkou šanci, na P14 se dostaly snad všechny děti co měly do 1.9. 3 roky
jinak ráchrana kdyby ne CPD (centrum předškolní péče o děti při DDM prosek a nebo černý most) je to jen dopolední školka bez jídla ![]()
ale my jsme listopadový a koncem října nám volali a vzali nás ![]()
@Aknyt píše:
My jsme tedy taky Praha 14, ale obecně se bere jako část devítky
Ale ne pro školky…
Těhotenství nesmí brát v potaz - bylo to zavedeno jako diskriminační údaj, takže je ted jedno jestli jsi nebo nejsi na MD s druhým
směrodatnej je věk a trvalé bydliště
- jinak největší šance je do školek na černém mostě
@Aknyt píše:
Zdravím
Chtěla jsem se zeptat, jaká je šance, že mi vezmou dcerku od září do školky v Praze (Praha 9), když jí budou v srpnu 3 roky? Jak jste na tom byly se svými dětmi vy?Už teď chodím do práce na 2 dny v týdnu (hlídá babička), další mimi nečekám.
Kdybych otěhotněla do března, kdy se podávají přihlášky, a byla v 1. trimestru, musím to přiznat nebo byste to zatajily? Já sama nevím, vzhledem ke dvěma mým potratům v prvním trimestru. Abych to nepřiznala a pak to nedopadlo a dcerku mi kvůli tomu nevzali
Praha 9 zřizuje osm mateřských škol - šance, že Ti vezmou čerstvě tříleté dítě, je naprosto minimální.
V letošním roce měly absolutní přednost děti, které mají v oné MŠ staršího sourozence (i čerstvě přijatého). Pro lepší představu situace z letoška: můj syn je listopadový, tři roky mu byly teď… Protože má v MŠ sestřičku předškolačku, byl přijat i přesto, že mu v září ještě tři roky nebyly… Ale nebyly přijaty mnohé o rok starší děti…
Zda pracuješ nebo jsi na RD v letošním roce (na Praze 9) nikoho nezajímalo - a na 90% to tak bude i v příštím roce. Rozhoduje výhradně věk dítěte + fakt, zda má nebo nemá staršího sourozence v MŠ.
Příspěvek upraven 30.11.12 v 00:00
@Aknyt píše:
My jsme tedy taky Praha 14, ale obecně se bere jako část devítky
Praha 14 je samostatná městská část. Pro účely školek je členění „součást Prahy 9“ zcela mimo.
Městská část Praha 9 zřizuje 8 mateřských škol a Praha 14 s nimi nemá co dělat.
@j.a.n.i1 píše:
@mabis A kam chodíte? Jsi spokojená, doporučíš?
jsme na vybíralové nakonec v duze, je to ta nejblíž IKEA A JSEM MOC spokojená, paní učitelky úžasný, školka starší, ale obnovují, s dětma vyrábí a hlavně mají svou vlastní kuchyň takže žádné ohřívané jídlo ale vše čerstvé - malá se těší hlavně na jídlo a malý záchodky ![]()
V tom případě mě zajímá šance na Praze 14… Je fakt, že známé vzaly 4letou holčičku i když je známá na MD a právě druhé známé 3letého kluka nevzali a přišla o práci. Takže jsem se docela divila…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.