Přihláška na střední školu - platí se?

30309
26.11.12 20:36

Prihláška na střední školu-platí se ?

Ahoj, mamči
potřebovala bych rychlou radu, děkuju předem:-)
1.Kolik lze podat přihlášek na střední školy, dvě, že? Nezměnili to…
2.Platí se za podávání přihlášky?
3.Dceři jsme teď našli uměleckou školu, kde se dělají talentovky a chtějí přihlášku už DO 30.11./POPOZÍTŘÍ/na jakemsi modrém formuláři, odlišném od běžných přihlášek. Nevíte, zda se tam musí vyplnit i zdravotní způsobilost?? K MUDr bychom už totiž zajet asi nestihli :think: :think:

Díky moc :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
26.11.12 21:09

Tak jsem uz zjistila, ze zdravotni prohlidka byt musi. Ale ty dalsi veci nevim stale-stranky skoly o tom taktne mlci :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
26.11.12 21:13

Podávají se 2 přihlášky a nic se za ně neplatí. Ale to vám museli dát na rodičáku v ZŠ informace, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
26.11.12 21:14

Jo, ale nepocitala jsem ani omylem s tim, ze bych chtela nakonec dceru dat nekam na umprum. To mne zmatlo zcela. A jeste to maji na modrem formulari :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kdo ma pak vedet, jestli se to bere jako normos prihlaska :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
27.11.12 06:23

Hele jestli dělá přihlášky na umělecké tak to může podat dvě na uměleckou a kdyby se nedostala má možnost normálně s ostatníma pak podat dvě na další střední školu v normálním termínu. Je to z toho důvodu že na umělecké se nedostávají všichni tak aby pak tyhle chytré děti neměli problém sehnat školy.
A mělo by to být ještě tak že jestli jí pak třeba budete chtít dát na střední soukromou tak má taky dvě přihlášky navíc. TAkže by měla mít možnost podat dvě na uměleckou teď v tom termínu a v normálním termínu dvě na státní a dvě na soukromou. aspoň tak si to pamatuju a nezměnili to ale to by vám asi měli přesně říct ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.11.12 07:01

Dekuju moc za info, do hodiny tam volam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
15.2.14 15:26

Dobré odpoledne. :kytka:
Myslím, že toto není na novou diskuzi, tak se zkusím zeptat tady.
Dcera bude podávat přihlášku na sš. No, a já jsem dostala od některých maminek doporučení, že máme mít prý pořízenu kopii přihlášky s razítkem a datem přijetí, jako případný důkaz. Je mi to vůči sš dost trapný. U přihlášky pro syna, jsme žádnou kopii neměli, jenže to už je dávno. Tak nevím, jak dnes. Školu máme blízko, tak bychom mohli doručit osobně a chtít tu kopii. Nebo poštou a jako doklad mít podací lístek? Díky.

Příspěvek upraven 15.02.14 v 21:21

• Citovat
  • Upravit
15575
15.2.14 15:30

Udelejte si radsi kopii, nikdy nevis, ze? 8) Kdyz to mate blizko tak to dejte osobne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
15.2.14 15:33

@kaja00 Děkuju. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15575
15.2.14 15:37

@rokris Nemas vubec zac ;) Klidne jestli mas jeste dotaz, tak se zeptej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
15.2.14 16:02

Dcera dává přihlášku na dva obory, obě na jednu školu. Takže kdyby něco, máme opravdu problém.

• Citovat
  • Upravit
15575
15.2.14 16:04

@rokris Aha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
15.2.14 20:01

Nebo to polete doporucene. A listek je jako doklad ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
15.2.14 21:20
@jaaajaa píše:
Nebo to polete doporucene. A listek je jako doklad ne?

My tu školu máme za rohem, tak jsme to tam chtěli odnést, ale to bych musela chtít kopii přihlášky přímo od nich, poté co ji orazítkují. Přijde mi to trapný.
:oops: Ptám se raději napřed tady, jesti se to to třeba teď tak pojišťuje. :nevim: Snad podací lístek stačí. Díky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3
12.3.14 08:19

Ahoj všem mamkám :))
Chtěla bych jednu radu.Moje dcera se teď hlásí na SŠ a včera se mě zeptala, kam přesně má tu přihlášku odnést. Odpověděla jsem že myslím aby to odnesla rovnou řediteli, protože ta škola je jen kousek od nás. A ona na to : v kolik tam mám jít? Tak přesný správný čas jí nedokážu říci. Nemohl byste mě někdo zkušenější v tomhle ohledu informovat? Byla bych moc ráda.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin