Máte zkušenost s jeslemi v Ostravě?

luf
26
25.11.12 22:11

Máte zkušenost s jeslemi v Ostravě?

Dobrý den. Můžete se se mnou prosím podělit o vlastní zkušenosti s jeslemi Bumbrlík, Myška nebo Budulínek? O žádných jiných z logistických důvodů neuvažuji. Přivítám hlavně praktické postřehy typu: Je počet personálu úměrný počtu dětí? Chutnala vašim dětem strava? Byl brán ohled na individuální potřeby dítěte? Byl personál profesionální a vstřícný k vám i dětem? apod. A samozřejmě budu ráda i za negativní zkušenosti.
Nástup do jeslí je u nás na pořadu až za rok, přesto bych si ráda už teď udělala rámcovou představu. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.11.12 22:27

Malý měl jít do Bumbríka, kamarádka si to pochvalovala. Pak jsem našla ještě jedny v Třebovicích v rodinném domečku. Líbily se mi více. Ale nakonec jsem to vyřešila chůvou, bylo to úplně super. Myslím, že i malý byl spokojenější. Paní měla své dvě děti, které byly ve škole a školce, dopoledne měli svůj program-keramika, vycházky, plavání atd… po spinkání zašly pro mladšího do školky a pak si hráli spolu. Mohla jsem si ho vyzvedávat, kdy se mi hodilo. A bylo to i levnější, protože bumbrlík chtěl tehdy 7500,–a ty druhé 7900,–kč.

• Citovat
  • Upravit
luf
26
26.11.12 13:34
**@Anonymní
Díky za reakci. Hlídání které jsi měla bylo někde v okolí centra a Mariánských hor? Můžeš mi dát vědět podrobnosti do zpráv? Děkuji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
26.2.13 08:33

Ja po sve zkusenosti s jeslemi myska, bych uz dite do nich nedala, neni to zdravotnicke zarizeni, maji to jako zivnost a delaji to jako cisty byznys. Penize az na prvnim miste, decka tam jsou porad nemocne, ale to je jim jedno, hlavne ze jdou prachy.

Kamaradka si chvalila bumbrlika, ale osobni zkusenost nemam.
Ted mam chuvu a od te doby, mam dite zdrave a to je hlavni:-)

Ohledne poctu deti, v mysce je tak 5-8 deti a 2 „tety“. Driv mi to prisla jako vyhoda, dnes uz vim proc:-)
Od doby co ho zkousely posadit v mysce na nocnik ( uz na nej rano a po spunkani chodil, sam chtel, libilo se mu, ze mu zahraje hudba) tak z nej ma hruzu a kdyz jsem ho chtela posadit, tak neskutecny brek, takze nevim co tam maji za metody:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
12.5.13 19:32

Ahoj, momentálně řeším úplně to samé. Taky jsme z centra, vracím se do práce a od září potřebujeme jesle. Ještě zvažujeme Maňáska v Hrabůvce, máme tam babi, tak by dělala servis, ale úplně happy z toto teda není :lol: Můžu se zeptat, jestli už sis nějaké konkrétní vybrala, případně vyzkoušela? Každá rada dobrá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luf
26
12.5.13 21:40

@kemilek
Zatím je to otevřené. Zároveň mám ve hře paní na hlídání na Fifejdách. Protože pracuju v Marhorách, zřejmě by to vyhrál Bumbrlík, z okolí mám poměrně kladné ohlasy.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
12.5.13 21:51
@luf píše:
@kemilek
Zatím je to otevřené. Zároveň mám ve hře paní na hlídání na Fifejdách. Protože pracuju v Marhorách, zřejmě by to vyhrál Bumbrlík, z okolí mám poměrně kladné ohlasy.
L.

Hm, to jsou ty v té mateřské školce že? A můžu se ještě zeptat, kolik by asi chtěla tak orientačně ta Vaše hlídací paní za měsíc? Já teda pracuju už rok na poloviční úvazek a chůvě dávám 700 za den, v plné palbě by mě to do roka tutově zruinovalo, tak že bych se jí v nejhorším pokusila nějak přiškrtit na cenu obvyklou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luf
26
12.5.13 22:06

@kemilek
Jo, ve školce.
Předběžně jsme domluvené na 60,–/hod. Kombinovali bychom to s babičkou, proto jsme nedomlouvaly paušál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
12.5.13 22:20

Mě hlídala paní za 5000,– pevná taxa. Jedno kolik to vyšlo dní nebo hodin. Full servis i s jídlem. Hlídala cca od 7 hodin ráno do 14 odpoledne, 2× týdně jen do 12 hodin. Občasně do večera. Měla jsem to po známosti. Zkusila bych kamarádky v okolí.
Z jeslí mám z doslechu kladné zkušenosti z Bumbrlikem na Žilinské v Porubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.18 05:01

@k.a.c.k.a.1 nedala byste mi prosím na paní kontakt pokud ještě hlídává? jsme čerstvě na žilinské ve školce a otřesné, koukám, jak nejrychleji sehnat alternativu, je teda v klasické, ale přijde mi, že ho kvůli nízkému věku úplně šikanují a nesmyslně nutí dělat, co chtějí ony-např. na záchodě mu nedovolí ve stoje-ačkoli prý je to běžné, že chlapečci tak čůrají..syna lámou, perou se s ním, dokud se nepočůrá..nebo nechají děti nastoupit a syna posílají přes celou hernu tam a zpátky s kočárkem, k učitelce, pak uklidit, zase k učitelce, zase pro kočárek, zase přivézt..a děti ho musí sledovat, jak on bezdůvodně musí poslouchat tyhle nesmyslné povely… nebo jsem při odchodu slíbila, že si druhý den bude hrát s lego žralokem, co tam viděl… druhý den ve školce jsem řekla učitelce, že by si chtěl hrát s tímhle a ona že ne, že mu d zvířátka… :nevim: tak si musel sednout ke stolu k něčemu, co ho absolutně nezajímá… po rozloučení jsem stála nějakou dobu za dveřmi a poslouchala, jak ho péruje, že musí sedět u zvířátek, že žádné auta…nechápu, ostatní děti si hračky vybírají sami… syn nesmí… dneska mi plakal, že je tam pořád sám, že nemá kamaráda-aby ne, když celou hodinu prosedí u stolu nebo se pere s učitelkami :/ úplně ho odřezávají od dětí v tom jejich slavném „adaptačním programu“ :/ takže urychleně hledáme hlídání aspoň na 2dny v týdnu :/ klidně dočasně, ale do takového prostředí syna dávat nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
14.4.18 05:39

@dortiky.ostrava Ahoj, to me tedy zarazi, v ktere tride presne syn je? Ja mela malou od 2,5 let nahore vpravo, p.uc Evicka a Sarka a za me 200 % spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.18 23:20

@Kikii tuším kuřátka..jedna učitelka nepříjemná už od pohledu, taková pichlavá paní s brýlemi, druhá nějaká důchodkyně na brigádu.. v budově se šlo do levé třídy hned v přízemí..ale po stížnostech syna přendali do Krtečka a perfektní, milion ku jedné..najednou není problémový, ale na svůj věk šikovný, na zavolání přijde, za ruku s kamarády ve dvojici chodí, na wc se pohlídá..trochu bojuje s oblékáním ještě, ale prý v normě, že tam je víc takových..syn je pořád stejný… takže prostě učitelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin