Hlodavec a miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
tonj
3.3.13 10:33

@Brooucinda No tak pokud stiskneš potkana a nebude se mu to líbit tak než uteče tak ti prokousne prst jedna radost. Takže k menším dětem potkana rozhodně ne.

• Citovat
  • Upravit
7206
3.3.13 10:41

Trošku z jiného soudku, nenechávala bych dítě samo s hlodavcem! sestřenice mi uškrtila křečka (ten největší druh) když jí byly 4 roky. A to byla jenom na okamžik sama :nevim:
takže klidně morče ale pod dohledem…

Příspěvek upraven 03.03.13 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.13 10:42

Máme morčata, ale pro dítě doporučuju žádné zvíře! Žádné zvíře není hračka pro děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
3.3.13 10:57

@Brooucinda Taky tak :) ani nikdo z rodiny ho nemá a mě trápí už od dětství.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
3.3.13 11:25

Taky máme morčata, ale s dětma jedině pod dohledem! i když obě děti jsou klidné, ví jak se mají chovat, tak člověk nikdy neví. Navíc je to starost a péče hlavně pro rodiče, takže pořádně promyslet i toto, navíc i když je to jen hlodavec, tak péče taky něco stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
3.3.13 12:27

@tonj To rozhodně tak malé zvířátko jako potkan se umí účině bránit… Asi jako všichni hlodavci. Proto jsou to hlodavci. Ale musím říct, že potkan raději uteče než kousne. Ale kouše samozřejmě taky.. Každý potkan je jiný. Jako lidi :palec:

• Citovat
  • Upravit
3.3.13 18:16

Určitě bych doporučila morčátko. Snadno se ochočí, je většinou klidné, nenáročné, potřebuje jen odpovídající stravu a pozornost. Nekouše. Nic vhodnějšího mě nenapadá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
3.3.13 21:25

Ahoj. Já jsem měla morčata, křečky a králíky. Všechno to byli tvrdohlaví hlodavci. Nejvíc se mi osvědčil potkan, ale jen sameček. Ti jsou klidní, dají se lehce ochočit. Nikdy mě nepočůrali ani nepokadili a ani jednou mě nekousli. Ale je fakt že každý na tohle zvířátko není a taky se může projevit alergie v podobě rýmy a svědivých pupínku na kůži. Já bych malému dítěti takové malé zvířátko nepořizovala. Když už tak spíš pejska. Máme 13. měsíční holčičku a vlčáka který neumí ani štěkat a nechá si líbit snad úplně všechno. Samozřejmě pod naším dohledem. Ale malá ho netahá ani nic podobného jen mu vždycky háže tenisáky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
3.3.13 23:50

Spíš bych to viděla na morče, potkany jsem chovala a to jsou vyloženě inteligenti mezi hlodavci a ti mí tři kluci měli i specifické povahové rysy podobné dospělým lidem, které dětskému rozmaru nemusí vyhovovat…jinak já začínala s křečkem, ale asi tak od 9ti let, kdy už jsem znala jakž takž význam pojmu zodpovědnost, protože podle mne jde při pořizování zvířete k dítěti hlavně o to, aby si spojilo různé souvislosti v péči o živého tvora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
4.3.13 00:10

Mě jako dítě křeček pokousal. Jen jsem ho vyndala z pelíšku byl den a on byl asi nevrlý. Po kousnutí mám překvapivě velkou jizvu na prstě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný