Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chci se zeptat přibral vás domácí mazlik pejsek, od té doby co máte malé dítě? mam civavu a zjišťují, že pribira malemu upadne kus dobroty a pes už to zuzla v pelechu
nestíhám mu to tahat z tlamy
sice jsem civavaka nevažila, ale rozšířil se trochu
nechci aby byl tlustý, pro psa nejsou ty dobroty od malého zdrave, tak aby mi pejsek neonemocnel
ale je fakt že je i zima, tak toho pohybu tolik nemá. ale i tak se mu kazí žaludek
jak to je u vás???taky měl chudák asi 2 krát průjem ![]()
No u nás taky každý den něco spadne od stolu, jinak má jen granule. Dítko zatím nic pod stůl nehází. Pes nám zimě vždycky přibere a pak na jaře a v létě je jak hydra.
U nás je to stejné. Pes teda ještě nenabral, ale zato už se párkrát pěkně zes.al. Děti ho rvou vším, co dostanou i oni, pokud vyloženě nestojím u stolu a nesleduji je a neokřikuji. A ta naše popelnice od nich sežere všechno, i kyselou okurku ![]()
Tak záleží, co dáváš dítěti. Malý sem tam odhodí křupku nebo piškot, kus chleba a to je v retrívřici hned. Pokud vím, že toho má víc, uberu večer granule. Takže za mě rada ohlídat, ev. snížit krmnou dávku nebo přejít na light krmivo ![]()
No, my máme berňáka takže tam se pár sušenek, piškotů popř brambor za den ztratí, u tý čivavy to ej trochu o něčem jinym
jinak je fakt že přes zimu nám nabere vždycky, tak 3-5kg. holkám vysvětluju že ji moc dávat nemužou, že by ji bolelo bříško tak to docela vzaly a dávají ji umírněně (teda aspoň to co vidím
) jinak light krmivo asi neni špatnej nápad, taky záleží jak je zvyklá žrát-naše má granule furt v misce a chodí užírat
@spiky01 no on ma taky pořád granule v misce, ale on je moc nejí mu většinou stačí to co mu podstrči malý a bývají to i lentilky, brumik, krupky, nebo tvrdý sýr. takové ty pamlsky do ruky.mam strach aby mu to nějak pejskovi neuškodilo
taky mu dám obden polévku, maso, zeleninu atd.on spíš ty nezdravé pamlsky od malého zere ![]()
U nás to samý. A jak je malá mála, tak není problém vyskočit a urvat jí to od pusy
Máme teda bišonka, ale to je taky malej pes, takže je to znát. Momentálně má dietu, protože doktor už nám vynadal
Brát jí to nestíhám, protože to vždycky úplně vdechne ![]()
Jen na ty lentilky dávej bacha. Psi nesmí čokoládu a u tak malýho špunta by mohlo být i pár lentilek pěkný prů…
@bonduellka tam je hlavně prušvih cukr a kakao, je fakt že ještě před rokem jsem to hodně řešila, čuba nám po všem blila, pak jsme zjistili že za to muže štítná a co má léky tak je to ok. navíc se začla hodně sypat zdravotně (klouby a páteř) a nevypadá to moc dobře takže jsem dost polevila co se týče dobrot od stolu
Ahoj, nas pes taky dojida zbytky po male ze zeme, co nahazi to vysaje
, mi jsme to vyresli, tak ze jsme psovi ubrala trochu granuli, a hlavne ji nepoustim vzdy vse sezrat, jen nekdy. DRiv dojidala kazdej den obed, ted uz tolik mala nevyhazuje z talire a radeji to sni. minulej mesic jsme byly na veterine a mela o tri kila min.
A hlavne kdyz mala ji tak je pes vzdy mimo pokoj, jinak by nic nesnedla a hazela to psovi primo do tlamy. a mamky ju pes vzdy pronasleduje a ona se s ni skoro vzdy podeli, to ale mala dotava jidlo, ktery psovi neublizi, susenky, ovoce, cokoldu nedavam male ani kdyz je sama, to ji radeji snim sama hihi.
@bonduellka psy máme na zahradě, u nás má tuto roli kočka
ale zatím nenabrala, podle toho, kolik toho sní „bokem“ ji upravuju porci jejího jídla ![]()
@Žanysek kdyby měl nás civavak o 3 kila meně, tak by nevazil nic
ale možná už váží 4 kg
kdo ví, to by bylo na civavu dost
jo já mu dám ctverecek čokolády mymu malému a zbytek zbaztim potaji
a malý pak přijde a říká. Néni, néni
ale aspoň si nezkazí žaludek ![]()
No tak já tady radím a ta naše krasavice nechala na zemi válet krabičku Kinder čokolády a šli jsme na procházku. Samozřejmě to čuba sežrala i s papírem
Jen spoléhám na to, že Kinder čokoláda toho kakaa moc nepobrala ![]()
@bonduellka jj,čokoládu mám schovanou ve špajzi nahoře a uzobávám-holky by kakao neměly jíst vubec. a pomeranče jíme s manželem až večer, když spí ![]()
@bonduellka hihi, no mi mame trochu vetsiho psa. Taky po taji jim.