Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, chci se zeptat chovatelů těchto dvou ras na klady a zápory. Pořád se totiž nemůžeme rozhodnou zda stafordšírského bulteriéra nebo amerického stafordšírského teriéra. Měli jsme obyčejného ořecha z útulku, který nebyl nikdy moc nadšený z dětí a se synem si nechtěl hrát a pod. Proto se mi strašně líbí povaha stafbula co se týká dětí. Ale vzhledem mě to spíš táhne ke stafordovi. Chtěla bych se mu opravdu věnovat a chodit s ním i na cvičák a mít z něho mazlíčka celé rodiny a kámoše pro syna. Co radíte??? Díky
My mame pitbullku u deti a je milacek..ono az zas takovy rozdil mezi nima neni..staford se spis bude chtit rvat nez stafbull, alespon podle tech psu, ktere znam, zalezi taky jakou povahu maji rodice psa a jak vy s nim budete zachazet..
Mě se strašně líbí, ale četla jsem, že co se týká výchovy jsou dost tvrdohlaví narozdíl od stafbulů. No pořád se ne a ne rozhodnout ![]()
To je fakt, že bude záležet i na nás. Ale určitě bych preferovala fenu
Je pravda, ze stafbull je ve vetsine pripadu,,ovladatelnejsi,
@screenback Moje tchýně má stafbula, ten už je teda starej (12 let) a je strašně poslušnej, má ho v bytě, takže taky pěknej gaučák. My máme doma 2 stafordy, jsou jim 3 roky (takže ještě nevybouřený telata) a jsou to bráchové
poslouchají, ale hlavy si taky umí postavit. Já jsem se sem do baráku nastěhovala a oni už tady byli, takže já si je nevybrala a řeknu ti popravdě, že z nich mám dost velký respekt. V červnu čekáme mimčo a jestli uvidím jen náznak nějakých problémů, tak to budu rychle řešit.
Souhlas, stafbul je na vychovu jednodussi. Rodice mají ze Staffkomas 3 leteho psa.
Já jem měla stafordšírského bulteriéra, ale jestli jste měli jen obyčejnýho vořecha z útulku a nemáte s těmito plemeny zkušenosti, tak si nemyslím že je to dobrý nápad si ho pořizovat když máte děti.
Já jsem tedy nikdy nevidela stafbula ktery by nemiloval deti. Za staforda bych se takhle nezarucila
@ohýnek píše:
Já jem měla stafordšírského bulteriéra, ale jestli jste měli jen obyčejnýho vořecha z útulku a nemáte s těmito plemeny zkušenosti, tak si nemyslím že je to dobrý nápad si ho pořizovat když máte děti.
Taky se k tomuto přikláním. Já bych si je dobrovolně nepořídila. Je spousta jiných nádherných pejsků, kteří budou mít rádi děti (tím neříkám, že tihle nemají, vím že ano) a jejich výchova nebude taková složitá.
@RadkaCh píše:
Taky se k tomuto přikláním. Já bych si je dobrovolně nepořídila. Je spousta jiných nádherných pejsků, kteří budou mít rádi děti (tím neříkám, že tihle nemají, vím že ano) a jejich výchova nebude taková složitá.
já toho psa měla s novorozencem, ale mít ho u dětí, bych doporučila jen zkušenému. Přítelova ex si musela pořídit dobrmana, aby vypadala drsně, pes nevychovanej a jednoho krásnýho dne jí roztrhl úsměv.
A co radíte, atrapu psa yorkšíra? Mám pro psy strašnou slabost a už si bez psa nedovedu představit život a vždycky jsem si přála bezvadného psího kamaráda. Bohužel pes z útulku byl jaký byl a já ho za to neviním, protože si určitě zažil své. Proto si chci psa vybrat podle povahy, která se samozřejmě může trochu lišit od reálu, ale nějaké základní rysy mít bude. A tyhle dva plemena se mi prostě líbí. A i když nemám zkušenost právě s takovými plemeny, úplný laik nejsem.