Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, plánujeme si pořídit pejska střední velikosti, ale nemáme vůbec jasno o plemeni, proto prosím o rady, se kterými pejsky, odpovídajícími alespoň trošku našim požadavkům, máte zkušenosti:-) Náš pejsek bude bydlet v bytě bez zahrádky, bude chodit na procházky bohužel většinou jen na vodítku, bydlíme v centru města, neměl by moc línat, plánujeme koberce, musí být přátelský k dětem, máme roční holčičku a nemusel by být moc prdlej s jen štěkat ![]()
My jsme si nedávno pořídili štěně brabantíka a na našeho syna je opravdu extrémně hodný a nechá si všechno líbit. Řekla bych že k dítěti i do města je to ideální plemeno.
Nejlepší jsou pitbulínci, hlavně fenečky
ale tam to chce umět vychovat a hodně procházek, ale za mě je to nejhodnější pes k dětem
![]()
@pikola píše:
Na baterky
Napada me leda nejaky smetak typu bolonak..
no no no
je fakt že nelíná ![]()
@leene píše:
Nejlepší jsou pitbulínci, hlavně fenečkyale tam to chce umět vychovat a hodně procházek, ale za mě je to nejhodnější pes k dětem
![]()
Souhlas ![]()
Uvažovala bych o již zmíněném boloňském psíku, coton de tuléar, pudlíkovi. Hlavně ne žádného malého teriéra - většinou hodně štěkají a bývají k neutahání
.
@Monika92 píše:
Kokršpaněl. My měli Amerického kokra a byl to skvělý pes.
Kokra bych teda do města na chození jen na vodítku nedoporučila, je to pejsek, kterej se potřebuje pořádně vyběhat… ![]()
@annnie
Já bych teda nedoporučovala si pořídit střední plemeno, ale spíš nějakého prcka, kterej nepotřebuje tolik běhat, např. opičího pinče, nebo lvíčka, když už teda si chcete pořídit psa… Kdybych měla být opravdu upřímná, tak každej pes, kterej chodí jen na vodítku je podle mě chudák… ![]()
Ale respektuji Vaše přání… ![]()
Pokud bude pes chodit jen na vodítku, tak bych Ti neradila žádné střední plemeno, nebo Tě jednou uvláčí. Spíš něco menšího, co nevyžaduje tolik pohybu: když si pořídíš třeba labradora, tak buď to bude pes chudák, co se nevyběhá, anebo budeš k smrti uštvaná a nebudeš stíhat ani venčit psa, ani se starat o dítě. Pořiď si plemeno, které nevyžaduje denně hodiny aktivního pohybu, které Tě na vodítku neusmýká. Myslím, že ten zmínění boloňák, havanský psík nebo shitzu nebo něco tomu podobného je v takovém případě ideální. Nelínací psy se zase musí stříhat. Já bych doporučovala westíka - ale je to teriér, to mluví samo za sebe.
Ahoj, myslím, že ani tak nezáleží na plemeni u středního pejska, jako spíš na samotným pejskovi, jakou má povahu a jestli je vhodnej k dítěti, což asi těžko odhadnout dopředu, jinak my máme samé nalezence a s naší 18 měsíční holčinou jsou úplně v poho, s tím línáním, je to celkem v pohodě až na fenku, ale ta je dlouhosrstá, takže tam je to jasný ![]()
tak ať seženete super pejska, a ať Vám dělá jen radost a vy jemu
Nepořizovala bych střední plemeno. Spíš to co radí holky - možná toho westíka. A máte nějakou zkušenost, měli jste už pejska?
Pudlíka ne ty hodně štěkaj
Bolonský psík by Vám mohl vyhovovat. Já jsem sice příznivce terriérů ale ti nejsou až tak ideální pro začátečníky a potřebují hodně pohybu. Proto se přikláním k Bolonákovi ![]()