Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli máte zkušenosti s pořízením nového zvířátka v těhotenství. Jsem ve 3 měsíci a malá si přeje králíčka. Budou ji 4 roky.Doma máme jen rybičku. Kamarádka mi říkala, že můžou přenášet nějaké nemoce. Chtěla jsem koupit Teddyho z chovné stanice, očkovaného. Klec by čistil přítel tak myslim, že snad neni riziko nebo nějaká hrozba. Máte někdo králíčka nebo nějaké zkušenosti a rady na tohle téma. Všem děkuji za případné příspěvky. ![]()
Králíci můžou mít toxoplazmozu, ale pokud nebudeš baštit jeho bobky nebo ho nešoupneš rodině nedovařenýho na pekáč, tak si nemyslím, že by to bylo nějaké riziko, hlavně když bude z chovné stanice.
Akorát teda mi přijde králik trochu sázka do loterie, když se nenaučí chodit na svůj záchůdek, tak poměrně dost smrdí a ten můj se teda nikdy nenaučil. Kočka je v tomto spolehlivější a nemá takový raťafáky ![]()
Toxomoplazmosu mužeš mít skoro od každýho zvířete, to by člověk nesměl mít nic…jinak ja byla ve stiku s kraliky celí těhotenství a nic mi nebylo a to jsou kralici venkovní…
@Gladys Kdyz bude smrdět tak ho udelam se zelim
My meli kotatko, ale mame novy byt takze nam to tady dost nicilo.Dala jsem ho kamaradce.
Chci udelat male radost.Ma moc rada zvirata a kralicek mi prisel jako dobry napad.
Aha, v tom případě investovat do opravdu velké klece. A stejně je potřeba ho nechat běhat venku, králík nám takhle překousnul například kabel od nabíječky, celkově byl na ty kabely nějakej zatíženej ![]()
Toxoplazmoza je u králíka vzácná a pokud se nakazí, je pro něj nebezpečná, smrtelná. Není přenašeč.
Taky máme o Vánoc doma králíčka a v pohodě. Pokud by měl toxoplazmozu sám by to chudák nepřežil nebo bys to na něm minimálně poznala, takže bych se nebála, když budeš dodržovat základní hygienické postupy je riziko takřka nulové.
Co se týče toho, že smrdí není to pravda, my navíc koupili jako podestýlku slisované piliny nebo co to je takové bobečky a to úžasně váže ty pachy jediná doba, kdy to jde trochu cítit je když mu čistíme, ale minimálně. A to ho má malý v pokojíčku a zrovna náš kulich má nos jak primadona ![]()
Nebála bych se, viděla jsi tu miki ze čtyři v tom? ta tam v těhu kydala hnůj ve stáji a nic jí nebylo:-))
4 v tom jsem nevidela.Skoda.Tak ho poridime, mala bude nadsena.Ted musim najit tu spravnou chovnou stanici.
Králík opravdu nic nepřenáší, u nich se akorát vyskytuje myxomatoza a králičí mor a proti tomu se očkují každý půl rok.Taky máme zakrslýho králíka a čekáme druhý dítko. Jen vážně doporučuji klec alespoň metrovou a vysledovala bych, do kterýho koutku hlavně chodí na záchod a tam dala takový plastový záchodek, je to rohová miska, seženeš za pár korun ve zverimexu, do toho takový peletky podestýlku. Oni jsou celkem čistotní a bude na něj chodit, jako ten náš