Nemoc psa?

522
22.2.13 08:46

Nemoc psa?

Zdravím všechny, už nějaký čas pozoruji svého psa Border kolie a nezdá se mi jeho tlama. Prostě mu jak kdyby začal mizet tmavý pigment v tlamě. Začalo to malými růžovými flíčky a teď už to má celkem hodně. Míval tlamu uplně černou. Nesetkal jste se náhodou někdo s tím??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
22.2.13 08:52

Jé, tak to si počkám na odpověď. Máme labradorku, bylo jí 10 let a má ten samý problém. Manžel říká ať to neřeším, že jí moc pozoruji.Nic jí není, jen mizí pigment na jedný straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 09:11

@lasička1 @Suzann ahoj, kolie nevim, ale u labradoru je to normalni, vekem ztraci pigment. Nekteri zluti ho ztraci dokonce uz jako velmi mladi, nekteri jen na zimu a jini navzdy. Ta nase ma rok a pul, v zari ji zruzovel i vrch nosu, tak uvidim, jestli ji to zustane nebo na leto zase zcerna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
22.2.13 09:20

Tak náš pes bude mít 3 roky. Volala jsem Panu Mvdr. a říkal mi, že to může být zimou, že se to v zimě ztrácí a pak až začne svítim slunko, že se ten pigment většinou vrátí, ale může to být i něco jiného. Po telefonu těžko radit. No mně se spíš zdá, že má v hubě nějaký zánět, takže asi pojedem. Mám psa s PP, takže fakt nechci psa s růžovým čumákem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 09:25

@Suzann s PP to nema nic spolecneho, zmena pigmentu nicemu nevadi a neni brana jako vada ani na vystavach. Problem je to jen tehdy, pokud ho cerny nikdy nemel. Pigment ovlivnuje hormon, jehoz tvorba se v zime zpomaluje, proto svetla a v lete zase tmavne. Klidne si zajed, ale pokud je to pigmentaci, tak s tim stejne nic neudelas, neda se to ‚vylecit‘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
22.2.13 10:04
@Suzann píše:
Tak náš pes bude mít 3 roky. Volala jsem Panu Mvdr. a říkal mi, že to může být zimou, že se to v zimě ztrácí a pak až začne svítim slunko, že se ten pigment většinou vrátí, ale může to být i něco jiného. Po telefonu těžko radit. No mně se spíš zdá, že má v hubě nějaký zánět, takže asi pojedem. Mám psa s PP, takže fakt nechci psa s růžovým čumákem :zed:

takže, kdyby se mu ten pigment nevrátil a měl světlý čumák, tak ho dáš do útulku, nebo co? :roll: :zed: Máme světlýho labradora, taky jí zesvětlal čenich, ale že bych jí kvůli tomu snad neměla ráda, nebo jí nechtěla, to mi příjde, promiň, padlé na hlavu :roll:. V létě ho má tmavší, na zimu zesvětlá. To je jako opálení u lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522

@Lucake Já vím, že to nemá nic společného. Ale lidi vybírají psa ke krytí hlavně podle vzhledu. No možná to spíš moc řeším. Ale vypadá, že možná má i nějaký záňet dásní, tak řeším jestli to nemá souvislost. Mvdr. říkal, že to může být víc věci, tak uvidím. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522

@Clarita Jezis to je zas nazor :zed: :zed: :zed: Dam ho utratit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
22.2.13 10:06
@Suzann píše:
@Clarita Jezis to je zas nazor :zed: :zed: :zed: Dam ho utratit!

No, tak sorry, ale mě to tak z tvý poslední věty vyznělo. Mám psa s PP, tak fakt nechci psa s růžovým čumákem. To zase mě příjde jako názor na :zed:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12882
22.2.13 10:08
@Lucake píše:
@lasička1 @Suzann ahoj, kolie nevim, ale u labradoru je to normalni, vekem ztraci pigment. Nekteri zluti ho ztraci dokonce uz jako velmi mladi, nekteri jen na zimu a jini navzdy. Ta nase ma rok a pul, v zari ji zruzovel i vrch nosu, tak uvidim, jestli ji to zustane nebo na leto zase zcerna :)

zas tak normální to není, jako trochu jo, ale extrémní vymizení pigmentů ( typicky růžové oči) je nevhodným výběrem psu při krytí, pokud se spoji psi nesoucí nevhodný barevný gen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 10:09

@Suzann ja nevim, s krytim nemam zkusenosti, ale v tlame by si toho stejne asi nevsimli. Pokud jsou tak povrchni, tak si vymysli nejakou historku, ze to maji jen ti nejlepsi :) preju at to neni ten zanet ani nic jineho vazneho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
22.2.13 10:10

@Clarita Ach jo. To je ironie víš? Pejsek je chovný, proto jsem to napsala. A i kdyby mu chlupy vypadali, tak ho pryč nedáme. Už tě to uklidnilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
22.2.13 10:14

@Suzann - hm, tak jsem asi dneska smysl pro ironii nechala doma… Bohužel jsem se setkala s povrchními lidmi, kteří psa kvůli jeho stárnoucímu vzhledu týrali, tak jsem na to háklivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522

:mrgreen: Supr nápad. No s tím slunkem mě to zaráží, že to má spíše ve vnitř. Takže si myslím, že to asi slunkem nebude. Krom toho má nepěkné dásně. Uvidíme. Kdyžtak pak napíšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687

@mag nerikam extremni a uz vubec ne u oci :) u starnoucich zlutych labradoru se to deje normalne, tedy dost casto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný