Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Suzann to je teplem, ne sluncem, ten hormon v zime zpomaluje funkci
@Clarita No tady s tím nenaděláš nic. Na takové lidi vzít minimálně klacek!
@Suzann
kdyz se na to MvDr podiva, aspon budes mit jistotu. Radsi i na ty dasne. Taky chci jit brzo k psimu zubari, pro jistotu, dela se ji trochu kamen, a to ji davame kde co vsechno na cisteni zubu. Ach jo.
Myslím, že u BOC je nežádoucí převaha bílé barvy co se srsti týče, pokud je to jen pigmentem tak to normální chovatel pochopí
ale pro tvůj klid si za MVDr dojeď, ať seš klidnější, že jde opravdu jen o pigment ![]()
@Lucake píše:
@Suzann s PP to nema nic spolecneho, zmena pigmentu nicemu nevadi a neni brana jako vada ani na vystavach. Problem je to jen tehdy, pokud ho cerny nikdy nemel. Pigment ovlivnuje hormon, jehoz tvorba se v zime zpomaluje, proto svetla a v lete zase tmavne. Klidne si zajed, ale pokud je to pigmentaci, tak s tim stejne nic neudelas, neda se to ‚vylecit‘.
Promiň, ale to, že ztráta pigmentu na výstavách není vada je pěkná ptákovina. jak jsi na to přišla? Vada to je a dost velká. Proč by pak někdo používal barvičky na zabarvení? I když je to zakázané?
@Suzann píše:
@Lucake Já vím, že to nemá nic společného. Ale lidi vybírají psa ke krytí hlavně podle vzhledu. No možná to spíš moc řeším. Ale vypadá, že možná má i nějaký záňet dásní, tak řeším jestli to nemá souvislost. Mvdr. říkal, že to může být víc věci, tak uvidím. Díky
Můžu se zeptat, co máš za pejska? v jaké barvě? Hledám krycího psa pro naší fenku. díky
@Granda mluvim o zlutych labradorech, viz vyse. Jak jsem taky psala, o jinych rasach z ohledu pigmentu nevim. Taky jsem psala, ze vada to neni jen pokud se objevi az pozdeji.
@Granda a byla jsem na tom u American Kennel Club, ktery urcite vi, co rika. Pouze naprosta absence pigmentu je diskvalifikacni. Stinovani do ruzova ne. http://www.akc.org/…standard.cfm
@Lucake píše:
@Granda a byla jsem na tom u American Kennel Club, ktery urcite vi, co rika. Pouze naprosta absence pigmentu je diskvalifikacni. Stinovani do ruzova ne. http://www.akc.org/…standard.cfm
tak AKC je trošku něco jiného než FCI. tam se to bere úplně jinak, každý vořech tam má PP.
@Granda nejsem expert, kdyz se ji to objevilo, tak jsem se o to jen zajimala a nacetla co se dalo. A to nemame PP a je mi to totalne jedno. Nikde jsem nenasla, ani na FCI, ze je to problem, pouze v presne danych pripadech, ktere jsou ale extremni vyjimky. Mluvim stale a zase jen a pouze o zlutych labradorech. Jinak proc se nesmi barvit je snad naprosto jasne a nechapu hovado, ktere to udela. Nezaslouzi si mit doma psa. Tim tato diskuse pro me konci. cau ![]()