Nemoc psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18687
22.2.13 10:15

@Suzann to je teplem, ne sluncem, ten hormon v zime zpomaluje funkci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
22.2.13 10:15

@Clarita No tady s tím nenaděláš nic. Na takové lidi vzít minimálně klacek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
22.2.13 10:16

@Lucake Ahaaaa, no mně to přišlo divné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 10:18

@Suzann :D kdyz se na to MvDr podiva, aspon budes mit jistotu. Radsi i na ty dasne. Taky chci jit brzo k psimu zubari, pro jistotu, dela se ji trochu kamen, a to ji davame kde co vsechno na cisteni zubu. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
22.2.13 10:19

@Lucake Jo no. Tomu se vyhnout asi ani nedá… pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 10:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
22.2.13 11:00

Myslím, že u BOC je nežádoucí převaha bílé barvy co se srsti týče, pokud je to jen pigmentem tak to normální chovatel pochopí ;) ale pro tvůj klid si za MVDr dojeď, ať seš klidnější, že jde opravdu jen o pigment ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.2.13 11:33
@Lucake píše:
@Suzann s PP to nema nic spolecneho, zmena pigmentu nicemu nevadi a neni brana jako vada ani na vystavach. Problem je to jen tehdy, pokud ho cerny nikdy nemel. Pigment ovlivnuje hormon, jehoz tvorba se v zime zpomaluje, proto svetla a v lete zase tmavne. Klidne si zajed, ale pokud je to pigmentaci, tak s tim stejne nic neudelas, neda se to ‚vylecit‘.

Promiň, ale to, že ztráta pigmentu na výstavách není vada je pěkná ptákovina. jak jsi na to přišla? Vada to je a dost velká. Proč by pak někdo používal barvičky na zabarvení? I když je to zakázané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.2.13 11:35
@Suzann píše:
@Lucake Já vím, že to nemá nic společného. Ale lidi vybírají psa ke krytí hlavně podle vzhledu. No možná to spíš moc řeším. Ale vypadá, že možná má i nějaký záňet dásní, tak řeším jestli to nemá souvislost. Mvdr. říkal, že to může být víc věci, tak uvidím. Díky

Můžu se zeptat, co máš za pejska? v jaké barvě? Hledám krycího psa pro naší fenku. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 11:41

@Granda mluvim o zlutych labradorech, viz vyse. Jak jsem taky psala, o jinych rasach z ohledu pigmentu nevim. Taky jsem psala, ze vada to neni jen pokud se objevi az pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 11:45

@Granda a byla jsem na tom u American Kennel Club, ktery urcite vi, co rika. Pouze naprosta absence pigmentu je diskvalifikacni. Stinovani do ruzova ne. http://www.akc.org/…standard.cfm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.2.13 14:41
@Lucake píše:
@Granda a byla jsem na tom u American Kennel Club, ktery urcite vi, co rika. Pouze naprosta absence pigmentu je diskvalifikacni. Stinovani do ruzova ne. http://www.akc.org/…standard.cfm

tak AKC je trošku něco jiného než FCI. tam se to bere úplně jinak, každý vořech tam má PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
22.2.13 15:07

@Granda nejsem expert, kdyz se ji to objevilo, tak jsem se o to jen zajimala a nacetla co se dalo. A to nemame PP a je mi to totalne jedno. Nikde jsem nenasla, ani na FCI, ze je to problem, pouze v presne danych pripadech, ktere jsou ale extremni vyjimky. Mluvim stale a zase jen a pouze o zlutych labradorech. Jinak proc se nesmi barvit je snad naprosto jasne a nechapu hovado, ktere to udela. Nezaslouzi si mit doma psa. Tim tato diskuse pro me konci. cau :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný