Kočky a povely, triky

31
21.2.13 07:08

Kočky a povely, triky

Ahoj :mavam:

Vím, že kočka není pes, ale chtěla bych kočku naučit nějaké triky nebo alespoň 1-2 povely. Prosím, nevíte kde na netu jdou sehnat nějaké stránky kde je napsaný přesný postup? Nebo máte vlastní? Prosím napište! Moje kočka umí jedině aportovat, ale to se naučila sama :roll: Chtěla bych třeba naučit, aby prosila nebo aby lehla, prostě nějaký trik. Vím, že to kočku naučit jde, zkoušela jsem ji naučit povel sedni. Chvilku to uměla, ale pak už to vůbec nevnímala :roll:

Nebo pak mám problém kočku vymazlit. Ona se totiž na nás někdy fakt hodně dovoluje. My ji krmíme, chodíme s ní k veterináři a ona se nám odvděčuje tím, že si ani jednou k nám nesedne na klín a alespoň 10 minut se s námi nepomazlí :,( Někdy si myslím, že ji máme jen na krmení a taky se cítím jako její sluha :zed: Prosím pomozte. Na Googlu jsem hledala a hledala, ale nic takového jsem nenašla :,(

Děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4246
21.2.13 07:30

S povely netuším, ale k tomu mazlení a že si kočka k vám nesedne… Kočky nejsou jako psi, mají vlastní hlavu a nejsou tak oddaný jednomu pánovi právě jako psi. Určitě vás má kočička ráda, jen není mazlící. Hrajte si s ní a určitě bude vděčná, když se do hry také zapojíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
21.2.13 07:32

Myslím, že kočku asi horko těžko něco naučíš…Je fakt že jsou učenlivé a to velice, ale naučí se lumpárny buď jedna od druhé, nebo na něco přijde sama…Naše Amálka se naučila otevírat všechny dveře v domě a když jsem spala, venku chytla myš a přinesla mi ji až k posteli :zed:…JO a taky nebyla vůbec mazlivá…Je to o povaze kočky…Našli jsme koťátko, které jsme si vzali domů, říkáme ji Adélka a ta je úžasně mazlivá, nejraději by byla jen na klíně a nechala se drbat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
21.2.13 07:39

Naše kočky umí jen jeden povel „mazejdoluztohostolutybestiechlupata“

jinak na nás pečou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.2.13 07:47

No naše kočka taky umí reagovat na „tlesknutí rukou“. Vždy jak ji chytnu někde na stole a něco tam žere, tak tlesknu rukou a ona seskočí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.2.13 07:47

Jako ona se mazlí, ale někdy mě tak naštve, že si myslím, že ji máme jen na krmení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
799
21.2.13 07:49
@Žirafátko píše:
Naše kočky umí jen jeden povel „mazejdoluztohostolutybestiechlupata“jinak na nás pečou. :)
:lol: opravdu výstižné :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
21.2.13 07:59

@Micinka123 kočka a povely? Vždyť je to kočka.. mají svou hlavu.

Naše jediné na co slyší je, když si nakračuje třeba do ložnice kam nesmí a já zasyčím „nesmíš“. Zablekotá mnaukáním a nejde tam. Prostě když řeknu nesmíš a dám důraz a to S, tak ví, že prostě nesmí. Když řeknu jestli si dá kapsičku, tak je štěstím bez sebe. Ale to je tak jediné. A spíš jde ve finále stejně o ton hlasu. Žádné povely, příkazy, zákazy..mají svou hlavu a i když se u nás mají dobře, tak si dělaj co oni chtěj a Ty je můžeš maximálně tak usměrňovat. Ale proto jsou to kočky, ty si až tak neochočíš.. vždycky přijde situace, kdy na ní zavoláš a ona jen střihne ušima a nepůjde k Tobě když nechce.. prostě kočka.. :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.02.13 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.2.13 08:00

Nejstarší se mazlí jen když chce, ale nejvíce se synem, naše Madam se mazlí tak 1× za týden, jinak enmá potřebu a nejmladší přes den vůbec, ale ráno když zazvoní budí, to se mazlí dokud nevstanu, protože ví, že pak dostane maso do misky :lol:

Jinak povely… neučíme, nejstarší umí akorát prosit o jídlo, když máme něco dobrého my, ale nikdo ho to neučil :-)

Kočky jsou své osobnosti, tkeré prostě nepředěláš jako psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
21.2.13 08:20

Přesně jako píšou holky - kočka je osobnost, nemůžeš z ní udělat opičku. Právě proto jsou tak úžasné, že nikdy nevíš, co udělají. Kočičáky jsme měli doma už od malička a já je mám taky a každá z nich naprosto jiná. Jediný povel na který naše kočky slyšely bylo či či či (ale musela jsem stát u misky se žrádlem, jinak na mně dlabaly) a taky zvuk chrastící krmiva. Mazlit se přišly, jen když ony chtěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
21.2.13 08:50

@Micinka123

kočky mám celý život. Aktuálně máme tři. A tak ze zkušenosti vím, že kočku naučíš jen to co ji bude bavit a co sama chce dělat. Náš kocour Monty taky aportuje, ale dělá to ze své vlastní vůle a pocházelo to z jeho hlavy.
Proč vlastně potřebuješ, aby poprosila, nebo uměla lehni? Na tohle kočky moc nejsou.
Taky se někdy cítím jako kočičí služka, tak to bývá :lol: S tím nic nenaděláš, jsou to kočky, takové jsou, přijdou, když sami chtějí, není v tom záměr nebo snaha tě ingnorovat. Ony to tak prostě asi cítí, nelámej to přes koleno, když chce přijde, kdy chce odejde, mě to přijde hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.2.13 08:55

Náš umí
Náá, náá, Duci náááá! (ale musí být doprovázeno opravdovým nandáváním jídla, když ho tak chci někam jen nalákat, prdí na mě)
a taky
Kššššš ty hajzle nežer to morče! (sice do něj jen chodí šprtat packou, ale morče se moc nadšeně netváří :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186
21.2.13 09:05

Nase umi prijit na zavolani, kdyz zavolas jednu, spolehlive prijde ta druha.
Pak hop, pojd domu, vylez z ty skrine.. A mozna kdyz se volaji na jidlo.. A aportovat, ale musi prijit s gumickou sama.
Jinak s tim mazlenim.. To ji nenaucis, pokud nechce tak to neovlivnis. Nas kocour me miluje v zupanu po koupeli, obe jsou uplne hotovy, kdyz si sednu do kresla a prikreju se jednou hunatou dekou, to je mam na klinu obe a nejdou sundat. Treba na pritele vubec nelezou, na me jsou nalepeny porad, az me to obcas fakt sere, hlavne v noci kdyz jich mam plnou postel.

A pak, kocour nebyval mazlivy vubec, zacal az po kastraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.2.13 10:16
@Pipet píše:
Náš umí
Náá, náá, Duci náááá! (ale musí být doprovázeno opravdovým nandáváním jídla, když ho tak chci někam jen nalákat, prdí na mě)
a taky
Kššššš ty hajzle nežer to morče! (sice do něj jen chodí šprtat packou, ale morče se moc nadšeně netváří :lol: )

U nás když se zašijou a nemůžu někoho najít, stačí zatřepat pytlíkem s kočičíma dobrůtkama, a to jsou najednou všichni tři u mně a ví, že se něco rozdává :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
21.2.13 10:24
@Žirafátko píše:
Naše kočky umí jen jeden povel „mazejdoluztohostolutybestiechlupata“jinak na nás pečou. :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
předělám na bestiinahatou a využiju :mrgreen: :mrgreen:

u nás se tedy aportuje, ale je to součást hry, prostě jí to baví..učit kočku povely mi přijde jako předělávat jí na psa, a to se podle mě nikdy nepovede…kočka je kočkou právě proto, že je svá :hug:
I to ne/mazlení je dáno povahou, trpělivým přístupem se dá hodně změnit, ale zlomit to jen tak nejde…máte jí od kotěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný