Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
minulý týdne nám umřela andulka, tak se zase doma řeší další zvíře do domácnosti.
Já miluju psy, vždycky jsem měla drsnosrsté jezevčíky (tedy dva, ještě když jsem bydlela u našich, ale vždy to bylo z mého popudu). Vím, co to je, a proto jsme teď domu psa nikdy nepořídili. Ale chybí mi. Manžel psy rád nemá a o jezevčíkovi nechce ani slyšet.
Našla jsem tahle dvě plemena, která se mi docela líbí, i když moc nemám ráda dlouhosrsté psy. Máte někdo srovnání nebo jednoho z těch psíků? Můžete mi prosím poradit a sdělit vlastní zkušenosti?
Je mi jasné, že za mě nikdo nevyřeší, jestli psa koupit nebo ne. To si musím nějak srovnat sama. Alespoň bych ale chtěla mít jasno kterého až začnu manžela zpracovávat.
Další alternativa by bylo ještě štěně z útulku, ale to je vždy trochu risk. Štěňat tam navíc moc nebývá a jak jsem tak koukala, tak většinou pěkná telata a já bych chtěla něco malého. Prostě nad fousatou hlavičku drsňáka není, ale na druhou stranu to jsou pěkné potvory tvrdohlavé a těžko vychovatelné.
Díky za rady a přeju pěkný den,
Halka
HAV patří do IX.sk FCI, sekce 1, ruský boloň. zkratku nemá, není to plemeno uznané FCI, nicméně obě plemena jsou si povahově velice podobná, ohledně HAV zkus kontaktovat CHS Bohemia Vampirelli, ruský boloň. je u nás k sehnání o něco hůř - bavím se o PP psech, tedy o zástupcích svých plemen. Co se týče údržby srsti, u ruského boloně je o něco náročnější. Držím palce při výběru.
Mam dve bolonky a jsou to uzasni pejsci ktere mohu doporucit jsou to takovy klauni kteri vyciti spatnou naladu a dokazou se prizpusobyt dobre se cvici jsou ucenlivy. Pece o srst je narocnejsi ale kdyz se pravidelne vycesava takneni problem nebo ho muzes nechat ostrihat na kratko…
Nakonec jsem loni našla na internetu štěňata, která se narodila lidem, kteří si vzali fenku z útulku. Vzali jsme si malou holku Elzu a musím přiznat, že jsme měli velikou kliku. Je krásná, hodná, poslušná, chodíme na agility a všichni jsou moc spokojení (dokonce i manžel). ![]()
Halka