Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky jsem ve 25tt a poslední dva dny se mi hůře dýchá. Když dýchám normálně mám pocit jako by to nestačilo a mám potřebu se pořád zhluboka nadechovat. Měla jste to některá? Je to normální nebo bych to měla začít řešit s dr.?
Měla jsem to taky v obou těhotenstvích. Pomůže, když se pak dítko přetočí hlavou dolů, že tlak na plíce a bránici není tak velký. Do té doby jsem musela vydržet, i když jsem taky občas měla pocit, že se už pořádně nenadechnu
.
Děkuji za odpověď
jsem ráda že to nemusím nijak řešit přes dr. No je to docela nepříjemné, protože tím jak se pořád zhluboka nadechuji tak se mi točí v hlavě. ![]()
@mag5olie píše:
Děkuji za odpověďjsem ráda že to nemusím nijak řešit přes dr. No je to docela nepříjemné, protože tím jak se pořád zhluboka nadechuji tak se mi točí v hlavě.
ja to mela dost az jsem mela mistama pocit, ze se dusim. Co mne pomohlo bylo snazit se ignorovat to nutkani se zhluboka nadechnout a misto toho dychat cilene melce a koncebtrovat se na to, jak mi do plic proudi vzduch a opakovat si, ze to staci. A hlavne byt v klidu. Neboj, neudusis se.
No já se tak nebojím o to že se udusím, ale aby měl malý dostatek kyslíku. No není to příjemné. V noci skoro nespím, protože se automaticky ve spánku převracím na záda a tím je to ještě horší.
Dítě tlačí na orgány, které se vysunuly vzhůru, tudíž i kapacita plic je omezena. Je to v těhotenství normální, ale pokud by to přesáhlo nějakou míru, řeš to s Dr.
@mag5olie No já si myslím že můžeš být naprosto v klidu
. Měla jsem to tak taky… Dneska jsem ve 34tt a musím říct že nemůžu dýchat už skoro vůbec
bříško nemám nějak velké (všichni říkají že je malé na to že to mám za pár) ale zrovna dneska to bylo fakt psycho…až červená jsem byla jak jsem se nemohla pořádně nadechnout
(chlap se mi teda dost smál a furt se mě ptal co mi je
) sedět jsem nemohla vůbec jelikož je malý už hlavičkou dolů tak mi ke všemu asi kopal či co do žaludku což bylo ještě horší
šla jsem si lehnout..lehla jsem si na bok a za pár minut bylo zase dobře ![]()
@Markét_CzechGirl no to jsi mě teda uklidnila
jestli to bude ještě horší tak se zblázním. Jsem naprosto nepoužitelná už teď ![]()
@mag5olie Nepoužitelná? Ale to neee ![]()
bude hůř ale přežijeme..
jsme ženy ne
taky jsem se několikrát cítila strašně
ale pak mě třeba ve 30tt přepadla uklízecí horečka ale taková že jsem malovala pokoj, natirala futra, stěhovala pokojíček pro malého a všechno sama
a to bylo venku asi 35°C
teď už spíš jen čekám až to přijde…tak hodně štěstí a ať jste všichni hlavně zdraví
určitě budeš mít ještě v těhu dny kdy ti bude skvěle ![]()
Jo je fakt že mám dny a Dny
no uvidíme. dušnost ustála tak doufám že bude líp
držím palečky ať Vám vše dobře dopadne ![]()