Hluboké nadechování

Anonymní
6.8.24 21:38

Hluboké nadechování

Ahoj, chci se poptat zda někdo zažil, že se celý den každých třeba 10min musel zhluboka nadechnout?
Prostě tak jako do úlevy si povzdychnout. Je to podobné jako když si zivnu, prostě takový hluboký nádech. Furt dokola, každých 10minut, celý den. Někdy mi stačí i prostě tak nasát víc vzduchu nosem.
Zátěž na to nemá vliv, je to když ležím a jsem v klidu i když jdu do kopce třeba. Pořád stejný.

Když mi to před rokem začalo tak jsem pak až lapala po dechu, to jsem si říkala že mám psychické, kolikrát jsem se nemohla nadechnout do plna tak jsem to musela prozivnout, jinak sem měla pocit že se udusim.

U lékaře jsem to znínila. Prý to mám psychické, dělaly mi EKG, spirometrii, během toho jsem porodila, byla jsem hlídaná pak na JIP po sekci.. prý všude vše v pořádku. Prý. mam přetížený autonomní nervový systém. 8o
Jsem teda hodně citlivá, stresař. Vše si beru, jsem pořád v křečí a úzkosti.

Může to být od toho? A jak se toho prosím zbavit?

Děkuju!! :palec:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13916
6.8.24 21:41

Fyzio, rehabilitace, masáže. Něco z toho jsi zkusila? Dost možná je někde blok (klidně v dýchacích svalech, ale i jinde) a to nutí tělo se pravidelně uvolňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.24 21:46

@Lily-of-the-valley nezkusila zatím. Až teď mi daly hádanku na rehabilitaci a vyšetření lékařem fyzio.
Zítra se objednám. Ale zkusila jsem když mě to začalo loni, tak jednoho chiropraktika, ten mě jako prokřupal ale necítila sem úlevu. Říkal že musím několikrát, že to je na dýl no.

Podle lékařky.jsou.mojr záda hrozny, tak by to na to odpovídalo no. Mám předsunutou krční páteř, a celkově se hrbim. Záda mě furt někde bolí

To je možné aby takhle telo reagovalo už skoro rok?

• Citovat
  • Upravit
13916
6.8.24 22:08
@Anonymní píše: Více

Já teda chiropraxi moc nefandim, tak uvidíš co rehabilitace a fyzio. Vždy to je na dlouhé lokty a většinou maloco odejde za jedno sezení, a speciálně když to člověka trápí delší dobu.
A cvičit, cvičit, cvičit 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
6.8.24 22:10

Řekla bych že to souvysi hodně i s tvou psychikou…ty úzkosti někde řešíš?

Příspěvek upraven 06.08.24 v 22:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.24 22:11

@Lily-of-the-valley a proč chiropraxi moc ne? Já myslela že je to nějak stejný nebo aspoň podobný jako fyzio. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.24 22:12

@Vladusxx mám je od 7mi let. Teď je mi 30.

Ano řeším, řeším je vlastně celou dobu.
Ale aktuálně se budu opět objednávat na terapie.

Byla jsem na tom docela dobře už, ale jak jsem s prvním dítětem doma tři roky tak se to nějak vrátilo, a jsem v tom zpět no.

• Citovat
  • Upravit
13916
6.8.24 22:28
@Anonymní píše: Více

Za mě je to poměrně hruba záležitost. Znám tedy jednoho chiropraktika, který to děla dobře, ale ten nekřupe🙂
Fyzioterapie je vysokoškolsky obor, dobrý terapeut má široký zaber znalosti a schopnosti a hlavně vidí fakt cely obrázek, umí spojovat problémy a najít ten primární.

Samozřejmě těžko se radí po diskuzi, klidne to muže být plně z hlavy, ale i po tom co jsi popsala ze mas za potíže bych si spis vsadila na tělesný problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
7.8.24 02:24

Ano, může to být způsobeno stresem a přetížením autonomního nervového systému. Zkuste relaxační techniky, meditaci, jógu nebo pravidelné cvičení, které může pomoci snížit stres. Pokud se to nezlepší, konzultujte to s psychologem nebo terapeutem, kteří vám mohou nabídnout další strategie na zvládání úzkosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex