Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chtěla bych velký hluboký houpací kočárek (nejraději s polohovatelnými zády), každopádně do terénu, nemáte někdo zkušenost s tímto ? http://www.1000kocarku.cz/…3-cm-houpaci
Dík.
zkušenost nemám, přijde mi, že je dost drahý na to, že je to jenom hluboký kočár, já teda nechtěla ani aby houpal, protože mi přijde a dost maminek mi to potvrdilo, že si dítě strašně zvykne a pak těžko usíná např.doma..myslím si, že seženeš daleko levnější třeba Inglesina dělá moc hezký kočárky, ale jestli neřešíš finance, tak je moc hezkej
![]()
Co třeba Roan-marita http://mimi-vyskov.com/…marita/caro/ , nebo Firkon swing-retro http://www.moje-miminko.cz/…-swing-retro?…
Ty jsem měla v úzkém výběru - oba jsou hodně houpací, velké, terénní, ale dost těžké a jsou kombinované. Nakonec máme maritu.
Tento vidím poprvé a také se mi zdá dost drahý na to, že nemá sporťák.
Příspěvek upraven 26.02.11 v 17:38
No podle mě to má smysl brát, pokud máš třeba balkon, chodbu či zahradu a plánuješ v kočáru praktikovat odpolední spánek do pozdního věku dítěte, ta ložná plocha je oproti všem těm minikorbičkám fakt luxusní.
Pokud bys používala jen jako hlubokáč na ježdění a s posazením dítěte kupovala sporťák, tak přiznávám, že mi přijde dost jednoúčelový.
Máme obrovskou klidnou zahradu na vesnici a i velikej balkon k tomu,takže určitě plánu spaní venku dokud se prckovi bude venku chtít spát. Houpací jsem chtěla hlavně kvůli nerovnostem na asfaltu (těch tu máme víc než dost), aby nebylo mimi naklepaný a zároveň budu jezdit i v lese a tenhle kromě obrovský vaničky má i velký kola. No a samozřejmě později plánuju sporťáček a tento nechat jen na spaní na zahradě. Jen nevim, jestli by dobře jezdil, nikde jsem ho neviděla.
No je fakt velký, což je plus, ale nekupovala bych kočár bez vyzkoušení. Třeba už ta rukojeť vypadá podezřele. Pro vysoké lidi to není vhodné, protože ji sice dáš výš, ale kopeš si při chůzi do koleček. To mne tak první napadlo, třeba pro tebe bude podstatné něco jiného. Za ty prachy bych tedy radši jela světa kraj, abych ho napřed viděla naživo, ale těžko říct, kde by ho mohli mít. ![]()
Ona je to celkem iluze, že houpací kočár na nerovnostech nenaklepe dítě. Jednou jsem jela s houpacím po lesní cestě a bála jsem se, že dítě z kočáru každou chvíli vytřesu, skákalo to s ním hrozně.
Počítej taky s tím, že kočár nemá aretovací kola, takže se nadřeš 2× tolik. Ale pokud plánuješ pak sporťák a tento si nechat na spaní na zahradě, tak proč ne. ![]()
S mojí výškou 167 to snad bude Ok, jen mám v plánu hodně courat v lese, no a na to byste vybraly jakej hlubokej, aby dobře jezdi?
Nimini, já mám les za barákem, mám kočár nehoupací, viděla jsem v lese spoustu kočárů houpacích a nehoupacích a nakonec bylo pro mě i dítě nejlepší, když bylo v šátku nebo v manduce
Není nad odpružení lidským svalem ![]()
Když člověk jede po asfaltce, tak v pohodě, ale když jdeš trochu do terénu, tak přes kořeny drncá nakonec každý kočár ![]()
Ale je fakt to, co píše Gina, že kočár je třeba vidět naživo a ani to není záruka spokojenosti, protože většinou vidí svůj první kočár naživo člověk ještě bez dítěte a teprve praxe každodenního života ukáže, zda jste vybrali dobře ![]()
No ale nejsem si jistá,že se mi chce vláčet se s děckem na břiše a nákupem na zádech naším kopcovatým lesem ![]()
nimini píše:
No ale nejsem si jistá,že se mi chce vláčet se s děckem na břiše a nákupem na zádech naším kopcovatým lesem
No nákup ať si poskáče v kočáru ![]()
Tak pokud myslíš klasickou lesní cestu, sem tam kamen, díra atd., tak tu ti projede každý kočár.
Je pravda, že třeba do lesa na houby atd., jsem také dost využívala šátek, ale po cestách jsem vozila normálně kočár. Velice dobře se po nerovnostech jezdilo s kočárkem Mutsy a také s Gessleinem. Ovšem cestu Jindřišských údolím jsem projela i s Buggsterem
, to byla sice kovbojka, ale dali jsme to.
Takže já bych na tvém místě vybírala kočár s velkýma kolama, od houpacích bych upustila. Pokud chceš velký houpací kočár na zahradu, šla bych do nějaké levnější varianty.
Tak to už jsem z toho jelen ![]()
plán byl velkej hlubokej do terénu i spaní do batolecího věku na zahradě a pak lehounkej terénní sporťák.A teď fakt nevim.
nimini píše:
Tak to už jsem z toho jelen
plán byl velkej hlubokej do terénu i spaní do batolecího věku na zahradě a pak lehounkej terénní sporťák.A teď fakt nevim.
Ale to vůbec není špatný plán. Sice je to neobvyklé, dneska jde každý do kombinovaných kočárů, jeden podvozek a pak jen mění korby, ale není to vždy výhra. Takhle nebudeš pak muset kupovat golfky, stačí ti ten lehký sporťák a budeš i nadále ten hlubokáč využívat na zahradní spaní batolete.
Myslím, že je tady spíš nejasné, jestli do terénu houpací/nehoupací a další problém, že tento tvůj kočár asi nikdo nezná
a stojí i dost peněz, ale třeba je děsně kvalitní
, těžko říct. ![]()
Jo korba kočárku je obr, äle ja bych do nej nesla, kdyz nema moc referenci.
Segra ma Inglesinu Magnum, a maly v ni na zahrade spal jeste v roce a 4 mesicich. V beranim fusaku podotykam.
Myslim, ze koupis Inglesinu Magnum z lonske kolekce za stejnou cenu jako tento Space. A ta ma vytecne reference.
Ja bych Inglesinu brala take, ale bydlim v Praze, a potrebuji nataceci kola ![]()