Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky ![]()
Od svých 22 let chodím 1× ročně do mamma centra na kontrolu prsou. Je mi 29 let. Poslední kontrola byla v červnu tohoto roku. Všechno bylo v pořádku. Včera jsem si v levém prsu nahmatala jakousi bulku řekla bych, že je měkká.
Užívám HA, dnes beru poslední a měla bych mít týden pauzu, kdy by se měla dostavila MS.
Po dlouhé době se mi stalo, že mě bolela prsa a podbřišek PMS. Jindy o tom ani nevím. ![]()
Mám šílený strach, co to může být. Zítra si budu volat do mamma, ať na mě raději lékař mrkne.
Setkala jste se některá?
Ahoj,
vzhledem k věku - ty chodíš jako samoplátce, nebo máš nějaký problém? U tak mladých holek to není běžné, chodit na mamograf… Bulka může být tuková, většinou to i tuková bývá… Držím palce… ![]()
@chs.jasmin
Ahoj, docházím pouze na UZ jelikož mě tenkrát bolelo jedno prso, tak už mi tam založili kartu a preventivně každý rok docházím na UZ a je to placené z pojištění. ![]()
No doufám, že to nic nebude. Mám 2teho syna, tak bych nerada řešila nějaký problém.
Jsem z toho trošku psychicky vystresovaná. ![]()
@Hell95 píše: Více
V 19 jsem měla v prse fibrom. Tenkrát to nic nebylo. Když se budeš objednávat s tím, že máš nález, jsou schopní ti najít termín i druhý den.
Bohužel ta bulka, co jsem si našla vloni v listopadu, už „nic“ nebyla a mám za sebou léčbu a operaci.
Ano, podobné útvary mohou být způsobeny hormonálními změnami, třeba v souvislosti s PMS nebo HA. Je dobře, že to hned konzultuješ s lékařem – většina těchto útvarů bývá neškodná, ale kontrola tě uklidní.
Ahoj ženy ![]()
Dnes ráno jsem si volala do mamma centra a ještě mě vzali. ![]()
Pan doktor pohmatem také cítil bulku. Vypsal mi zadanku na mamograf. Když jsem šla pro výsledky k druhému lékaři, tak říkal, že mamograf je čistý, ale že udělá ještě UZ. Ultrazvuk také v pořádku. Říkal pouze, že mám zvětšenou prsní žlázu a že je to pravděpodobně lalůček té žlázy a že se nemusím obávat, že jsem zdravá ![]()
Spadl mi kámen ze srdce a moc Vám děkuju
![]()