Hmatný útvar v prsu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
139
6.10.24 18:40

Hmatný útvar v prsu

Ahoj holky :srdce:
Od svých 22 let chodím 1× ročně do mamma centra na kontrolu prsou. Je mi 29 let. Poslední kontrola byla v červnu tohoto roku. Všechno bylo v pořádku. Včera jsem si v levém prsu nahmatala jakousi bulku řekla bych, že je měkká.

Užívám HA, dnes beru poslední a měla bych mít týden pauzu, kdy by se měla dostavila MS.

Po dlouhé době se mi stalo, že mě bolela prsa a podbřišek PMS. Jindy o tom ani nevím. :roll:

Mám šílený strach, co to může být. Zítra si budu volat do mamma, ať na mě raději lékař mrkne.

Setkala jste se některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16934
6.10.24 19:22

@Hell95

Ahoj,

vzhledem k věku - ty chodíš jako samoplátce, nebo máš nějaký problém? U tak mladých holek to není běžné, chodit na mamograf… Bulka může být tuková, většinou to i tuková bývá… Držím palce… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
6.10.24 19:25

@chs.jasmin
Ahoj, docházím pouze na UZ jelikož mě tenkrát bolelo jedno prso, tak už mi tam založili kartu a preventivně každý rok docházím na UZ a je to placené z pojištění. :)
No doufám, že to nic nebude. Mám 2teho syna, tak bych nerada řešila nějaký problém. :roll: Jsem z toho trošku psychicky vystresovaná. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.24 19:49
@Hell95 píše: Více

V 19 jsem měla v prse fibrom. Tenkrát to nic nebylo. Když se budeš objednávat s tím, že máš nález, jsou schopní ti najít termín i druhý den.

Bohužel ta bulka, co jsem si našla vloni v listopadu, už „nic“ nebyla a mám za sebou léčbu a operaci.

• Citovat
  • Upravit
Kralovnal
7.10.24 05:25

Ano, podobné útvary mohou být způsobeny hormonálními změnami, třeba v souvislosti s PMS nebo HA. Je dobře, že to hned konzultuješ s lékařem – většina těchto útvarů bývá neškodná, ale kontrola tě uklidní.

• Citovat
  • Upravit
139
7.10.24 12:14

Výsledek

Ahoj ženy :srdce:
Dnes ráno jsem si volala do mamma centra a ještě mě vzali. :srdce:

Pan doktor pohmatem také cítil bulku. Vypsal mi zadanku na mamograf. Když jsem šla pro výsledky k druhému lékaři, tak říkal, že mamograf je čistý, ale že udělá ještě UZ. Ultrazvuk také v pořádku. Říkal pouze, že mám zvětšenou prsní žlázu a že je to pravděpodobně lalůček té žlázy a že se nemusím obávat, že jsem zdravá :srdce:

Spadl mi kámen ze srdce a moc Vám děkuju :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast