Hmotná nouze a mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
hmotna nouze a materska
Zdvim vas maminy.chci se zeptat zda mam stále nárok na hmotnou nouzi, kdyz mi materska dela 6111kc a 500kc příspěvek na dite a materska je vypocitana s pritelova(otec dítěte) platu? a nebo jesli jsem ji mela davno zrusit abych nemusela jim to vracet? dceri jsou 2mesice. Dekuji za odpved
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No je to rodičovský příspěvek. Tak evidentně se příjem vaší rodiny zvedl o bezmála o 7000,–, takže musí dojít k přepočítání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha.no ja byla hlasena na pracaku když jsem otehtnea a nemela jsem nárok na nic tak proto to je z přítelova platu vypocitany na 3roky. a takze se nemusim strachovat ze to budou chtit po me vrátit za 2 mesice? teprve vcer m prisly první peníze na malou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra omlouvám se zakladatelce, že píšu mimo téma ale při pohledu na tvou profilovku jsem si poslintala klávesnici
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
@Seizdra omlouvám se zakladatelce, že píšu mimo téma ale při pohledu na tvou profilovku jsem si poslintala klávesnici![]()
To už dneska čtu podruhý, přitom @Seizdra nám ukazuje prdku svého muže už pár dní, možná týdnů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie99
pobíráš rodičovský příspěvek a nikolv mateřskou, na hmotku už nárok nemáš, btw. Změny v příjmech se hlásí nejlépe hned jak k nim dojde a ty dva měs. budeš muset vrátit.
- Citovat
- Upravit
A když sem se na to ptala na duchodovym, kdyz jsem byla skrz denní vymer atd.tak mi rekla pani at hmotku zrusim az i prijdou peníze na dite.tak nevim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie99 píše:
A když sem se na to ptala na duchodovym, kdyz jsem byla skrz denní vymer atd.tak mi rekla pani at hmotku zrusim az i prijdou peníze na dite.tak nevim
No jo, ale paní pracuje ne OSSZ a hmotka patří pod úřad práce, takže to není úplně kompetentní osoba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sedím si na rukách sedím si na rukách sedím si na rukách…jeste, ze je ten stat taka dojna kráva… Ja stejně nechápu…vim, jsem rypna neempaticka, ale muselo to ven…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie99 tak rodičák jsi vyřizovala na pracáku ne, Dojdi tam a nahlaš změnu, co nejdřív. Pokud tě už chodí rodičák a i hmotka tak oni to musí přepočítat a hmotku nejspíš budeš vracet. Tohle jsi měla řešit už s rodičákem zároven ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit