Příspěvek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příspěvek na bydl.
Dobrý den, těhulky, maminky ![]()
Chtěla bych se Vás zeptat s malou a přítelem bydlíme ve 3+1 od července. Včera jsme šly zažádat o příspěvek na bydlení a ta paní (spíše ježibaba)
nám řekla dřív jak v lednu nic vyřizovat nemůžem. Existuje možnost nějaká aby to šlo vyřídit dříve?..Děkuji a hezký den
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Protože musíš mít doklad o zaplacení nájmu atd za poslední 3 měsíce, jestli se nemýlím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyřídit dřív určitě né, ale můžete si v tom lednu zažádat o zpětné doplacení..Myslím za tři měsíce nebo dokonce za půl roku..Ale to nevím jistě..
Osobně s tím zkušenosti nemám, snad ti to někdo upřesní..
- Citovat
- Upravit
@blackulka K přídavku potřebuješ potvrzení o zaplacení najmu za poslední 3 měsíce, to je za červenec, srpen a září, tak myslím že od října by to mělo jít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jeesika píše:
@blackulka K přídavku potřebuješ potvrzení o zaplacení najmu za poslední 3 měsíce, to je za červenec, srpen a září, tak myslím že od října by to mělo jít.
taky jsme to řešily stejně kámoškou u kafe a nebyla si tím jistá, napsala jsem ji e-maila…asi se spíš nabarvím na černou aby mi to dali hned
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavlinky píše:
A musis mit přesne ddoklady o zplaceni najmu, služby a energie a plyn
Jojo to vím trvale…a energie atd to také vím..problém je vtom že já jsem zatím hlašena u rodičů s malou a přítel teprv je to samí u rodičů..takže se musíme co nejdriv trvale nahlasit..a kdybchom se nahlasily ted v zari..a zkusily to v říjnu tak to nemá cenu tam chodit co?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Silwinka87 píše:
Vyřídit dřív určitě né, ale můžete si v tom lednu zažádat o zpětné doplacení..Myslím za tři měsíce nebo dokonce za půl roku..Ale to nevím jistě..
Osobně s tím zkušenosti nemám, snad ti to někdo upřesní..
Taky si to myslím ale je to hrůza až od ledna…v listopadu se mi změnší rodičák o polovinu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blackulka píše:Žvásty.
taky jsme to řešily stejně kámoškou u kafe a nebyla si tím jistá, napsala jsem ji e-maila…asi se spíš nabarvím na černou aby mi to dali hned![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blackulka píše:
Jojo to vím trvale…a energie atd to také vím..problém je vtom že já jsem zatím hlašena u rodičů s malou a přítel teprv je to samí u rodičů..takže se musíme co nejdriv trvale nahlasit..a kdybchom se nahlasily ted v zari..a zkusily to v říjnu tak to nemá cenu tam chodit co?![]()
No takže ta „ježibaba“ měla pravdu, až budeš mít v bytě TP a uplynou tři měsíce, tak můžeš žádat o příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blackulka aha tak tam nejste hlášený? Tak to stihněte v září a pak teda mužete žádat od ledna a mít potvrzení za říjen, listopad a prosinec. Dřív to fakt asi nepujde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jeesika píše:
@blackulka aha tak tam nejste hlášený? Tak to stihněte v září a pak teda mužete žádat od ledna a mít potvrzení za říjen, listopad a prosinec. Dřív to fakt asi nepujde.
Ok ok..:-) díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se zeptat proč bydlíte ve 3+1, když nemáte na jeho placení?
tohle nepochopím, lidi co pracují a mají alespoň nějaké příjmy se mačkají třeba ve čtyřech v 2+1, ale pak si tu někdo obývá 3+1 a není schopný si na to vydělat…tomuhle já říkám zneužívání dávek…a klidně se do mě pusťte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdřív si přehlaste pobyt a pak po 3 měsících. Sice se možná paní úřednice netvářila mile. Je ale otázka s jakou náladou jste tam šli vy, ale měla pravdu. Bere to, že to bude za říjen, listopad, prosinec a to opravdu vyřídíte až v lednu. Než si vyběháte TP, tak taky nějaký pátek uplyne
- Citovat
- Upravit
@catherine100 píše:
Můžu se zeptat proč bydlíte ve 3+1, když nemáte na jeho placení?
tohle nepochopím, lidi co pracují a mají alespoň nějaké příjmy se mačkají třeba ve čtyřech v 2+1, ale pak si tu někdo obývá 3+1 a není schopný si na to vydělat…tomuhle já říkám zneužívání dávek…a klidně se do mě pusťte…
Pouštět se do tebe nebudu..Máš pravdu, sami máme koupený byt 3+1 a bydlení tady je teda dost drahé..Vedle hypotéky docela vysoký nájem, kvůli fondu oprav..Kdyby jsem si šli zažádat o nějaké dávky nic nedostaneme, ani to nezkoušíme..
Nechápu pro teda zakladatelka nemůžou jít bydlet do 2+1?
- Citovat
- Upravit