Příspěvek na bydlení

91
19.9.13 10:14

Příspěvek na bydl.

Dobrý den, těhulky, maminky :-)
Chtěla bych se Vás zeptat s malou a přítelem bydlíme ve 3+1 od července. Včera jsme šly zažádat o příspěvek na bydlení a ta paní (spíše ježibaba) :lol: nám řekla dřív jak v lednu nic vyřizovat nemůžem. Existuje možnost nějaká aby to šlo vyřídit dříve?..Děkuji a hezký den :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
19.9.13 10:19

Protože musíš mít doklad o zaplacení nájmu atd za poslední 3 měsíce, jestli se nemýlím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
19.9.13 10:20

Vyřídit dřív určitě né, ale můžete si v tom lednu zažádat o zpětné doplacení..Myslím za tři měsíce nebo dokonce za půl roku..Ale to nevím jistě..
Osobně s tím zkušenosti nemám, snad ti to někdo upřesní..

• Citovat
  • Upravit
380
19.9.13 10:23

@blackulka K přídavku potřebuješ potvrzení o zaplacení najmu za poslední 3 měsíce, to je za červenec, srpen a září, tak myslím že od října by to mělo jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.9.13 10:28
@jeesika píše:
@blackulka K přídavku potřebuješ potvrzení o zaplacení najmu za poslední 3 měsíce, to je za červenec, srpen a září, tak myslím že od října by to mělo jít.

taky jsme to řešily stejně kámoškou u kafe a nebyla si tím jistá, napsala jsem ji e-maila…asi se spíš nabarvím na černou aby mi to dali hned :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.9.13 10:30
@Pavlinky píše:
A musis mit přesne ddoklady o zplaceni najmu, služby a energie a plyn

Jojo to vím trvale…a energie atd to také vím..problém je vtom že já jsem zatím hlašena u rodičů s malou a přítel teprv je to samí u rodičů..takže se musíme co nejdriv trvale nahlasit..a kdybchom se nahlasily ted v zari..a zkusily to v říjnu tak to nemá cenu tam chodit co? :,( :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.9.13 10:32
@Silwinka87 píše:
Vyřídit dřív určitě né, ale můžete si v tom lednu zažádat o zpětné doplacení..Myslím za tři měsíce nebo dokonce za půl roku..Ale to nevím jistě..
Osobně s tím zkušenosti nemám, snad ti to někdo upřesní..

Taky si to myslím ale je to hrůza až od ledna…v listopadu se mi změnší rodičák o polovinu… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
19.9.13 10:32
@blackulka píše:
taky jsme to řešily stejně kámoškou u kafe a nebyla si tím jistá, napsala jsem ji e-maila…asi se spíš nabarvím na černou aby mi to dali hned :nevim: :nevim:
Žvásty.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
19.9.13 10:33
@blackulka píše:
Jojo to vím trvale…a energie atd to také vím..problém je vtom že já jsem zatím hlašena u rodičů s malou a přítel teprv je to samí u rodičů..takže se musíme co nejdriv trvale nahlasit..a kdybchom se nahlasily ted v zari..a zkusily to v říjnu tak to nemá cenu tam chodit co? :,( :roll:

No takže ta „ježibaba“ měla pravdu, až budeš mít v bytě TP a uplynou tři měsíce, tak můžeš žádat o příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
19.9.13 10:35

@blackulka aha tak tam nejste hlášený? Tak to stihněte v září a pak teda mužete žádat od ledna a mít potvrzení za říjen, listopad a prosinec. Dřív to fakt asi nepujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.9.13 10:35
@jeesika píše:
@blackulka aha tak tam nejste hlášený? Tak to stihněte v září a pak teda mužete žádat od ledna a mít potvrzení za říjen, listopad a prosinec. Dřív to fakt asi nepujde.

Ok ok..:-) díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
19.9.13 10:36

Můžu se zeptat proč bydlíte ve 3+1, když nemáte na jeho placení?
tohle nepochopím, lidi co pracují a mají alespoň nějaké příjmy se mačkají třeba ve čtyřech v 2+1, ale pak si tu někdo obývá 3+1 a není schopný si na to vydělat…tomuhle já říkám zneužívání dávek…a klidně se do mě pusťte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
19.9.13 10:39

Nejdřív si přehlaste pobyt a pak po 3 měsících. Sice se možná paní úřednice netvářila mile. Je ale otázka s jakou náladou jste tam šli vy, ale měla pravdu. Bere to, že to bude za říjen, listopad, prosinec a to opravdu vyřídíte až v lednu. Než si vyběháte TP, tak taky nějaký pátek uplyne

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
19.9.13 10:41

@Ariadne TP se mění na počkání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
19.9.13 10:42
@catherine100 píše:
Můžu se zeptat proč bydlíte ve 3+1, když nemáte na jeho placení?
tohle nepochopím, lidi co pracují a mají alespoň nějaké příjmy se mačkají třeba ve čtyřech v 2+1, ale pak si tu někdo obývá 3+1 a není schopný si na to vydělat…tomuhle já říkám zneužívání dávek…a klidně se do mě pusťte…

Pouštět se do tebe nebudu..Máš pravdu, sami máme koupený byt 3+1 a bydlení tady je teda dost drahé..Vedle hypotéky docela vysoký nájem, kvůli fondu oprav..Kdyby jsem si šli zažádat o nějaké dávky nic nedostaneme, ani to nezkoušíme..
Nechápu pro teda zakladatelka nemůžou jít bydlet do 2+1?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat