Příspěvek na bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
19.9.13 13:29
@Silwinka87 píše:
Naprostý souhlas..
Mě taky třeba zaráží to, že člověk vydělává a koupí si například byt, celou dobu ho platí a pak se stane to, že chlap přijde o práci, jdete na úřad zjistit, jestli máte nárok na nějakou dávku, než se situace zlepší a tam vám úřednice řekne, prodejte byt nebo prodejte auto a nejlepší, ať vám pomůžou rodiče..Ale to, že si tady někdo žije z dávek několik let, tak to nikomu divné nepřijde..A to mi teda vadí dost…
  • Citovat
  • Upravit
10867
19.9.13 13:35

@Silwinka87 Jsem rada, ze to citis stejne :lol: V tomhle state se spravedlnosti nedockame, v tehle situaci bych snad udelala jen to, ze se proti ztrate zamestnani necham pojistit. Pac jit s tim na socialku, a tam pokud by mi neco takoveho rekli, tak me tama rovnou odvezou na vazbu :mrgreen: Je to smutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
19.9.13 13:37

Jasne je videt, komu urady, stat a tady ti vsichni nahravaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
19.9.13 13:42
@_BBQ_s píše:
@Silwinka87 Jsem rada, ze to citis stejne :lol: V tomhle state se spravedlnosti nedockame, v tehle situaci bych snad udelala jen to, ze se proti ztrate zamestnani necham pojistit. Pac jit s tim na socialku, a tam pokud by mi neco takoveho rekli, tak me tama rovnou odvezou na vazbu :mrgreen: Je to smutne.

No přesně tak..To je čerstvá zkušenost kamarádky..Nejhorší na tom je, že platíš státu daň z toho, že si koupíš nemovitost a když se stane problém, není schopný tě po dobu třeba půl roku podržet..Hlavně že si tady bude někdo bydlet za peníze od státu :cert: Opravdu to nepochopím.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
10867
19.9.13 13:49
@Silwinka87 píše:
No přesně tak..To je čerstvá zkušenost kamarádky..Nejhorší na tom je, že platíš státu daň z toho, že si koupíš nemovitost a když se stane problém, není schopný tě po dobu třeba půl roku podržet..Hlavně že si tady bude někdo bydlet za peníze od státu :cert: Opravdu to nepochopím.. :zed:

Zase na jednu stranu to chapu, ze proste jim to prijde treba i podezrele, ze nekdo si koupi byt a pak se proste neco necekanyho stane a kdyz jste meli na byt, jaktoze nemate jeste rezervu na necekane situace? A urcite jsou i vychcanci, co to takhle zkouseji. A pak kdyz prijde clovek, kterej fakt potrebuje, tak z nej jeste udelaji blbce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
19.9.13 13:52

A znam z okoli pripady, kdy ze sebe zenske delaji samozivitelky, aby meli prispevek na bydleni. Pac kvuli teto davce urednice nechodi na nahodnou kontrolu, jestli tomu tak opravdu je, staci jim jen Rozhodnuti od soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
19.9.13 13:53
@_BBQ_s píše:
Zase na jednu stranu to chapu, ze proste jim to prijde treba i podezrele, ze nekdo si koupi byt a pak se proste neco necekanyho stane a kdyz jste meli na byt, jaktoze nemate jeste rezervu na necekane situace? A urcite jsou i vychcanci, co to takhle zkouseji. A pak kdyz prijde clovek, kterej fakt potrebuje, tak z nej jeste udelaji blbce.

Jasné, ale jdeš tam s tím, že nemáš práci a máš hypo, to je sviňárna..že lidem co chodí do práce stát nepomůže..Vždyť kolik lidí ty dávky vážně potřebuje, z těch co je pobírají?
Každopádně v této době je důležité mít dobrou hypotéku, s dobrýma podmínkama a pojištění..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
19.9.13 13:55
@_BBQ_s píše:
A znam z okoli pripady, kdy ze sebe zenske delaji samozivitelky, aby meli prispevek na bydleni. Pac kvuli teto davce urednice nechodi na nahodnou kontrolu, jestli tomu tak opravdu je, staci jim jen Rozhodnuti od soudu.

Já mám známou, co pobírá příspěvek na bydlení s tím, že je samoživitelka, papír od soudu nedodala a ještě ke všemu s nimi její chlap bydlí.. :cert: Já už to raději nekomentuju.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
10867
19.9.13 14:02

@Silwinka87 Aha, ja to pochopila tak, ze byt koupila tva kamaradka za hotove. Ano, jakmile mas hypoteku, jsou ti mozna ochotni prispet na energie. Dobra smlouva je zaklad.
A i ja mam takovou kamaradku. Ona je mohutna samozivitelka, chlap s ni bydli. Ale ja si vzdycky v duchu rikam: Az budes opravdu samozivitelka, tak se posrš, pac ted beres prachy, ktery nepotrebujes a az budes opravdu potrebovat, tak dostanes houno. Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
19.9.13 14:38
@_BBQ_s píše:
@Silwinka87 Aha, ja to pochopila tak, ze byt koupila tva kamaradka za hotove. Ano, jakmile mas hypoteku, jsou ti mozna ochotni prispet na energie. Dobra smlouva je zaklad.
A i ja mam takovou kamaradku. Ona je mohutna samozivitelka, chlap s ni bydli. Ale ja si vzdycky v duchu rikam: Az budes opravdu samozivitelka, tak se posrš, pac ted beres prachy, ktery nepotrebujes a az budes opravdu potrebovat, tak dostanes houno. Asi tak.

No přesně tak..Já jsem se jí i ptala, jestli se nebojí, že ji někdo udá..Protože bydlí v bytovce, kde všichni ví, že ten příspěvek bere..

• Citovat
  • Upravit
7182
19.9.13 15:57
@Silwinka87 píše:
Já mám známou, co pobírá příspěvek na bydlení s tím, že je samoživitelka, papír od soudu nedodala a ještě ke všemu s nimi její chlap bydlí.. :cert: Já už to raději nekomentuju.. :roll:

Pokud bere příspěvek na bydlení a chlap, co s ní bydlí, tam není hlášen k TP, pak se nemá čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tzu
19.9.13 17:35

Aha, takze kdyz ma jen ona tp v byte a nema dostatecne prijmy jakoze, tak dostane prispevek na bydl. A to ze sdili spolecnou domacnost s chlapem, ale ten tam neni hlasenej, takze je to vlastne v poradku. Ze od chlapa ma penize bokem, ale ty se nepocitaji, protoze tam nema tp. Jako fakt skvely. Ja myslim, ze by se bat mela, protoze lze, ze je samozivitelka.

• Citovat
  • Upravit
30975
19.9.13 17:38
@tzu píše:
Aha, takze kdyz ma jen ona tp v byte a nema dostatecne prijmy jakoze, tak dostane prispevek na bydl. A to ze sdili spolecnou domacnost s chlapem, ale ten tam neni hlasenej, takze je to vlastne v poradku. Ze od chlapa ma penize bokem, ale ty se nepocitaji, protoze tam nema tp. Jako fakt skvely. Ja myslim, ze by se bat mela, protoze lze, ze je samozivitelka.

Bat se muze pouze toho, ze tech vychcanku bude tolik, ze ten prispevek zrusi nebo jinak omezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8438
19.9.13 18:18

Nechápu proč se řeší, že má byt 3+1 místo 2+1..at si má jaký chce.. mě je naprosto jedno kdo ten příspěvek pobírá.. nebudu se kvůli tomu rozčilovat..pokud ho mohou pobírat cigáni a že ti berou snad vše, co jde a měsíčně jim to udělá i přes 20tis, tak proč by nemohli i normální lidé? je mi fuk, že na to „přispívám“ z platu…bud komukoliv, nebo nikomu.. až to zruší cigánům, tak prosím, ale dokud to berou oni, tak at si o to žádá kdo chce…nemluvě o tom, co jde z našeho platu těm nahoře, to mi přijde mnohem horší… a rozčilovat se kvůli tomu nemá cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
občanka tohoto státu
19.9.13 18:39

Mně to tedy jedno opravdu není. Průšvih dnešní společnosti je přístup stále větší skupiny lidí „berou barevní, budu brát taky, není to zneužívání, jen využívám možnosti jako řada dalších“. Nezlobte se na mě, ale to je jako „kradou všichni, budu krást i já“. Stát na tohle brzy dojede. Řada matek tady tvrdí „odváděla jsem dost a mám předplaceno“, bohužel tohle nejčastěji říkají ty s nižšími příjmy. Když budu brát poměrně slušný příjem 20000,–Kč/hrubého, tak jen na rodičovskou na 1 dítě musí žena odpracovat více než 10 let, aby její odvody sociálního pojištění pokryly celkovou dávku 220000,–Kč. Ale z toho sociálního pojištění by kromě rodičáku měla zároveň přispívat třeba na důchody svých rodičů/prarodičů apod. Kde si sakra myslíte, že má stát brát na to, aby platil bydlení svým občanům? Vám opravdu nevadí, že jakmile se Vám narodí dítě, tak už dluží přes 150 000,–Kč (podíl na státním dluhu) a tento dluh pořád narůstá? Tímhle přístupem „vezmeme si, protože si berou ostatní“ těm našim miminům pěkně zavaříme, protože to budou další generace, na které celý ten problém dopadne. Ach jo :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat