Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, po 3 týdnech jsme se vrátili do bytu a nacházíme tohoto hnědého broučka (občas zvládne i létat).
Většinou v pracovně a u francouzského okna v obyváku. Občas nějaký kus v ložnici.
Prosím o radu, jestli jste se s něčím podobném setkali, nebo máme rovnou volat deratizaci.
Mockrát děkuji.
Vzhledem k tomu, že se jedná o brouka a nebo krysu, tak deratizaci bych fakt nevolala. Jestli je potřeba desinsekce neporadím. Zkus se podívat na stránky firem, které desinsekci zajišťují, mívají tam fotky hmyzích škůdců.
Červotoč spížní, projděte potraviny, knihy, sušené květiny… taky se k nám před nějakou dobou dostal, sem tam nějakého exempláře najdeme🤷♀️
@nozu obvykle to ty firmy dělají všecko - DDD Já mám jednoho pána, co mu volám, ať se jedná o hmyz, hlodavce nebo o holuby. Pracovně, doma to nemám. A když si nejsem jistá, pošlu mu fotku na vyhodnocení.
Tohle není ani štěnice, ani šváb, takže v klidu. Může to být nějaký kožojed, červotoč spižní, rušník, potemník atd., fotka není dost ostrá. Stačí běžný úklid a zkontrolovat potraviny a případně něco koženého, nebo dlouho skladované textilie. Ale nebývá to hmyz, co by ti zamořil domácnost.
@ugluk ano, já vím, že tyto společnosti nabízejí širokou škálu hubení škůdců. Ale mě to prostě už trhá oči, když někdo najde broučka a chce si objednávat deratizaci, tedy hubení krys. Ctím zásadu, že nepoužívám cizí slova, kterým nerozumím…
@nozu oni jsou zvyklí. Já používám DDD, ale když to tu někomu občas ujede, všichni vědí, vocogou. Kdybych volala do DDD firmy a žádala o deratizaci brouků a oni mi sdělili, že mám jistě na mysli dezinsekci, tak zavesim a volám jinam. Místo toho se mnou prodiskutují, jaký postřik na ty brouky pouzit. Krom toho se mi mnohem líp říká pan deratizator místo… sakra, co vlastně, dezinsektator? ![]()