Hnědý brouček, máme volat deratizátora?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
22.5.25 13:36

Hnědý brouček

Ahoj, po 3 týdnech jsme se vrátili do bytu a nacházíme tohoto hnědého broučka (občas zvládne i létat).
Většinou v pracovně a u francouzského okna v obyváku. Občas nějaký kus v ložnici.
Prosím o radu, jestli jste se s něčím podobném setkali, nebo máme rovnou volat deratizaci.
Mockrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21483
22.5.25 13:49

Vzhledem k tomu, že se jedná o brouka a nebo krysu, tak deratizaci bych fakt nevolala. Jestli je potřeba desinsekce neporadím. Zkus se podívat na stránky firem, které desinsekci zajišťují, mívají tam fotky hmyzích škůdců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
22.5.25 14:00

Červotoč spížní, projděte potraviny, knihy, sušené květiny… taky se k nám před nějakou dobou dostal, sem tam nějakého exempláře najdeme🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68872
22.5.25 14:27

@nozu obvykle to ty firmy dělají všecko - DDD Já mám jednoho pána, co mu volám, ať se jedná o hmyz, hlodavce nebo o holuby. Pracovně, doma to nemám. A když si nejsem jistá, pošlu mu fotku na vyhodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
22.5.25 14:38

Tohle není ani štěnice, ani šváb, takže v klidu. Může to být nějaký kožojed, červotoč spižní, rušník, potemník atd., fotka není dost ostrá. Stačí běžný úklid a zkontrolovat potraviny a případně něco koženého, nebo dlouho skladované textilie. Ale nebývá to hmyz, co by ti zamořil domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21483
22.5.25 16:11

@ugluk ano, já vím, že tyto společnosti nabízejí širokou škálu hubení škůdců. Ale mě to prostě už trhá oči, když někdo najde broučka a chce si objednávat deratizaci, tedy hubení krys. Ctím zásadu, že nepoužívám cizí slova, kterým nerozumím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68872
22.5.25 16:19

@nozu oni jsou zvyklí. Já používám DDD, ale když to tu někomu občas ujede, všichni vědí, vocogou. Kdybych volala do DDD firmy a žádala o deratizaci brouků a oni mi sdělili, že mám jistě na mysli dezinsekci, tak zavesim a volám jinam. Místo toho se mnou prodiskutují, jaký postřik na ty brouky pouzit. Krom toho se mi mnohem líp říká pan deratizator místo… sakra, co vlastně, dezinsektator? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný