Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Hezký podvečer přeji,prosím o radu, kdo má zkušenosti, dnes jsem u své dvouleté dcery objevila, že má hnědý výtok, měla ho trochu na plínce a pak i později na kalhotkách, vypadá to jako špinění např. po menstruaci. Ihned mě napadlo, že je to zánět z koupání, byla v posledních dnech v dětském bazénku, ale včera se i cachtala u kraje v rybníku, je sice čistý, ale možná ne dost… Nebo to může být něco jiného? Zítra se chystám k doktorce, ale bojím se, že nás asi bude čekat i gynekolog.Mám sebou vzít i moč?
Děkuji
močí nic nezkazíš.. určitě k dr vyražte
držím palce, at je to ok
No, tak to jsou veci, to jsem jeste neslysela, ze by se u tak maleho ditete stalo. Uvidis, co ti rekne doktor, ale urcite te posle na gyndu… treba nejaky predcasne zrychleny vyvoj, ale to je asi blbost.
Nase mala mela hnedy vytok asi v 8 mesicich. Posrandila se mimo domov a ja nemela vlhcene ubrousky, takze jsem ji horko tezko utrela a myslim, ze ti mela z toho. Volala jsem nasi detske, ta rekla pockat tri dny, ze se to casto upravi samo. Prestala jsem pouzivat vlhcene ubrousky a pri kazdem prebaleni umyju prdelku a predek vodou a uz se to nevratilo. Jinak urcite s moci nic nezkazis (to mi dr. taky rikala, ze nekdy jde o vytok z mocove trubice) a pocitej s tim, ze te na tu detskou gyndu asi poslou, pediatr v tomhle nema moc co hy udelal.
Nekojis jeste? Kamaradky mala to mela pote, co zacala matka brat antikoncepci, jeste kojila.
Ne ne, nekojím.
No má ten výtok pořád, fakt to vypadá jak začínající menstruace, no jsem z toho divoká.
Naše doktorka jak jsem zjistila má samozřejmě příští týden dovolenou, takže budu muset rovnou na tu dětskou gynekologii. Ach jo… ![]()
V pondeli na nejakou detskou gyndu zavolej, oni te objednaji a urcite i po telefonu poradi.
Včera malá absolvovala vyšetření na gynekologii, teď čekám na výsledek kultivace. Výtok ale zeslábl a jakoby zežloutl, tak už to snad bude dobré, uvidíme co zjistí.
Zdravím, zajímalo by mne jak to nakonec zakladatelce dopadlo, jelikož naše dvouletá má teď stejný problém.. K doktorce půjdeme zítra odpoledne, ale jsem docela vyjukaná, tak budu ráda za vaše zkušenosti..
Mohlo by to být z toho, že byla ráno opravdu hodně moc pokakaná (měla plenku)?
Děkuji za vaše reakce..
Dcera tohle měla ve 4 letech. Bylo to v době, kdy jsme čekaly na výsledky výtěru z krku, měla podezření na streptokoka A. Vyplašená jsem volala doktorce a ta koukla do výsledku výtěru, kdy se hojně vyskytoval streptokok a konstatovala, že ten výtok je k tomu. U nás se to zlikvidovala celkovýma atb a ještě jsem dělala sedací koupele s tea tree olejíčkem.
@8-D
U nás se našli v pochvě fekální bakterie, takže to bylo z pokakané plínky, měla totiž průjem a asi jsem to úplně hned neohlídala, chviličku v tom byla a dostalo se jí to tam. Dali nám vaginální čípky, které jsem pár dní zaváděla a bylo to v pořádku. ![]()
Zakladatelka
@Anonymní píše:
@8-D
U nás se našli v pochvě fekální bakterie, takže to bylo z pokakané plínky, měla totiž průjem a asi jsem to úplně hned neohlídala, chviličku v tom byla a dostalo se jí to tam. Dali nám vaginální čípky, které jsem pár dní zaváděla a bylo to v pořádku.
Zakladatelka
Tak to bude nejspíš i náš případ.. Děkuji za reakci.. ![]()
Hezký podvečer přeji,
prosím o radu, kdo má zkušenosti, dnes jsem u své dvouleté dcery objevila, že má hnědý výtok, měla ho trochu na plínce a pak i později na kalhotkách, vypadá to jako špinění např. po menstruaci. Ihned mě napadlo, že je to zánět z koupání, byla v posledních dnech v dětském bazénku, ale včera se i cachtala u kraje v rybníku, je sice čistý, ale možná ne dost… Nebo to může být něco jiného? Zítra se chystám k doktorce, ale bojím se, že nás asi bude čekat i gynekolog.
Mám sebou vzít i moč?
Děkuji