Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Chesekhake píše:
@debra.morgan to je dobrá cena.
je, a dovoz az domu, ja CP odmitam, takze bych klidne zaplatila i vic, jen abych ji nemusela vyuzivat. ![]()
Teď mě napadlo jedině, že zdražit výrobek.. V něm už půlka pošty zapocitana a o druhou si řeknete jako poštovné. Je to sice nefér, ale takhle by přišlo hodně lidí na buben
@Chesekhake mně to taky nejdřív přišlo složitý, ale bylo to hned vyřízený, zadáte jen údaje a automaticky zaplatíte poštovné, jde to kartou přes internet. Obratem do e-mailu přijde etiketa, kterou jen vytisknete a nalepíte na balík. Odnesete do ParcelShopu, nikde nemusíte nic hlásit, oni jen naskenují kód a druhý den je zásilka na místě. Jen dotyčný musí platit předem.
@Chesekhake, jen vysvětlím to „zdražení“. Nově se nepočítá balík podle váhy, ale podle rozměru. Je to logické. Balíky se vozí autem, autu je jedno kolik toho uveze, ale není nafukovací.
@Aduš8 Tato možnost mě už taly napadla, vyjde nesrovnatelně levněji, ale je tam ten problém platby předem. Já to třeba nikdy na internetu nedělám. Ani u ověřených a známých firem, natož u nějakých cizích lidí z emimina, bazaru apod. A naprosto tedy chápu, že nikdo nechce poslat peníze předem mně. Ideální je dobírka, ale to nejde všude, navíc jsou to další peníze navíc.
A kdybych měla zdražit zboží o kus poštovného, to by asi taky nešlo. Musí se mi to vyplatit, plus ta pošta, vyjde to celkově strašně draho. Musela bych šít opravdu ve velkém, abych měla levnější materiál. Ale to zase nejde, dokud si člověk nenajde nějaké zákazníky a nezjistí, zda je vubec o jeho zboží zájem. No neni to jednoduchy. ![]()
@chaela tak teoreticky, by nemusela platit celou tu zakazku, ale jen to postovne predem na ucet a zbytek na dobirku?
ale nevim jestli to tak funguje. ja si to objednavala na zakazku, stalo to strasny prachy, ale platilo se predem, bez platby predem by pani nic neusila… a muzu rict, ze ji to funguje skvele, odbyt ma fakt velky, dodaci doba k 6 tydnum… asi zalezi no…
@debra.morgan právě, že u soukromého subjektu ta dobírka nejde vůbec, prostě se jen zaplatí poštovné a pošle balík, vyúčtování už je na těch dvou stranách.
@chaela naprosto chápu, já háčkuji a šiji, ale ne na zakázku, jen sem tam něco pro známé a pak hlavně pro rodinu. Je nás hodně, tak mám pořád co dělat. Ale vím, jak zákazníci ceny tlačí dolů, rádi by jen za cenu materiálu
Já se předem platit naučila až od té doby, co bydlím v Německu, tady je to naprosto normální, všude se zadá číslo konta a oni si to sami strhnou. Když je to od soukromé osoby, tak nikdo nic dopředu nepošle, dokud nedorazí platba.
@debra.morgan V tomto pripade to i chapu. Ty si to o jednas, zaplatis a pani to teprve potom zacne vyrabet. Ja to delam naopak. Vzdy neco vyrobim a pak to nabizim. Delam vesmes veci, ktere sama zuzitkuju, takže když si to nikdo nekoupi, pouziju to sama. Kdyz si to nekdo koupi, tak si vyrobim dalsi. Teď mě ještě napadlo, že by se dalo vyrábět něco maličkého, když je to postovny podle rozměru:) ale zatím mě nic nenapadlo, budu přemýšlet ![]()
@Aduš8 píše:
@Chesekhake mně to taky nejdřív přišlo složitý, ale bylo to hned vyřízený, zadáte jen údaje a automaticky zaplatíte poštovné, jde to kartou přes internet. Obratem do e-mailu přijde etiketa, kterou jen vytisknete a nalepíte na balík. Odnesete do ParcelShopu, nikde nemusíte nic hlásit, oni jen naskenují kód a druhý den je zásilka na místě. Jen dotyčný musí platit předem.
Takhle jednoduchý to je? Tak supr! Takhle pošta vyjde na 149 a ne 350 ![]()
@debra.morgan to je dobrá cena.