Hodiny navíc a daně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.2.23 09:15

Hodiny navíc a daně

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu kolegyně v práci má insolvenci a požádala mě zda by si ke mě nemohla napsat nějaké hodiny aby ji je insolvenční správkyně nesehrála tak teď řeším zda ji vyhovět či nikoliv abych pak neměla problémy ohledně daní atd..prosim o radu v tomhle se vůbec neorientuji.
Díky moc :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20825
20.2.23 09:19

Tak je to z její strany podvod a důvod ke zrušení insolvence. Druhá věc je, jestli se na to přijde. Jelikož oficiálně to budou tvoje hodiny ve tvé výplatě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
20.2.23 10:01
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu kolegyně v práci má insolvenci a požádala mě zda by si ke mě nemohla napsat nějaké hodiny aby ji je insolvenční správkyně nesehrála tak teď řeším zda ji vyhovět či nikoliv abych pak neměla problémy ohledně daní atd..prosim o radu v tomhle se vůbec neorientuji.
Díky moc :zed:

Já bych to rozhodně nedělala a už vůbec ne jenom pro kolegyni, jak je v komentáři nademnou, jedná se o podvod a proč to podporovat? Už takhle může být ráda že má schválenou insolvenci a nemusí zaplatit celé své dluhy a chce ještě podvádět? Ať se že svého pruseru dostane sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
20.2.23 10:14
@Anonymní píše:
Díky moc :zed:

8o koukám co vše jsou lidé schopni vymyslet. Konkrétně si to představuje jak? Že peníze za hodiny přijdou tobě a ty ji je pak dáš? Samozřejmě, že tobě se to bude danit, navyšovat se základ, atd. Pro tebe asi dobře, budeš mít větší základ na OCR, PN apod. Horší pokud máš nárok na nějaké sociální dávky.
Každopádně je to pěkná blbost. Kolegyně by měla děkovat našemu systému, že vůbec nějakou insolvenci umožňuje. A příště více přemýšlet, aby se nedostala do problémů znova.
Odpověď - ne, nedělala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12142
20.2.23 10:28

Vazne te napadlo nad timhle premyslet?! :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
20.2.23 10:43
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.23 10:44

Holky díky všem za radu 🙏ona se do situace ve které je dostala právě díky bývalému partnerovi mě také právě vždy vyšla vstříc když jsem potřebovala volno tak jsem si říkala že bych ji také pomohla ale furt z toho nejsem nějak nadšená tohle dělat šlo mi hlavně i o to když dokladam příjmy manželovi do daní aby i tohle nějak daně nerozházelo tak mi to vše neustále leží v hlavě.

• Citovat
  • Upravit
20825
20.2.23 14:32
@Anonymní píše:
Holky díky všem za radu 🙏ona se do situace ve které je dostala právě díky bývalému partnerovi mě také právě vždy vyšla vstříc když jsem potřebovala volno tak jsem si říkala že bych ji také pomohla ale furt z toho nejsem nějak nadšená tohle dělat šlo mi hlavně i o to když dokladam příjmy manželovi do daní aby i tohle nějak daně nerozházelo tak mi to vše neustále leží v hlavě.

U tebe jediný co se stane, tak že budeš mít vyšší výplatu. Prostě jak kdyby jsi ty hodiny dělala ty sama, nic víc. Může se stát, pokud máš malé příjmy do 68 tis pro slevu na manželku, že o to přijdete.

Jak tu psali, pokud máš nárok na nějaké dávky a přídavky, tak o ně můžeš přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
20.2.23 15:01

Tak hlavně předpokládám, že bys mohla - resp. obě mohly - mít pěkný průs. er v práci, podle mě je to skoro i na vyhazov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24547
20.2.23 16:45

Tohle bych určitě nedělala. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!