Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni,
Celý život mám s cyklem problémy, už v poberte jsem brala antikoncepci, ne moc dlouho ale po vysazení jsem byla skoro rok bez menstruace. Paní doktorka do me pak sypala spoustu hormonu od provery po utrogestan, doteď si pamatuju jak mi bylo zle. No nějak se to pak jakž takž rozjelo, takže jsem si pak po několika letech ja kravka nechala tu antikoncepci napsat znova. To uz jsem ji pak brala asi 6 let. Jenže teď mam stejný problem.. jsem absolutně bez menstruace, cyklus nula, ovulace samozřejmě žádná.. jenže teď bychom chtěli mimčo. Gyn mi teď napsala gynprodyl, po tom mam alespoň menstruaci ale asi to bude taková ta nepravá, protože to dostanu vždycky po 8 prášku a ovulace nic.. Doktorka mi řekla, ze až budu chtít napíše mi ještě něco na podporu té ovulace.. ale ja se tomu chci hrozně vyhnout, porad si vzpomínám, jak to bylo šílené. Vim, ze dneska to může byt něco jiného, ale i tak bych hrozne chtěla otěhotnět přirozeně.. Uz teď me rozhazuje to věčné hlídání dnu cyklu, testy a měření teploty.. chtěla bych tomu dát volný proběh, ale nevim, jestli to má nějakou cenu.. Prosim řeknete, byla jste některá ve stejné nebo podobne situaci a povedlo se vám to bez hormonu, třeba s nějakými bylinkami? Beru teď první měsíc gynex, dlouhodobě už kyselinu listovou, zinek, selen, inositol..
všem moc děkuju za rady ![]()
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!