Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky mám dotaz, možná hloupý, ale vrtá mi to hlavou. Elenka právě začala 6. měsíc a už několik dní, jí v jednom kuse jen přebaluju. V noci ji musím třeba dvakrát převlíknout, protože je totálně počůraná (to už dávám větší plínu) a přes den vyměňuju skoro co hodinu a plenka je totálně napitá. Může být nachlazená? Kašel ani rýmu nemá a jen kojíme. ![]()
@luskabay a co máte za velikost? Ono to vůbec neodpovídá - jakmile měla malá necelých 7 kg musela jsem přejít na vel. 4 protože jí taky pořád protékaly..
Urcite to bude ok, neboj! Ale pro jistotu bych zasla za doktorem, at ji zmeri glykemii.
Je to plinkami my mame pempers a pred 2ĺety byly skvele a ted je procura v noci ho musim prevliknout plinka a pxzamko mokre
Blba velikost plen me vubec nenapadla, to je taky dost dobre mozny (u nas zase protekaji vsechny Huggies). Akorat kdyz hodne cura, pije taky vic nez obvykle?
Plinky zdrazily a kvalitu zhorsily aby jsme je kupovaly ve velkem
Me taky holka kazdou papirovku v noci procura. Latkovala jsem pres den a musela jsem zacit i v noci, pac s papirovkama jsem musela prebalovat a to se mi pak vzbudila a probrala tak, ze si chtela i 2-3 hodinky hrat a povidat
Jedine, co obcas vydrzely, byly ekoplinky z DM. Ty pouzivame na cesty a obcas vydrzi, ale kupuji vetsi, nez dcerka kilove odpovida.
My jsme právě taky přešly už na velikost 4, pampersky mi neseděly od začátku, tak používáme babylove z DM a docela spokojenost. Pije docela dost, ale to pila vždycky. Uvidíme přes víkend, kdyžtak bych zašla k doktorce v pondělí.
Tak si znac kolik vypije. pokud ma pul kila tak zhruba 800 1300mĺl je prumer to znamdna 5~lahvicek po 250
@Cukřinka Taky jsem teď otevřela huggiesky a už 2 krát protekly
a to mám v zásobě 3 promo balíky ![]()
@luskabay
Ahoj, zvýšený příjem a výdej tekutin, zvýšená „žravost“ bez nabírání kil je obecný příznak pro cukrovku u dospělých nebo něco s ledvinami. Ale jak už tu někdo psal, asi není důvod panikařit. Jednak už v porodnici miminka testují na kde co, těhule před porodem na cukrovku jakbysmet a pokud se v rodině nevyskytuje dědičná anamnéza tak může jít třeba o projev 6timěsíčního spurtu. Asi bych řekla dětskému lékaři popř. nechala preventivně vyšetřit miminko na cukr a bílkovinu v moči. Spousta miminek prý prodělá třeba virózu s minimem příznaků, bez teplot, rýmy či snížené chuti k jídlu.
To se nám kolem toho půl roku taky stávalo, s klučíkem.. jediné plínky, které nepročůral, byly ty od pampers premium care. Drahý sou jako blázen
, ale zase když sem počítala, že jiné plínky má na noc cca 3 a tuhle jen jednu, tak se to ve finále vyplatí… ![]()
Zkoušela jsi plíny z DM? Ty nám vždycky vydržely. Ještě na podzim do nich mladší v noci čůral že měla ráno několik kilo a vždycky vydržely. Má je na noc teda pořád, ale už jenom pro sichr, jak se oteplí seberu.
Tý jo, tak to mě děsíte s cukrovkou a s ledvinami
. Je pravda, že dědeček cukrovku má. No fakt asi počkám co bude přes víkend. @Kacka2 právě ty z DM používáme a jsem spokojená, huggiesky protekly, po pamperskách se osype, takže babylovky nám vyhovují. @jbul ráda bych si značila kolik toho vypije, ale to já nepoznám kolik vycucne z prsu a kojeneckou váhu doma nemáme. Taky mě napadl ten spurt, protože všechny jsme prodělaly a zbývá už jen ten v šesti měsících. Kojím teď i častěji v noci, tak snad to bude jen to…
Jé promiň to jsem nechtěla. Jestli víc pije tak i víc čůrá, ten spurt je hodně pravděpodobný.