Hodně špatný spermiogram

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5154
1.10.12 19:50

Nebo…ještě pře CARem jdu na kontrolu ke své gynekoložce, takže se jí taky můžu zeptat. Ona taky dělá IVFka a dost se této problematice věnuje a má přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
2.10.12 08:05

Já jdu na kontrolu dneska, napsala jsem si to, tak snad se nezapomenu zeptat :lol:
A jak dál budete pokračovat?? ;)

• Citovat
  • Upravit
5154
2.10.12 09:49
@Anais píše:
Já jdu na kontrolu dneska, napsala jsem si to, tak snad se nezapomenu zeptat :lol:
A jak dál budete pokračovat?? ;)

Asi si začnu taky nosit lístečky :zed:
Teď si dávám cyklus pauzu a v příštím mám přijít, pohlídáme ovulaci a pokud to bude OK, zkusíme inseminaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
2.10.12 09:56

@Lajka09 budu moooc držet palečky :hug:
Tak nakonec zkusíte dárce :?: ;)

• Citovat
  • Upravit
11
30.10.12 19:19

Ahoj holky, my s manželem teprve začínáme zjistili mu neplodnost a doktor řekl že ho čeká zákrok MESA-TESA. Nemáte prosím někdo s tímto problémem zkušenosti a nevíte které gyn. centrum by bylo nejlepší??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.14 11:47

Tezce nese vysledek spermiogramu

Ahoj

s partnerem se uz rok snazime o miminko, vzhledem k nejakym zdravotnim problemum v rodine na jeho strane a memu nevydarenemu tehotenstvi pred 6 lety (s jinym partnerem) jsme se rozhodli ze navstivime CAR a nechame si udelat vysetreni. Ja jsem vysla jako naprosto zdrava, hormonalni profil atd je v poradku, dokonce mam i vysoke AHM, ale pritel dopadl spatne, pravdepodobnost ze se nam to povede prirozene je temer nulova. Navrhli nam IVF.
Pred vysetrenim jsme se spatnou variantou pocitali a byli jsme rozhodnuti ze dite chceme ( oboum nam je 35) ale pro pritele to je asi dost sok jelikoz o tom nechce mluvit. Tema dite a ivf je u nas nyni tabu a uz to trva mesic! nevim co se mu honi hlavou, nad cim premysli, pred dvema tydny jsem se ho zeptala co tedy budeme delat a uplne na me vyletel ze se o tom bavit nechce. Ja se trapim a on dela jakoby nic, chova se ke me stale hezky, vse klape ale spat se mnou nechce, vecer uleha drive a dela ze spi a rano zase vstava prede mnou. jakykoli fyzicky kontakt je nyni na nule.
mam strach ze nam to znici vztah, uz ted to citim ze je to hodne spatne a nevim jak s nim hnout. Ja o tom potrebuju mluvit, deti chci a on do nedavna je take chtel, nyni nevim :-(
chtela jsem zajit jeste i jinam na konzultaci a on o tom nechce ani slyset.
Ma nekdo podobnou zkusenost? jak ho rozmluvit? jak to vasi chlapi snaseli?
diky moc za reakce
 P.

• Citovat
  • Upravit
13107
2.10.14 12:26

Co mu na tom může vadit :think:… spíš chlapi vyvádějí, když mají jít na SPG… a v tom asi problém nebyl… :think:

O IVF se vůbec nikdo nemusí dozvědět že jste podstoupili, a pro něj to neobnáší v podstatě vůbec žádné riziko…
to ty si budeš píchat hormony, pak v narkóze odebírání vajíček… a vůbec :roll:

Je to divná reakce, měl by být rád, že to chceš podstoupit a obávám se, že do toho budeš muset prostě „říznout“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.14 12:31
@Anonymní píše:… ale pritel dopadl spatne, pravdepodobnost ze se nam to povede prirozene je temer nulova. Navrhli nam IVF.
Pred vysetrenim jsme se spatnou variantou pocitali a byli jsme rozhodnuti ze dite chceme ( oboum nam je 35) ale pro pritele to je asi dost sok jelikoz o tom nechce mluvit. Tema dite a ivf je u nas nyni tabu a uz to trva mesic! nevim co se mu honi hlavou, nad cim premysli, pred dvema tydny jsem se ho zeptala co tedy budeme delat a uplne na me vyletel ze se o tom bavit nechce. …
P.

Zažila jsem něco hooodně podobného, chlapovi vyšel spermiogram fakt mizerně. Jsou to chlapi, ješitnost obrovská, odmalinka je pro ně jejich orgán důležitý a někdy ve 30-40 jim někdo sdělí, že je "vadný, že neplní svou funkci. Nemůžeš po chlapovi chtít, aby už za měsíc se s tím srovnal!! Mýmu to trvalo rok než byl vůbec ochoten se o tom začít bavit a rok a půl, než se opravdu šlo na IVF. Takže moje rada, nech ho teď naprosto na pokoji, nebav se o tom, vůbec, ani slovo, aspoň půl roku. Pak opatrně naťukni. Za měsíc se s tím fakt chlap nesrovná. Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
13107
2.10.14 12:38

No já si nejsem úplně jistá, jestli je tam čas pro nějaké několikaleté čekání, až se Pán Tvorstva vzpamatuje… :cert:
jestli je jim přes 35 let a oba děti chtějí, tak má ženský být zticha a chodit kolem toho po špičkách a modlit se, aby už pán promluvil jak se rozhodl…
tak to je pak partnerský soužití jako lusk!

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.14 12:46

@Janice78 kdo píše několik let? půl roku není zas tak strašná doba, to uteče rychle. A jestli to chlap a jejich vztah už teď neustojí, tak aspoň bude mít jasno, že si má najít jiného dodavatele genetického materiálu ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.14 12:54

Ja taky nevim proc bych mela chodit po spickach, preci to je problem nas obou a meli bychom o tom mluvit. me to taky trapi a dost a potrebuji o tom mluvit. mam strach co se mu honi v hlave.
oba jsme deti chteli a doufam ze stale chceme a pak jak jsem rikala cekali jsme nejaky problem a spis u nej a to se potvrdilo.
nikdy jsem mu nic nevycetla, naopak jsem se snazila ho podrzet, jsou na tom i lidi hur, darce spermatu, adopce atd, u nas by to melo jit snaz kdyz jsem ja v poradku, ale ani tohle jsem mu nestacila poradne rict ze to neni tak hrozne jak to vypada…on zije nyni s vedomim ze to je skoro na odstrel a pritom to tak neni :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.14 12:55
@Anonymní píše:
Ja taky nevim proc bych mela chodit po spickach, preci to je problem nas obou a meli bychom o tom mluvit. me to taky trapi a dost a potrebuji o tom mluvit. mam strach co se mu honi v hlave.
oba jsme deti chteli a doufam ze stale chceme a pak jak jsem rikala cekali jsme nejaky problem a spis u nej a to se potvrdilo.
nikdy jsem mu nic nevycetla, naopak jsem se snazila ho podrzet, jsou na tom i lidi hur, darce spermatu, adopce atd, u nas by to melo jit snaz kdyz jsem ja v poradku, ale ani tohle jsem mu nestacila poradne rict ze to neni tak hrozne jak to vypada…on zije nyni s vedomim ze to je skoro na odstrel a pritom to tak neni :-(

jeste dodam, cekam moc nechci, stejne tak jak se jemu muze spermio zhorsit nemusim byt ja za pul roku v takove „forme“ jako nyni…a deti chceme vic nez jen jedno…ja proste nechci cekat, chci to resit „hned“.

P.

• Citovat
  • Upravit
13107
2.10.14 13:03

No, tak vidíš, sama jsi si odpověděla - že čekat už nechceš a to docela dobře chápu!
Tak nastup doma s otázkou - tak chceme děti, nebo už ne?
Jestli ano, tak hurá do IVF, protože čáp děti FAKT nenosí a sami se neudělají, že?
A jestli děti nechce… tak to už je na jinou debatu… :hug:

Budu ti držet palce! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.14 20:23

Ahoj,

manžel měl taky špatný spermiogram, spermie rychle vpřed 0% a jenom 2 % těch pomalých, poruchu zkapalnění a bylo jich celkově málo. Byl z toho docela smutný.
Začal brál tradicni cinskou medicímu a to Tajemství zlaté skřínky, 4 tabl. ráno a večer bral vitamíny Feertilmen 1 denně.
Po měsíci šel na kontrolní spermiogram, ale schválně do jiného Caru, aby jsme videli jestli se opravdu neco deje a mel 3% rychle vpred a jinak vše OK. Po dalsích 14-ti dnech už měl 30% rychle vpred. Takže určitě to pomáhá a to docela rychle.
Nehaž flintu do žita a zkuste to :)
At se brzo zadaří, držím pěsti.
Ahoj :)

• Citovat
  • Upravit
133
26.10.14 20:01

Ahoj,
jsem tu nová, cca. 3 roky se s přítelem snažíme o naše první miminko. Já (28let), přítel (39let)..je to asi 2 měsíce, co jsem u svého gyn. poprvé vyslovila své přání a zároveň obavu, že mám zřejmě problém. Přítel souhlasil s vyšetřením spermií, celou dobu jsme čekali, že problém bude u mě, bohužel je u něho. V 1ml pouze 1mil., pohyblivost 0.Nikdy jsem se o neplodnost párů nezajímala, myslela jsem, že nás se to týkat nebude. Nikdy jsem neměla gyn. problém, žádný zánět, vaječníky mám oba, cyklus pravidelný, přítel nekuřák, nepije alkohol..atd..Kromě špatného SPG u mě navíc zjistili že moje kr.sk.A negativní není nejvhodnější a mám zvýšenou hladinu nějakého asi hormonu??Tomu moc nerozumím, teď mě čeká vyšetření na endokrinologii, nevím co od toho očekávat, nějaké vyšetření žláz, možná CT, říkal dr. - to souvisí s prolaktynem??O léčbě prolaktynu jsem se tady dočetla, že hladinu srovnají prášky. Dočetla jsem se zde, že „zázraky“ už se staly, jsou tu nějaké maminky důkazem, také doufáme, přirozeně prý šanci máme minimální, dr. říkal nulovou, snad aspoň umělé se povede. Děkuji za tuto stránku, dodala mi naději :srdce:
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital