Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Njn, to že je to na doporučení nebo po známosti neznamená, že nemusíte mít smlouvu
hodne stesti s dodelanim. zamek bych vymenila, jestli to jeste nemate.
„Známá se zná s jeho ženou“ a vy mu dáte klíče a prachy na ruku? ![]()
Inu kdo chce kam… I kdyby byl sebevětší lempl, pochvalte hlavně sebe ![]()
Jo mám podobnou zkušenost. Osobně už si radši nájmu dražší firmu, než někoho přes známé. Oni pak maj pocit, že když je to bez smlouvy, přes kamarády, že si můžou dělat co chtěj. Termíny většinou nedodrží, protože radši jdou dělat tam, kde to maj na smlouvu a něco jim z toho hrozi.
@Kriss Tina presne. " Vsak to delam pro Tondu, to je manzel od Janine kolegyne z prace. On je v pohodeee rikal, ze to hnedka nepotrebuje a tak mi pocka. Vsak se nezblazni kdyz to bude mit o nejakej tyden pozdeji. Stejne diky me usetril hafo penez."
A když tu na takovéto rádobyřemeslníky upozorňuji, tak jsem za trubku. Zedník, obkladač, instalatér a elektrikář v jedné osobě je vždycky idi*t. Bez výjimek.
No a co ty fejku vlastně čekáš za radu? Já bych vyměnil zámek a zadal to firmě. Vše na smlouvu, žádnou zálohu atp. A pokud tomu nerozumíš, vzal bych si někoho, kdo to oddozoruje. Jo a pozor - stojí to nějaké peníze, pokud chceš zase šetřit, tak už víš, jak to dopadne ![]()
Tak se hlasim s naprosto stejnou zkusenosti. Rekonstruujeme byt, a teda opravdu cucime, kolik remeslniku si velice rado a rychle rekne o zalohu, a jakym stylem pak pracuji…trva jim to, nedodelaji, nebo provedou nekvalitne, chodej tam na 10×, chytry jak radia, a ten posledni uplne „nej“,slibotechna nejvetsi, vypadal presvedcive,3 tydny oddaluje praci, hlavne ze ma 15 zalohu uz v kapse, prace odvedena tak z 15%,a jeste je dotcenej, ze ho uhanime, a pritom moc dobre vi,,ze na to spechame a nemame casu nazbyt, ale je videt, ze jim to je celkem u zadku, oni neplati najem v podnajmu, najem v novym byte a k tomu hypoteku, vsak casu dost. A ze tam spadla jedna cela stena bo to udelali spatne? Coz co…se opravi, dejte nam 11tis a material a udelame znova, snad uz lip..
.
Clovek si muze rict, ze priste uz jinak..ale ono zadne priste nebude, takze snad jen poradit dalsim: nenaji
mejte si na prace nikoho neofiko, nevyplaci se to. My uz ted vime, ze kdybychom si najali firmu, uz bydlime, za stejny prachy a bez nervu v kyblu.
Solidní řemeslník nechce nikdy zálohu předem. Vlastní zkušenosti.
A vseoumelec v jedné osobě je většinou tkuc hubí a skutek utek.
Beze srandy, pokud má tvoje klíče od bytu a kradl u vás, já bych došla podat TO na policii. Na 100% se mu nic nestane, ale ať má taky nervy.
Jinak přidám svou zkušenost, nikdy si neber doporučení od manželky daného člověka. I kdyby to byl sebevětší patlal, ona ti ho vychválí do nebe. Kdysi jsem dávala poptávku přes skupinu na fb a ozvalo se mi snad deset ženských, co mi začalo dopočurovat své muže. Po shlédnutí fotek práce jsem měla jasno
at ti klidně dá doporučení vzdálená známá, ale ne na základě znalostí manželky, nýbrž přímo řemeslníka. A to samé když ti někdo bude doporučovat práci příbuzného - pokud teda toho doporučitele opravdu dobře neznáš.