Hodnocení v první třídě

Anonymní
16.1.25 15:03

Hodnocení v první třídě

Zdravím, mám syna v první třídě…zhruba od listopadu začali sčítat a odčítat. Nejdříve mohli používat počítadlo, ale najednou učitelka řekla, že už ho používat nemohou a počítat na prstech už vůbec ne. Přijde mi to tedy na první pololetí první třídy fakt dost striktní. Snažíme se procvičovat každý den, ale i tak některé příklady dělají problém. Jak to je u vás ve školách? Dcera chodí do stejné školy, jen má jinou učitelku a ta to nikdy takto striktně neřešila, rozhodně ne v první a druhé třídě. Navíc, učitelka dává už všechny známky, v podstatě přeskočili razítkování, ok chápu…asi na to všichni učitelé nejsou, ale co vím z doslechu dává už takřka všechny známky…zajímalo by mě tedy jak to chodí jinde. Díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
983
16.1.25 15:09

U nás počítadlo nemají, ale prsty používat můžou, učitelka dává razítka a známky 1-3, 4 a 5 si prý nechá na druhé pololetí druhé třídy a výš, bude je mít do páté třídy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.1.25 15:16

Bylo hrozně milé, jak nás lektorka matematiky jednou téměř všechny učitelky nachytala, jak používáme při počítání prsty - přirozeně to nebyla úloha do dvaceti, ale normální úloha z běžného života. Prsty jsou přirozené počítadlo, nezakazuju ho nikomu. V procesu učení jsou všechny pomůcky žádoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
16.1.25 15:26

Ty jo já počítám taky na prstech :think: sice ne jednoduché příklady, ale občas se přistihnu že je prostě bezděčně použiju. Jinak syn první třída, používá prsty nikdo nic neříkal, ale on má VD a další problémy takže jsou u něj učitelé nejspíš tolerantnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
16.1.25 15:41
@hanka.br. píše: Více

Já používám prsty při písemném sčítání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
16.1.25 15:48

Jinak druhému synovi to učitelka taky zakázala, počítání na prstech, tak jsem ho doma naučila počítat na kloubech, aby nenatahoval prsty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
16.1.25 15:51
@KáťaKašpi píše: Více

U nás to bylo zakázané, děti počítaly na prstech pod lavicí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
16.1.25 15:53

Mám také syna v první třídě a počítání na prstech paní učitelce (doufám) nevadí, ale známky dává určitě 1-3, víc jsem zatím od maminek neslyšela, syn má jen jedničky (zatím :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
16.1.25 15:54

U nás prsty používat mohli. Doma ať syn trénuje normálně na prstech. Pamatuji si, že ve třídě, když jsem byla malá, tak jsme prsty také používat nemohli, já si je ale představovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
16.1.25 15:54

@jita555 já ho naučila že to nesmí dělat okatě aby to bylo vidět..i tak si myslím že to věděla, ale jak píší výš, ty prsty používáme i teď v dospělosti tak nějak automaticky že :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
16.1.25 18:07

U nás smí počítat na počítadle (mají ho v rohu místnosti a když někdo potřebuje, smí si k němu dojít a použít ho). Prý ho používají relativně často. Prsty nikdo neřeší, ale už počítají přes 20, tak jsou prsty celkem k ničemu 😁

Známkování - buď dostanou jedničku anebo slovní povzbuzení („Spolu to natrénujeme“, „Pomůžu ti“, „Vidím snahu“ apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
16.1.25 18:26
@Zluta_pastelka píše: Více

já jsem dneska na prstech počítala miliony :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
16.1.25 19:40

Mam syna taky v prvni tride. Mame extremne hodnou ucitelku, ktera vsem detem kazdy mesic napise tak 8 jednicek, jine znamky nedava. Na tridnich schuzkach si stezovala, ze nektere deti dosud pri pocitani pouzivaji prsty, tak nevim, jestli to primo zakazuje, kazdopadne na znamce se to neprojevi. Stezovala si i, ze nektere deti nejsou vedomostne zrale na skolu, takze ty jednicky nedava vzdy za dobre vykony. Syn naopak v pocitani vynika a trochu trpi tim, ze dostava malo jednicek a ze jine znamky stejne nikdo ve tride nema. Tahle pani ucitelka uci jen prvni dve tridy, tak nevim, jestli da nekdy nekomu i dvojku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
16.1.25 19:45
@Gerbera001 píše: Více

Tedy úplně nechápu ty problémy s počítáním na prstech. Já celý život používám na počítání prsty a mám vystudovaný matfyz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
16.1.25 19:51

@Jahru Jeden milion, dva miliony, tři, čtyři… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin