Hodnocení v první třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6856
19.1.25 21:00
@Wilík píše: Více

U nás to samé. Neměl ani samé jedničky v první třídě a nebyla to žádná norma ani u jiných dětí. Zafungovalo to tak, že syn byl demotivovaný, nechtěl chodit do školy, ztratil chuť objevovat nové věci. Takže já jsem pro velké chválení a motivaci v první třídě. Ve vedlejší třídě dávala paní učitelka nejhorší známku dvojku a děti se snažily sami od sebe, aby dostaly jedničky. Srovnal se během třídy i chlapeček, který musel mít odklad, byl na tom hodně špatně s mluvou a celkově pomalejší. Hodně dělá přístup učitele. Každopádně pokud je na tom dítě hodně špatně, ještě se může dát do přípravné třídy, která není tolik stresující pro dítě, jako školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5975
19.1.25 21:02
@Wilík píše: Více

Tak je učitelka hloupá koza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
19.1.25 21:04
@vejilka píše: Více

tak přípravka záleží na rodiči, jestli si sežene, nebo jestli vůbec chce do přípravky nebo raději do školky. Ne každá škola ji má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
19.1.25 21:04

U nás má syn v první třídě moc hodnou paní učitelku a všem dětem dává zatím jedničky. Myslim ze je to správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6856
19.1.25 21:15
@vokishka píše: Více

Já jsem nedávno četla, že přípravky chtějí snad i zrušit. Dávala jsem jí jako příklad. Vím, že už tak jich je málo. Několik zpět jsem se bavila s učitelkou přípravné třídy a děti to snášely lépe, než kdyby se vrátili v lednu zpátky do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
19.1.25 21:17
@vejilka píše: Více

U nas pripravku prave zavadeji, predtim nebyla. Tak se zrejme rusit nebudou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
19.1.25 21:56
@veria píše: Více

Mají to v plánu do dvou let, už by to mělo být schválené. A nebudou se téměř dávat odklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
19.1.25 22:40

Aha ze by ji u nas s velkou slavou zavadeli na 2 roky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
20.1.25 06:08

Tak definitivně se rozhodlo a schválilo až teď. A taky znám školu, která to zavedla až letošní školní rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
20.1.25 09:33

Aha, no nechapu, mne to pripada jako dobra vec :nevim: My to nepotrebovali, ale treba pro deti, ktere jsou s tim odkladem na hrane je to dobre, ne? Nez aby se dalsi rok placaly ve skolce. Navic kdyz teda uz skoro nebudou odklady, tim vic by to bylo potreba :nevim:
A co asistenti, ti se budou taky rusit nebo naopak jich bude vic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
20.1.25 09:39

Tak se budou rusit do roku 2029.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
20.1.25 10:20

Mám prvňačku a od ledna začala paní učitelka známkovat s tím, že když se vše povede, dá jedničku, když ne, dá razítko. Děti se snaží motivovat pozitivně a hodně chválí i snahu.
Starší dcera v první třídě zažila vyhrožování pětkou za zapomenutý sešit s úkolem a paní učitelka od druhého pololetí první třídy známkovala v plném rozsahu 1-5. Dcery kamarádka si vysloužila 4 z hudební výchovy a opravdu tam padaly všechny známky ze všech předmětů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
20.1.25 12:37

Těžko rict. Nase poradna dostala prisny prikaz setrit. Ale v tom zákoně nebo co to je, by mel pry byt asistent do každé prvni tridy, kde je vic nez 15 deti. Ale nevim, jestli to tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
20.1.25 17:18

Změny, které mají být:
1. Odklady jenom zcela výjimečně
2. Ruší se přípravné třídy
3. Nebude možné vrátit děti do MŠ
4. Opakování 1. tř. pouze ze zdravotních důvodů
5. Slovní hodnocení v 1. - 2. tř.
6. V každé 1. tř., kde je víc jak 15 dětí, bude asistent. (Jsem zvědavá, kde je vezmou. Už teď je velký problém je sehnat. )
Pokud vím, tak změny se mají postupně zavádět od září 2027.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
20.1.25 17:21
@sloninka píše: Více

nešlo nedávno tiskem, že se asistenti mají naopak rušit? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin