Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to malo, ale je to nad hranici normy pro „netehotenstvi“ (ta je 5), muze jit o mladsi tehotenstvi, pokud si nejsi jista datem ovulace. Pokud to pres vikend nedostanes, zajdi v pondeli na dalsi odber a uvidis, zda hodnota poroste… Drzim palce!
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz. Kdy jsem měla ovulaci netuším, ale většinou 11.DC. MS byla od 16.7. a sex 23.7. a 4.8. Dnes mám hodnotu HCG v krvi 10. Není to málo na 28. DC a meškání MS cca 5 dnů?
Pokud je MS pravidelna a da se predpokladat, ze byla ovulace pred vice nez 2 tydny, tak je hodnota 10 malo, hcg pravdepodobne klesa z nejake vyssi hodnoty. Zrejme doslo k biochemickemu tehotenstvi, MS dorazi velice brzy. Dalsi moznost je, ze doslo k ovulaci tak pred 8-10 dny, to jeste hladina hcg bylo OK.
@Anonymní píše:
Pokud je MS pravidelna a da se predpokladat, ze byla ovulace pred vice nez 2 tydny, tak je hodnota 10 malo, hcg pravdepodobne klesa z nejake vyssi hodnoty. Zrejme doslo k biochemickemu tehotenstvi, MS dorazi velice brzy. Dalsi moznost je, ze doslo k ovulaci tak pred 8-10 dny, to jeste hladina hcg bylo OK.
Presne tak - bud biochemko nebo mladsi tehu, rozhodne az dalsi vyvoj… Nejake domaci testy z moci jsi delala? Sice by se takto oficialne interpretovat nemely (moc muze byt pokazde jinak naredena), ale pokud carka sili nebo naopak slabne, muze to poukazovat na tu pravdepodobnejsi variantu…