Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ono se to takto oddělene nevyhodnocuje. Počkejte až na UTZ a celkový screening, vše se potom ve vzájemném kontextu vyhodnocuje v tzv. MoMech a až tam je to směrodatné. Krev sama o sobě nic neznamená, já měla Hcg asi 100 mg/l a PAP 4 U/I, říkali, ze je to vyšší, ale ze se to muže stát a když je v poradku vše ostatní, nic to neznamená. 😊
@Annanobody Děkuju, nechci právě dělat závěry, ale loni jsme přišli o chlapečka kvůli DS, tak jsem teď o to víc vystrašená.
Zase si říkám, že když jsou vyšší obě hodnoty, tak se to tím přepočtem snad sníží.. no uvidíme.. Děkuji moc
Podle mě, kdyby to byl DS, měla byste PAP výrazně nižší. Chapu, vaše obavy, prosla jsem si teď stejným strachem, ale je velmi nízká pravděpodobnost, ze by se vám to opakovalo vickrat. Věřím, ze to bude dobré ![]()
@Annanobody moc děkuju, snažím se myslet pozitivně, do teď mi to celkem šlo..
Jste moc hodná ![]()
Volný beta HCG 108 přepočítán na 2,435
Papp - 1,8 přepočítáno na 0,77
Chápu.
Ale teď je to úplně jiná situace, dopředu zbytečně neplašte, i když vím, jak je to tezke ![]()
@Annanobody Nezbývá nám nic jiného než počkat… a věřit ![]()
Paní doktorka nám řekla, že riziko opakování je velmi malé, ale pořád tam je..
Hezký den, dostaly se mi do ruky výsledky krve na prvotrimestrální screening, na UTZ jdu až za týden.
Jsem trochu vyděšená, protože mi přijdou vysoké, nemáte prosím někdo zkušenost s podobnými hodnotami?
S HCG - beta screen 145ug/l
S PAPP A 6 U/l