Holčička Mirabela

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10486
22.10.17 18:28

@Berta123 U obrazku ma napsano Mirinka ;) a i dcera o ni takto mluvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.10.17 18:32

A proč teda ne rovnou Běla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.10.17 18:34

@marinka5 Tak Mirinku zrovna máme taky no… Ale podle mě i záleží, jak bychom jí oslovovali my. Jak říkám, třeba já jsem Alžběta, a taky to ALŽ je mi tam k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.10.17 18:35

@Malaga už jsem právě psala výše, že ta samotná Bela mi zas přijde moc krátká a vlastně asi i obyčejná.. A líbí se mi ta podobnost s Miriam, i to, že to začíná na stejné písmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.10.17 18:42

@Berta123 díky
a co jiné jméno od M?
(Mariana a Marika - to je hodně podobné), ale třeba Markéta, Magdalena, Marcela, Malvína?
ještě mě napadla Marisa, Melinda, Melisa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
22.10.17 18:43
@Berta123 píše:
@Malaga už jsem právě psala výše, že ta samotná Bela mi zas přijde moc krátká a vlastně asi i obyčejná.. A líbí se mi ta podobnost s Miriam, i to, že to začíná na stejné písmeno.

Tak jestli ti jde o podobnost jmen, tak koneckonců můžeš dát Miriam a Marion a doma jí říkejte Bela. Protože opravdu moc neovlivníš, jak jí budou říkat ve školce/škole/na kroužku (jasně, později je může opravit, ale většinou tohle vzniká dost spontánně). U nás ve školce je jeden Václav, rodiče mu říkají výhradně Vendo nebo Vendíku, a učitelky i děti ve školce o něm mluví jen jako o Vášovi (byla jsem osobně u toho, když maminka říkala učitelce, že Venda na Vášu neslyší, jestli by mu mohla říkat Vendo, no učitelka slíbila a dopadlo to tak, že kluk po dalším půlroce musel začít na Vášu slyšet :mrgreen: ). Pro mě je to uvažování „Miriam bude Miri a Mirabela bude Bela“ omezené na domácnost, opravdu nezaručíš, že okolí si to takto nechá nadiktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.10.17 18:55

@zrcadlo Díky, to máte naprostou pravdu. Já už jsem z toho ale běsná, příští týden mám termín a furt se nemůžeme rozhodnout :-D :-( mně se prostě tohle jméno fakt líbí a přemýšlím o něm tak dlouho, že už se mi k holčičce hrozně hodí a přijde mi, že jsem se s tím hrozně sžila. Ostatní jména mám nastudovaná až až, ale fakt už se mi pak líbí jen Katrin (a ta právě vyšla škaredě dle numerologie k našemu příjmení a když na to zas tak nevěřím, nechci žít s pocitem, že jsem maličké mohla negativně ovlivnit, jestli mi rozumíte). Achjo, není to je tak s těmi jmény :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16072
22.10.17 19:05

@Berta123 Opravdu na tu numerologii tak věříš? Já tedy nevím, ale podle dostupných kalkulaček např. nositel jména Adolf je člověk jemný, laskavý a citlivý. Proč se dnes rodí minimum Adolfů všichni víme.
Co na to říká tatínek? Já jsem se sžila s tím jménem, u kterého jsem viděla u manžela jiskru v oku a vyslovil ho s úsměvem (prostě jakmile jsem viděla, s jakou láskou to jméno vyslovil a přál by si ho, tak to u mě sepnulo taky a věděli jsme oba, že jinak to nebude).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
22.10.17 19:07

Souhlasím s většinovým názorem tady. Jméno jako takové není zas až tak hrozné, ale vzhledem k tomu, že už jednu miri doma máte, bych druhou nedávala - to, že jí vy doma budete říkat belo, ok, ale opravdu nezajistíš to, aby jí tak říkali všichni všude a bum prásk druhá mírinka je doma - a teď se s tím, holky, poperte…
K té bele - jako - stará bela - to jako fakt??? To bych dítěti neudělala… A aby se pak musela chudák stydět za to, že kdysi před jejím narozením frčela twilight sága, což už bude v době její puberty prehistorie, no nevím, no - když přemýšlíš nad tím, že bys jí numerologií zničila život, tak belou si myslím, že jí příliš neprospěješ…
K alžbětě - ano, Alžbětám se říká bětko, bětuško - ale je to tak mnoho let zažité a všichni víme, že bětka je prostě Alžběta. Ale u mirabely není zažité nic, ani u bely, a bude muset vysvětlovat, jak že se to vlastně jmenuje.
Nevím, no, kdyby doma nebyla miriam, klidně bych tu mirabelu zkusila. Ale dát mirabelu a oslovovat belo (a doufat že ji tak budou oslovovat všichni široko daleko), do toho bych opravdu nešla.
A jak už někdo výše zmínil - když už by musela být bela - co anabelle? Nebyla by lepší? Doma bela, venku anička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.10.17 19:12

@Whitedog jinak teda spolužačka je Alžběta a doma jí říkali Lízo…učitelka ve škole si na to nemohla zvyknout, tak jí říkala Běto…a přitom Alžběta zní hezky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.10.17 19:24

@zrcadlo No tatínek chce Lauru, ale to se zase nelíbí mě, takže hledáme cestu nejmenšího odporu… Nevěřím na to tolik, ale té Katrin přímo vyšlo, že v mládí nebude mít kamarády, lidé jí budou házet klacky pod nohy, v dospělosti nemoci a neurózy, samé problémy, těžké hledání partnera - no zkrátka těžko se mi to čte, když si představím, že by to byla moje dcerka. A ohledně toho Adolfa, já zrovna v té knížce dle které to dělám (od C. Karolinss) ho nedoporučuje a že může být popudlivý atd.
@Whitedog Zrovna tu Ságu nesnáším a ani jsem jí neviděla, nedávám to podle toho :-) Ale líbí se mi to Belinka, jako teď pupálrní Isabela a tak, nepřijde mi to špatné…A Anabela se mi právě nelíbí a děsí mě představa, že by jí říkali Aničko :-D To nechci určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
22.10.17 19:27

@Malaga

Tak to je síla - lízo - chudák holka… :-( A jak říkáš, Alžběta je krásné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.10.17 19:28

@Berta123 udělala bych radost Tatínkovi a dala bych Lauru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
22.10.17 19:33

@Malaga na to mi zas každý řekl Laura a její tygři :-D A jak na ní volat? Laurí? To je přijde divné, nelíbí se mi to :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.10.17 19:36

Tak ale většinu života to bude dospělá žena…Takže se bude představovat jako Laura /Mirabela…to mi ta Laura přijde teda víc v pohodě…
Laurinka…může se jí říkai i Inko…anebo úplně normálně Lauro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze